Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Förresten så fick jag veta idag, att felet på min sköldkörtel verkar vara "en kraftig inflammation"
    Jaha.
    Läkaren säger att "jag är faktiskt mycket förvånad för jag trodde nästan 100%-igt att du hade överproduktion, med de höga värdena och så länge. Men nu blir det mycket intressant att följa proverna och vidare utvecklig!"
    Jaha.

    Ja, men det är ju kul att man är ett intressant case...Obestämd Lite ovanlig och unik sådär. Tomte

    Iallafall känner jag mig lättad. Fy vad sköööönt det är när man (åtminstone nästan säkert) VET saker, istället för att gå omkring och sväva i ovisshet!

    Och på ICA var de nyinvigning efter renoveringen med Elvisimitatör och allt. Det är inte varje dag man ser gubbarna svassa runt i affärn sådär nöjda. GUD vad med folk det var! man kunde nästan trott att vi bor i en såndäringa tätort...


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Så rätt Snigel.
    Det här kan blossa upp helt av sig själv och det brukar finnas tendenser att har an haft problem med andra körtlar, så är det vanligare och det finns också ärftliga inslag.
    Det kan komma i samband med en infektion-vilket jag ju hade en rejäl i januari när jag fyllde år. Men det hör till det autoimmuna som sagt.

    Och man kan behandlamed kortison utöver den medecin som ska sänka värdena, men det läker förr eller senare ut självt. Läkaren tycker jag kan besparas kortison om det verkar gå åt rätt håll.

    Typisk för inflammation är att det svänger mellan över- och underproduktion och jag kommer inom det närmaste att få vänta mig att det istället för att toppas i värden så dippar det, innan det vänder rätt.
    Tog nya prover igår, men både läkaren och jag tror att vi snart måste minska medicinen igen, eftersom jag nu fryser, är dötrött, sorgsen och stenhård i magen, istället för det rakt motsatta på alla punkterna tidigare. jag har sakteliga ökat något i vikt också, om än bara lite, så alla tecken tyder på att nu är ämnesomsättningen istället lite låg.
    MEN man blir frisk från det här!Glad

    -Det här med cancern, ville jag mest nämna förut för att belysa hur stort spann det finns på vad felet kan vara, när proverna visar att körtel i fråga inte är som den ska.
    Och såklart är det alltid skönt att kunna stryka de mer allvarliga grejorna-även om jag själv inte är någon katastroftänkare på så vis, till skillnad från min sambo "åh vad jag har ont i huvudet-tänk om jag har en tumör" är sådant han säger. "ja du ska nog dö snart" säger jag torrt då och räcker över en ipren. Elak som jag är.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    AM, jag vet att du inte är någon trädgårdstomte. MEN jag tycker du ska gå till din lokala florist och säga "min kompis säger att jag ska ha en stor sk moderplanta av Mårbacka-eller tre. " och så tar de hem en sådan-eller tre, från partihallarna. En sådan är jättestor och HUR maffig som helst. Med rosa blommor.{#emotions_dlg.flower}


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Nu hundpromenad i solen, ackomanjerade av fågelkvitter. Sedan föreläsning hela em på Rehab. Stress, långvarig smärta och sådant är det om.

    Ha en skön eftermiddag!Solig


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Ore, tror nog det är på rätt spår med den medicin jag redan tar, bara de får reglera dosen så det inte blir tvärtom nu istället. I övrigt försöker jag göra varje dag så bra den går, med promenaderna med Truls som första mål. Dagsljus och rörelse på recept, istället för mer och fler av preparat.

    Det där på ditt jobb låter rätt orättvist! Rynkar på näsan


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Snorkis, jag håller helt med dig: jag är verkligen heller ingen expert, utan det är mitt eget trädgårdsintresse, det jag hittills kan. Visst, en bas när det gäller sådant som växer, får ju en florist, men det yrket handlar mest om det man skurit av fötterna på och hantverkets teknik.

    Men jag VILL bli en expert-det vore skitkul! Tungan ute

    Sitter och funderar på ifall det är landskapsarkitekt jag ska bli, och inte trädgårdsmästare? Eller trädgårdsdesigner? Det finns asmånga olika grejor!Fast jag har just nu inte självförtroende nog att tro på att jag klarar vare sig det ena eller tredje eller andra.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Klart jag lever!

    men med en efterhängsen migrän sedan två veckor, och den är inte så kompatibel med dataskärmar..migränen alltså.
    Inte med vårsolen heller, och det är verkligen synd, eftersom just vårsolen ingår i min rehab-pan med utevistelse och så. Fast jag har kommit ut framåt eftermiddagarna åtminstone, med solglasögon och keps...Cool
    Har försökt kika lite här och där vad ni har för er, men har dlig koll just nu känner jag.

    Min påsk var underbar med massor av gemenskap och både steka fläskpannkaka uppe på fjället och baka tunnbröd i bagarstugan, gömma påskägg hos mormor och gräva i sanden på Höga Kusten. Det senare stod hunden i familjen för, med påföljden att han bajsade rena sandkorvar efteråt. Han passade uppenbart på att käka lite sand medan han ändå var i tagen. Fjällbruttan bor i en sagovärld av fjäll och jag är så tacksam över dagarna vi fick tillsammans och hur bortskämda vi blev av familjen där! Och Heloise och Panzerfausts lilla Elise är så himla fin så det är inte sant och min son är helt tagen av det faktum att "det finns VUXNA som spelar spel med en fast man själv är ett barn! Känner du fler sådana mamma? När ska vi hälsa på dem?"
    En lång tripp genom ett Sverige fullt av vitsippor, nyutslagna björkar, glittrande vatten och enebackar, branta klippor och blå havsvikar med en och annan snödriva kvar, nysläppta renar, ilskna lämlar, knotiga fjällbjörkar och blånande fjäll. Överallt hör man hackspetten leta en fru, fasanen och tjädern med och svanarna glider lika stolt på vilket vattendrag de än landat.

    Nu är jag i min egen trädgård. Dricker mammas saft och käkar tunnbröd som jag själv varit med och bakat. Tittar på Magnolian jag planterade förra årets Morsdag. Den har fem stora blommor hittills.
    Att snigelsäsongen har börjat, får vara en parentes. Och migränen får inte ta hela mina dagar. Jag vägrar.

    Datorn får stå åt sidan. Man ser vitsipporna och konvaljerna så dåligt härinne.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!