Inlägg från: lanovia 08 |Visa alla inlägg
  • lanovia 08

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Idag har vi börjat inskolningen på förskolan. Gick kanon, men efter 4,5 h var både mamma och dotter helt slut. Dotter vägrade sova på madrass, förstod inte alls det där med att ligga ner som alla andra barnen utan ville resa sig hela tiden. Men det skall vi nog få ordning på med tiden.

    Hon somnade i vagnen när vi gick en promenad och jag stensomnade i sängen när jag väl var hemma.

    Imorgon är det maken som får ta inskolningen. Jag skall till MVC, ta hemska blodprov, mäta SF och höra hjärtljud. Ser framemot det även om blodproven kunde vara.

  • lanovia 08

    Idag har de börjat med våran framsida också. Tagit upp alla plattor, grävt upp o lagt dit makadam + börjat platta till. Hoppas det inte regnar imorgon så de kan fortsätta. Skall bli så underbart att få iordning på detta. har varit helt gräsligt  innan.

    Om några veckor komma pappa hit och börjar hjälpa oss med hallen. Den är också en riktig skamfläck. Tak skall tas ner och isoleras. Nytt tak upp, vägar målas, ny garderob byggas och riktigt golv läggas (nu har vi ett gammal trägolv som inte är meningen att man skall ha framme utan mer tänkt som undermaterial i nedre hallen och spåskivor i övre).

    Skall bli så gött att få iordning. Särskilt innan lillknatten tittar ut.

  • lanovia 08

    Flamman Jag blir bara så förbannad att det KOKAR i mig och jag har inget vettigt att komma med. Vilket jävla as!!!!!
    *kramar om*

  • lanovia 08

    Muggles vad kul med kalas imorgon. Även om jag förstår att du ångrar dig mellan varven, men med folket väl på plats tror jag ni kommer få det kalas.
    Har ni inte några som kan hjälpa er? Någon som kan komma innan och hjälpa till och någon som kan ta lite ansvar under festen så du hinner prata lite med gästerna?

    Kan inte fatta att man inte får mer tid på dagis när man har tvillingar. Men hur funkar det har du 5h dagar eller 3h dagar?

    Jag är så glad för att vi har 5h på vårat dagis. Känns menfullare att lämna bort E 3 nästan hela dagar, då jag kan hinna med bebis och hund. Än 3h varje dag då jag inte skulle hinna med någonting.

  • lanovia 08

    Nu har jag varit hos BM gick bra och allt såg bra ut. Magen höll sig inom ramarna för storlek, alla värden var bra och hjärtat dunkade på hos bebisen. Den passade på att röra sig för fullt medans vi lyssnade så vi fick oss några rejäla dunkar.

    Dock stör jag mig på mig själv. Jag försöker att inte bry mig om vikt, jag gick upp nästan 20 kg med E och hade 1år senare gått ner vartenda kilo, alltså spelar det ingen roll om jag går upp denna gång också jag vet ju att jag kan gå ner det. Ändå blir jag stressad när jag ser kilona, känns som jag skulle vilja ta revansch mot förra gången. Men det är ju så enbota löjligt så jag blir förbannad på mig själv.
    BM sa bara att jag gått upp 9kg o undrade om jag var mycket hungrig. Genast tolkar jag in att hon tycker jag gått upp mycket.

  • lanovia 08

    Nej nu skall jag sätta fart med att få iväg en jobbansökan. Fortsätter söka lite även om det inte känns så menfullt just nu. Men det här jobbet lät så roligt att jag inte kan låta bli att söka.
    Sedan skall jag packa och dammsuga. När E och maken kommer hem från dagis skall vi åka till stugan. Denna helg är det myshelg med hela familjen. Ikväll skall jag, maken, min morbror, min bror och hans fru ut o äta nere vid havet. Barnen får mamma o pappa ta hand om. Tror inte de klagar.

  • lanovia 08

    Här är en som inte kan sluta böla. Fy F-N vad jobbigt att lämna Skruttan på dagis och går därifrån. Hon stortrivs där så henne behöver jag inte oroa mig för, men själv klarade jag inte detta så bra. Hade intalat mig att om jag bara klarar lämna henne så kan jag böla hur mycket jag vill när jag kommer hem. HA! Det gick asdåligt, började gråta direkt jag satte mig på golvet för att säga hejdå till henne. Personalen var väldigt förstående och snäll, tack o lov dock känner jag mig så himlans fånig. Det handlar om 4,5h hon är i från mig övrig tid skall jag ju vara med henne. Ocn nu sover hon ju på förskolan också så då får jag ju bara massa vaken kvalitetstid med henne.
    Men min lilla älskling.

  • lanovia 08

    dfk, nej det var sannerligen inte lätt att lämna ifrån sig sitt barn. Hade iof inte räknat med det men hoppats att det skulle gå lite lättare.

    Ninnis, vad fin bild på dig och Mini.

    Hade tänkt att läsa och kommentera en del nu men jag orkar inte engagera mig just nu (ni vet att jag bryr mig om er!), får nog koncentrera mig på mina egna tårar och se till att ta hand om hunden. HOn behöver ut o gå.

  • lanovia 08

    Börjar med en stor kram till alla. Vet knappt om jag vågar börja kommentera, för jag kommer glömma hälften av allt jag vill skriva.

    Först och främst, dagis går jättebra. Jag har kommit över min värsta ångest. Inser att jag behöver den här avlastningen. Är tungt att ha henne hela dagar själv med alla lyft. Alltså perfekt att få vila 4,5h och övriga timmar orkar jag desto mer. Skruttan själv verkar stortrivas. De andra dagarna har hon inte ens velat gå hem idag kom hon faktiskt och mötte mig och verkade tycka att det var skönt med mamma. Men hon har roligt där och sköter sig exemplariskt.

  • lanovia 08

    Daa skönt att du fått sova bättre 2 nätter. Men du stressa inte upp dig om det kommer bakslag för det kommer det säkert göra. Gläds i såfall över de nätter du fått sova och se dem som ett tecken på att det kommer lösa sig om dock långsamt.
    Sticka låter väl som en bra idé för att sysselsätta dig. Kan du ju får ihop lite kläder till parvlarna samtidigt. Bädda ner dig i soffan och se på film, inga skräckisar utan mer sådana där lugna sköna hjärndöda.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård