Inlägg från: lanovia 08 |Visa alla inlägg
  • lanovia 08

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Ninnis det är nog som de andra skriver att Mini är i en utvecklingsfas. Jag funderade också på det där med mjölkprodukter när E hade sin kolik "light" men någon sa till mig att de inte kan få laktosallergi förrän de är typ 3-4 år?? Däremot kan de ha allergi mot mjölkprotein men då krävs det rejäl omställning i kosten.

    Men framför allt skulle jag säga att om han bara är grinig och skrikig i några dar så ställ inte till det för mycket med din egna kost eller för mycket trick. Lätt att säga när jag sitter så här i efterhand och har gått igenom det. Men när vi väl hade tatt oss igenom Es magont så kunde jag verkligen känna att, ja men det var ju bara något kolikaktigt och vi kom långt med minifom. Jag hade klarat mig utan alla tips o tricks som alla i omgivningen skulle komma med och som jag bara sööög i mig. Ät inte mjölkprodukter, gör inte si gör inte så.

    Jag menar inte att predika eller säga att du inte skall testa mjölkprodukterna om du vill det. Bara att ibland är det inte konstigare än omogna tarmar eller en utvecklingsfas. (Detta kommer från en som kommer ha glömt bort allt detta när det är dags för nästa bebis).

  • lanovia 08

    Heloise vad gäller de där artiklarna har jag inte läst dem själv. Men känner att de väljer jag att strunta i. I alla tider har ju barn fötts tätt och det har ju blivit människor av dem också. Sedan hoppas jag innerligt att jag låter E vara 2 år och bara 2 år när hon blir stora storasyster. Det är något som skrämmer mig att jag kanske kommer kräva för mycket av henne. men den risken finns nog även när storasyskonet är 3, 4, 5 etc år.

    Kul att ni påbörjat barnverkstaden. Och skulle det ta sig snart så tror jag som Hvidis att det är naturens gång och vilja. Oavsett hur det blir kommer ni klara det galant och vara suveräna föräldrar.

  • lanovia 08
    Ninnnis skrev 2011-07-29 16:58:24 följande:
    Mugglan, herrejisses vilka sötnosar! Det är tre ritkigt fina flickor ni har fått ♥

    BVC-sköterskan menade att han har lite magknip (han fick ont när vi var där) och rekommenderade Semperdroppar samt att jag testar mjölkfritt en vecka (min lillasyster var känslig mot det som liten). Tydligen ska man undivka ALL mjölkprotein (i bröd, smör, creme fraiche, pålägg etc), så jag får planera nästa veckas matintag ordentligt. Idag har han än så länge bara haft en knipstund och en gas/pruttstund, i övrigt har han antingen varit glad eller sovit.

    Han hade förresten gått upp ett halvkilo och väger nu 4520 g

    Grattis på bröllopsdagen, förresten! 
    Ahh såg att BVC sköterskan sagt till dig att testa mjölkfritt, missade det inlägget innan... Ja då kanske du skall ignorera mitt tidigare inlägg.
  • lanovia 08

    Idag fick jag så dåligt samvete och kände mig som världens sämsta mamma. Vi var på IKEA hade satt E i själva korgdelen på vagnen då det är där hon brukar sitta säkrast, det är en liten klängeunge vi snackar om. IKEA har iof sele till själva barnsitsen men på Maxi t.ex har de inte det och då går det inte ha henne där utan att hålla stenhård koll på henne.
    Så vi satte henne som vanligt i vagnen o hon tyckte det var jätteroligt. Får se en garderob vi vill titta på, båda vänder sig bort några få sekundrar och hör en rejäl smäll. Då har tjejen voltat ur vagnen och låg på golvet. SEn när klarar hon ta sig ur där??
    Känner mig så värdelös, hur vi än håller koll på henne och gör allt för att hon inte skall ramla och drämma i huvudet stup i kvarten så lyckas hon ändå.

  • lanovia 08

    Nej nu  verkar det som att skruttan äntligen somnat så nu tänker jag ta fredagskväll o gå och njuta av maken. Hjärta

  • lanovia 08

    Flamman vad kul med maskerad. Har dock inga förslag på var man hittar kläder. Klart det är jobbigt med allt som händer och att föytta isär. Ni har ju delat massor sånt raderar man inte. Kramar om!

  • lanovia 08

    Vad skönt att Minis hörsel var bra. Hur går det med hans mage? Tror inte du behöver ge droppar på nytt.. E spydde mktmen kan inte minnas att vi gav om droppar.

  • lanovia 08

    Nu sitter vi i bilen på väg upp till mina päron. Maken var till vetrinären med hunden imorse, det visade sig att hon fått rävskabb. Eftersom våra hundar varit tillsammans väldigt mycket i sommar skrev vetrinären ut medicin till deras hund också. Så nu är vi påväg upp till dem.

  • lanovia 08

    Hos oss är det fullt upp just nu. Vi har haft väldigt fint väder o legat mkt på stranden men även fixat hemma.Nästa vecka kommer em firma o börjar lägga plattor på vår framsida. Tyvärr måste vi låna pengar för det men det är så gräsligt och lerigt där att vi nästan måste få det fixat innan höst o vinter Igår var vi hos banken för o låna pengar, det var inga problem. Mina föräldrar skall låna oss em fjärdedel av summan. Det uppskattas då slipper vi den räntan.

  • lanovia 08

    Duktiga J som vänder på sig. Är han 4 mån nu?

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård