• viktualia

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Snorkis - ett sånt formulär är standard.. men jag måste säga att det var ÄRKEPUCKAT formulerat... suck.. det måste finnas smartare sätt att komma åt folk som blir deppiga. Frågorna var väldigt lätta att svara "rätt" på. Själv mådde jag ju prima, men som sagt.. vill man dölja att man är deppig är det inte ett dugg svårt att komma undan...

    Kläder - vi fick en hel del i 56 också men visst var det mycket som var för stort. Fascinerande är annars att Trollet fick en skjorta i stl 74 förra sommaren. Nu drar han 80/86 och NU passar den där skjortan.. skumma storlekar!! Annars handlar klädjakten just nu om att hitta tunna långärmade skjortor/tröjor och vettiga tunna byxor.. har lyckats men utbudet är inte enormt.

    Skickar en stor kram till er alla tre!! Låter som en trevlig kokong! Själv ska jag sussa nu... ska jobba mina två sista dagar före semestern imorgon och övermorgon... plus att maken passar på att ta emot storfrämmat när jag är på jobbet = jag får skynda mig hem för att umgås...

  • viktualia

    Snorkis - tycker att tidigare talare skrivt kloka saker. Problemet är väl precis som du skriver att även i denna situation tar man med sig mönster i relationen som båda parter är både nöjdaoch missnöjda med. Och krångel ska hanteras även här.. För egen del kom mina föräldrar åkande när Trollet var en vecka och de stannade typ tre timmar. Makens föräldrar kom efter två månader och då hade vi redan hunnit m andra resor. Dvs oanmäld kommer ingen hem till oss... på gott och ont. Jag skulle kunna ge rätt mycket för att bo närmare dem. Men i er sits, där såväl ni som era närmaste, gått igenom ett trauma... tjaa där krävs det troligen energi (som kanske inte finns) för att alla inblandade ska klara av att kommunicera. Kram på dig och hoppas att ni lyckas förstå varandra!!

  • viktualia

    Ore - vilken koll på vagnar! Själv undrar jag hur man ska välja paraplyvagn, när sonen enligt prognos kommer passera 15 kg i vinter och alla smidiga vagnar har en gräns där.... eller är prognosen fel? Han vägde 11 på ettårskontrollen och följer normalkurva?!?! Hmmmmm förvirrat!

    Sitter på en buss m dålig AC och svettas. Köpte en blus häromdagen som visade sig sitta asfult, ser hemskt tjock ut... bläää glömde att göra sittestet i provrummet... klantigt! Blårutig blus i stl 42 från H&M någon??

  • viktualia

    Spännande att läsa om era tankar om besök och relationer!!

    Smint - hur formell ska klänningen vara? Och vilken modell gillar du? Jag härjar gärna en vända på nätet....

    Ego- semester! Och slut på föräldraledigheten. Och troligen blir jag av med bästa kollegan tidigt i höst. Hatar att just kollegor är en skara som är allt annat än konstant.. och värst är att det är så himla svårt att få folk till provinsen jag jobbar i. Baaaaa ja ja... jag vet, jag får väl lämna stället själv.... men det är inte helt lätt att få maken att lämna hålan.... som Pippi säger: jag vill inte bliva stur..... nåja, dags att skippa vardagen och satsa på fem veckors ledigt!

  • viktualia

    PB - vilken galen olycka! Undrar om min kompis var/är i tjänst?!

    Vänner - grattis till lyckad shopping!! Jag trodde ett tag att min armbandsklocka var borta och att jag därmed behövde köpa en ny.. och tänkte tacka för länken.. men sedan hittade jag den..  hm.. men frågan är om jag inte är sugen på en ny ändå.. hm...

    Snorkis - heja dig och L och maken och KRAM på er!

  • viktualia

    PB - har du förresten noterat att jag har en blogg här på BT och att du kan gå in och läsa lite viktigheter där?!

  • viktualia
    Fru E skrev 2011-07-01 22:09:41 följande:
    Vickan-du som är bra på att snoka reda på saker hur får man bort dålig lukt i diskmaskinen!?! Vår är knappt ett år gammal och har de senaste två veckorna luktat unket, både inuti och när vi kört den. Vi kör den en gång per vecka ungefär och det är inte själva disken som luktar.
    Har provat att köra den tom några gånger nu med två tabletter i men det har inte hjälpt så mycket, tog loss alla armar och filter nyss och diskade. Kör nu maskínen med citronsyra men vad gör jag mer
    Googlade lite och tipset är: Dålig lukt i diskmaskinen försvinner om man kör maskinen en gång tom med ungefär 1,5 dl ättika i diskmedelsfacket (eller så mycket som får plats). Jag skulle satsa på matättika: - Matättika 3 %: 1 del ättika och 6-7 delar vatten

    Och anledningen till den dåliga lukten är att moderna maskindiskmedel inte tar bort alla bakterier. Så en lösning - innan ättikan - är att noggrant rengöra filter, slangar och korgar.
  • viktualia
    passionsblomman skrev 2011-07-01 22:25:56 följande:
    Nä?
    Går man in på din sida då?
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    japp, du går in på min sida här och letar dig fram till bloggen! viktig info väntar!
  • viktualia

    Jag håller tummarna för dig, Vänner! Umgås med grannarna låter bra... borde man kanske satsa på... ehum...  Här satsas det annars på att maken skrapar fasad och renoverar fönster (beroende på om regnskur pågår eller ej) och jag försöker underhålla Trollet och mig själv...  vilket just nu går bra.. T sover och jag leker här.. ha ha.. men jag gissar att jag rätt snart har gosigt sällskap för T har sovit över en timme nu..

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!