Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård


    I kuliga kläder står nu vår gran

    dofter av jul kvällen dan före dan
    Paket med hemliga saker
    varenda mamma står vaken

    stryka och pynta-det sista ska fram
    provsmaka knäcken och julskinkan
    Sena timman är slagen
    Endast mamma är vaken

    Varma juldoftande kramar till er allihop och må var och en av er få känna att det blir en GOD JUL på alldeles ert vis och som ni mår bra av. Tomte

    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Ninnnis skrev 2011-12-24 13:00:00 följande:
    God jul, mina fina vänner!
     

    Ha´ru luktat på glöggen Ninnis?



    Nu är det i allafall strax Karl Bertil på TV och jag har dukat upp gottebord-som om vi inte redan vore mätta...
    ...men det SKA vara gottebord, antingen man är mätt eller inte.

    I övrigt instämmer jag med Hvidis i kramar till er alla viktiga och fina! Hjärta
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Vinkevink tråden! Grattis småparvlar och shit vad tiden går fast ändå känns det som de väl funnits här jämt?

    Heloise, skönt att ha kommit till beslut!

    Annars ska jag vila lite nu, för imorgon kommer sambons bror med familj så då blir vi ett stort gäng. Sonen är hos bästisen och inspekterar årets prylskörd och jag kan då passa på att lägga mig på soffan tänkte jag. Jo, för man sover så dåligt när det stormar ute på nätterna har jag märkt. Ännu sämre är det när man måste gå upp och UT i blåset, för att hunden nyr och tycker att den ska vara bajsnödig just precis i vargtimmen.

    Senare, när jag vilat lite, ska här göras Chili, för det är jag sugen på tills imorgon. Vitlök och chili och andra kryddor som inte är kardemumma, kanel och andra juliga varianter.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Hallå tråden!

    Har inte öppnat datorn alls på en hel massa dagar. Det ni!!!

    Sedan sist har det hunnit vara jul och bli nytt år alltså.
    Vi har haft en stilla och god, skön och fin jul, bara vi tre och djuren.Lagom med matallra sista skinkskivan gck åt idag. Lagom med godis, jag hade tänkt baka oc laga så många fler sorter, men tur att jag lät bli-jag har faktiskt hållit min vikt över helgerna DET ni! Igen.

    I mellandagarna dök sambons bror med familj upp här så långbordet blev fullt, kusiner överallt och ett par härliga dagar där det rymdes kravlös gemenskap och mat som chilicon carne och faktiskt grillat som god omväxling till all julmat.

    Jag har struntat i telefon, sms, mail och allt annat som går ut på att prata med andra, och ägnat mig åt dem jag faktiskt varit på plats med. det har varit skönt. Ibland är det rätt splittrat med alla olika familjemedlemmar och folk man gärna vill hälsa till mitt i storhelgerna.

    Men, en hel del samtal på telefon. Syrran har en tuff tid med sin oerhört strulande son (numera 18 och därmed packad och ivägdragen och mer obstinat och barnslig än någonsin i vad han tar sig till). Min mamma är skitdeppig inför morfars begravning och det har tyvärr mer med hennes syskonrelationer att göra än med själva sorgen efter henes pappa. Jag blir så trött av all energi som sprutar iväg åt det hållet att jag inte riktigt vet hur jag ska göra. Nu på torsdag är begravningen. Jag antar att man har lite som sin förbaskade skyldighet att backa upp sin mamma en sådan gång, men jag känner att det inte är min värme och omsorg som saknas, utan brorsornas. oOch dessutom har jag ju själv ett farväl att ta, och  just nu kommer det verkligen vid sidan av och faktistk tror jag inte min mamma alls fattar att hon sätter mig i en rätt svår sits med att göra mig till de hon anförtror sin enrma sorg över hur hon känner sig behandlad av de andra. Jag skulle vilja möta släkten mer fri ifrån allt det där, och bara som den jag själv är, mend min egen relation till alla de där människorna.
    Men, sådär är de väl i släkter överlag. Man sitter och vet en massa som ingen säger något om, men som påverkar allt och präglar stämningen.

    Jag har skaffat mig en schysst förkylning lagom till detta också. Det blir intressant att se om jag kan kraxa fram visan jag hade bestämt att jag skulle sjunga i kyrkan.

    Min andra syster går imorgon in i v. 36 av en mycket kritiskt graviditet. Hon har en allvarlig sjukdom och det va rinte meningen att de skulle ha fler barn, men detta blev trots p-piller. Hon har legat på sjukhus delar av grav och det är mycket runt hennes hälsa som är frågetecken. förlossningen kommer efter mycket dividerande att bli vaginal men igångsatt nu snart, eftersom man tror att det blir minst påfrestande för kroppen med vaginal födsel men litet barn. Det har varit ett jädra stridande om att hon skkulle få beviljat en sterilisering också. För "egentligen så får man minsann inte det betalt i det här landstinget när man är så ung". Nu har hon visst fått fatt i en läkare som intygar att "men i det här fallet så vore en ny graviditet i stort sett lika med en dödsdom för nämnda unga kvinna, så sterilisering ska beviljas på landstingets bekostnad" (min syster har pga sin sjukdom ingen egen inkomst, så de lever mycket knapert, på enbart makens lön)

    Ja, så det är ju lite som händer runtikring, även om vi själva haft det oerhört lugnt.
    Vad nyår beträffar, så säger jag som Piggelin-det har sett oerhört olika ut under åren. det är inte en helg jag har stora förväntningar inför och inga fasta traditioner eller bestämda människor heller. Jag skulle gärna fira med några av er ett år likaväl som med släkt eller andra vänner. Men i år var det bara vi härhemma och HUR skönt och laid back som helst. Vi kutade ut och tjöt gott nytt år under stjärnorna, som precis som BS sa, var sgolika i år. Rimfrost på träden för en enda kväll och fyrverkerier över hela byn. Vi käkade gott och tittade på TV. För övrigt spelar jag och sonen "Angry Birds" på hans julklappstelefon, och jag kan inte begripa hur han så ofta får bättre poäng än jag??? FörvånadRynkar på näsan

    Jag försökte skicka ett jättestort gruppmeddelande tille r allihop på nyårsafton, men det gick inte. Jag tror det blev för många mottagare....

    Men som sagt, GOTT NYTT 2012 allihop! Jag tycker vi bestämmer ett bra ett. Men nya jobb, god energi, mycket kärlekoch några nya fina barn i tråden. Hjärta

    Nu vill hunden kissa. Bäst att gå ut....


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    start september skrev 2012-01-02 17:09:39 följande:

    Och PB, vad mycker som rör sig runt dig nu. Stor kram och styrka och röst skickas till dig.




    Tack, det funkar! *känner kraften*
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Jag vill också se Sherlock Holmes!


    Fast nu om någon minut ska jag se Mildred Pierce på 2:an.


    Far i huset har kommit hem och vi har just ätit kyckling med curry. Just nu tycker jag allt som inte smakar julmat är oooootroligt gott!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    muggles skrev 2012-01-03 19:21:07 följande:
    Blomman: mäh vilken ödets ironi att din syster blir gravid trots p-piller och att det verkligen inte passar hennes hälsa och du inte kunde få det barn du ville! Man vill ju slå till nån!!!
    Ja ödets ironi, i sanning. Man kan verkligen känna att "jaha" liksom... Eller kanske slå nån som du sa. Mest för syrrans skull, för vad fan, hon har ju inte precis slarvat sig till det här. Min mamma bölade när hon skulle berätta för mig och hickade "det är så fel och orättvist-det skulle vara din bebis". Just nu är hon ju utom sig av oro över den här förlossningen-som kan sätta igång precis när som helst-och det gör ju inte hela baletten med begravningen lättare. I synnerhet när det är typ hundra mil mellan platserna mamma skulle vilja finnas på samtidigt.

