Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Oupsie, jag är helt på din linje! Lugn och fin, hälsofil...


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Hallå alla fina!

    Jag läser lite av och till, men ligger så back i allt jag inte kommenterat att jag drar mig för att ens börja. Kanske lika bra att hoppa in här och nu och utgå från att ni vet att jag bryr mig om era liv utan att jag ens försöker komma ikapp på kommenterandet...

    Sommaren rullar på, folk kommer och går, jag har lagt ett minimum av tid vid datorn och desto mer vid middagsbordet i glada vänners lag.

    Just nu är vi helt barnlösa här hemma, för sonen är "hemma" i Stockholm och bor en vecka hos sin bästis där. Det är jättetomt utan honom, men underbart att vi håller kontakten så bra med den familjen. De möts och leker vidare som om de aldrig skilts åt, de där två lirarna. Hoppas det regnar mindre i Stockholm än här idag, för de skulle tälta på ett party hos en av de gamla klasskompisarna.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Men ÅÅÅÅÅ! Skrikandes

    Jag hade skrivit ett jättelångt förslag med massa bilder och länkar till Nenne, men när jag postade blev det "databasfel"

    Bajs!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Nä, nu blev det likadant igen. Jag ger upp.

    Nenne,

    Höstanemon
    Lammöron
    Astilbe
    Nävor
    Alunrot


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Nenne, jag kopierade allt jag hade skrivit och klistrat en tredje gång i ett mail till dig, privat,  kanske det funkade?

    Det går uppenbart inte här iaf. *surar*


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Här kommer en liten krok jag lägger ut för att hjärtat bara måste:

    Om någon vet om eller hör något om, en bostad att hyra-omöblerat, i Stockholm så var snäll och tänk på  och kontakta mig!

    Det är inte jag som ska flytta ( ) utan det är min systerdottersom redan har flyttat. Till Stockholm. Och ska plugga till logoped de närmsta fyra åren. Nitton år, ny i stan från liten liten stad och alldeles ensam. Särskilt nu, eftersom hon skulle bo med sin väninna, som har en lägenhet redan. De skull e dela på den och ha så kul. Min systerdotter åkte ner en månad innan skolstart för allt roligt de skulle göra ihop. Hon har jobbat och sparat som en dåre för detta.
    Nu har "vännen" dumpat henne. För hon har träffat en kille. Som har flyttat in. Sedan Lisa, som vi kan kalla min systerdotter, kom ner till stan har kompisen inte ägnat henne en halvtimma ens. Däremot har hon både uttalat och på alla andra sätt sagt, att hon vill att Lisa ska flytta.
    Med sådana kompisar anser jag inte att man behöver några fiender om jag säger så.

    Nåväl, nu kommer hon att hänga med oss ner när vi hämtar hem vår son, sedan en sväng till Göteborg och min syster och när skolan börjar får hon bättre chans att få igång sitt eget liv och börja bygga det nätverk hon behöver för att trivas. så det ordnar sig ju. Men vart ska hon bo?

    Det här är världens mest skötsamma tjej. Hon har redan bott själv i flera år och skött varenda räkning, sitt hem, sin matlagning, sina olika jobb och allt annat så exemplariskt att jag egentligen tycker det vore nyttigt för henne att kanske inte vara så galet duktig hela tiden. men det jag vill ha fram är, att hon är den där tjejen man önskar ska finnas när man behöver barnvakt, eller som man definitivt kan lita på om man ska hyra ut en lägenhet, en källarvåning eller ett rum. Hon är ingen partypingla och det hon har åkt ifrån sin hemort för, är att skaffa sig sin utbildning. (jag hoppas hon får uppleva så mycket mer, och ha roligare än så, utöver det målet)

    Så, nu har jag lagt min krok. Man vet aldrig vem som känner vem, eller vet vad i våra trådar. Det vore korkat att inte fråga. Så, om ni har en kontakt att förmedla, så hojta till!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    viktualia skrev 2011-08-08 20:41:03 följande:
    PB - synd att jag inte bor i Sthlm... hade gärna haft en så skötsam person boende här...
    Fett synd!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    BS, vilket skit med badrummet!
    Senblommande fina perenner tycker jag bla är Höstanemon, Astilbe, Höstsilverax, Echinacea, Höstaster och olika sorters Hortensia. Hade du inte en syrénhortensia som vägrade blomma eller hur var det?Ett tips är också att om man orkar, så klipper man bort allt överblommat från de tidigare perennerna, då får de ofta ett andra flor under sensommaren. Som snitt är ju Dahlior svårslaget så här års, men då behöver du kunna lägga knölarna för vnterförvaring, mörkt, svalt och torrt.

    Cicci, tusen tack för tipset om rum! Det där rummet lär ju någon partypingla med höga förväntningar på sitt uteliv jubla över! Fast den här tjejen är totalt och helt ointresserad av kroglivet, så på henne är det ju slöseri med det centrala stureplansläget, hihi! Och jag tror det är för dyrt också för den delen.
    Men tack för Blocket-tipset med. Jag ska sätta mig med henne nu i slutet av veckan när hon kommer ner. Ställde henne i bostadsförmedlingens kö också, och där fanns ju visst särskilda ungdomslägenheter. Det hade jag ingen aning om!

    Vilket galet påkostat bröllop förresten! Det är sådant man pratar om i termerna "om man hade huuuuur myckket pengar som helst, då kunde man hyra ett skepp och segla ut på havet med alla man känner i en månad...) brukar jag säga och tänka på det underbara skeppet som AM har seglat med. Det är en dröm i min värld. Men man måste väl ha lite sådana där man står och steker falukorv och räknar på priserna på hyllorna på ICA Nära.

    Lappis, jag har inte ens vågat fråga om kön, men åååååh vad detta är något jag önskar skulle hända något med NYSS!

    Tråddträffen funkar inte rent prioritetsmässigt för mig. Det är för många andra saker som ska resas iväg på olika helger från och med nästa. Jag får prioritera det som vi som par är bjudna på och ett par saker som rör närmsta vännernas 40-årsfiranden.

    Apropå detta med att fira 40, Lappis, vart är det nu igen du brukar gå och äta skaldjur?
    Jag vet att jag har frågat förut om restaurangtips, men jag sparade visst inte alla länkar då, som jag trodde. Tre tjejer som alla fyller 40 i år, fin middag-utan att gå till helt sinnessjuka extremer prismässigt-och miljö för att sitta och prata och verkligen vara i stunden. Sista helgen i september. Vart skulle ni gå i Stockholm?


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    BS, ja kolla med din handelsträdgård, och berätta hur läget i just din trädgård är-det där med zoner och vad som hinner börja blomma när, varierar ganska kraftigt ju. Även inom de egentliga kart-zonerna. Höstplantering är faktiskt det allra bästa för många perenner, så man kan fynda när de rear, eftersom det är på våren folk är på och vill gräva. Men du får ju inte glädjen av dem förrän nästa säsong förstås.

    Lappis, TACK! Jag sitter och läser menyer så salive rinner här...

    De där skaldjursplatåerna,som de visar i sin meny, Wasahof alltså, en sådan där "största värsta ink champange" räcker den till tre? Jag minns skaldjursplatån jag och min sambo tryckte i oss på hotel tylösand. Servisen sa "oj, ni är de första jag sett som ätit upp den!"
    Fast då hade vi kämpat och var sannerligen fullständigt proppmätta! Även sonen åt allt han kunde.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!