    Mamma har visst snackat med sina syskon en del nu och var som en helt annan person idag när vi pratade. Det kändes som en sten föll från bröstet, för n kan jag släppa den där skiten och slippa oroa mig över kass stämning och så. Gott.

    BS, usch vad jobbigt det låter med medicinerna! Jag träffar min kusin på torsdag, han är precis lika gammal som jag, och fick sin MS-diagnos för något år sedan. Jag hoppas jag får chans att ta reda på hur han upplever det.
    Hur har ni det i stormen förresten? Har ovädet nått Öland än? Här började det vräka ner regn och blåsa som fasen när vi var iväg på handbollsträningen ikväll. Riktigt busväder. Och värre ska det ju bli. Ni ska inte ut och köra hoppas jag?

    Hoppas också att tågen från norrland kommer fram som de ska imorgon, för det vore väl ändå för jäkligt om det hände något så mamma missar begravningen. Det får förövrigt gärna bli fint väder igen till torsdag, eftersom vi själva ska köra 12 mil och dessutom ska avsked tas ute vid själva graven och det vore ju nice om det inte var totalt oväder den stunden. det är liksom sorgesamt nog ändå att sänka ner en anhörigs kista i jorden utan att det är hällregn och stormbyar just då. Lite sol tack och stilla väder.

    Piggelin, här är det också Downtown Abbey högt på listan. Fast bara jag är det som bryr mig om det.  Jag är öht svag för sådant som utspelas "förr i tiden"kan jag notera så här långt i livet. Tänk bara då Lilla huset på prärien gick när man var liten, herregud, vi satt klistrade och grät vareviga avsnitt tror jag...

    Det där sjuva, låter lite som skuva, vilket i norra sverige betyder skjuta, som i att tex skjuta ett piano eller en bil framåt, putta alltså. Undrans om det kan hänga ihop på något sätt i ord-historien?

    Hördu Hvidis, Malmö känns ju sisådär kul just nu... Hur är läget där just ni bor? Är det märkbart pådrag eller hur är stämningen och känslorna där?

    Nä, om man skulle ta och lägga sig........

    Natt!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Förresten! Flamman, ajg fick en fråga till dig i mitt huvud när jag var ute och körde bil idag. Apropå den nye mannen i ditt liv och hans släktsituation....

    ....du har inte känt att det vore aktuellt eller roligt att typ "blir det så blir det", skita i preventivmedel och kanske få ett barn ihop med den där guldklimpen till man? Eller är det solklart att han inte vill ha barn och därför inte "skaffat" några? Eller vill du själv verkligen itne alls ha fler? Bortsett från det uppenbara att ni rätt nyss träffats.För att ställa en närgången och privat fråga, så här bara mitt i natten.Tyst

    Natt igen!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!Skrikandes

    Vad FAN vad det ska vara omöjligt att hitta ett enda par särskilda TROSOR som jag skulle ha imorgon!!!

    Sådana där riktiga kärringtrosor är det, men som håller in magen ett hack under en klänning, vilket är en klar fördel när man tänkt ha just klänning.

    Jag begriper inte vart de tagit vägen-jag menar, det var länge sedan man kunde råkat ha lämnat ett par någon helt annan stans än hemma hos sig självOskyldig

    och nu har jag letat precis överallt jag kan komma på och eftersom det är ett av mina få nya par, så är det ju inte som att de borde ha försvunnit djupt i några gömmor. Vart ÄR de! Jag blir galen! Jag blir galen jag blir galen jag blir galen!

    Ja? vaddå instabil? Jag? *fattar inte vad ni antyder*


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    -Somliga straffar Gud medetsamma.
    Om man gnäller och gapar om skitsaker som försvunna kläder, får man raskt åka ut i vinterstormen och bogsera hem sambo och bil. Dessvärre min egen bil som han idag körde. Varför den ryker och inte vill funka är det ingen som just nu begriper.
    Hur vi ska få fram pengar att laga den är en ännu större gåta.

    Finfin start på året så långt.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård