Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Norrskensflamman skrev 2012-01-26 12:19:26 följande:

    MEN det irriterar mig som fan att exet inte svara på mejlen. Att det nu med automatik blir jag liksom som får reda ut det här med nya ägarna. Det gör mig förbannad.


     


    Såklart. Och det lär väl under livets gång bli fler sådana irritationsmoment. Som inte är någon idé att ta ut i förskott förstås, men otroligt påfrestande med just den här typen av pissiga avslut med folk som måste sorteras in under kategorin Ärkeas. Man blir liksom aldrig riktigt fri dem. Det måste ju innebära att det är helt nödvändigt för sinnesfriden att på något vis skaffa sig nycklar som hjälper en att leta rätt på verktyg som gör att man kan snickra någon slags hållbar strategi att inte låta sig påverkas mer än nödvändigt. Och detär ju lättare sagt än gjort-ifall man inte är psykopat och faktiskt inte berörs av andra människors beteende.Obestämd
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Norrskensflamman skrev 2012-01-26 12:20:13 följande:
    Funderar hur Skatteverket gör när han väl blir utskriven och han ska till att deklarera. Vart skickar dom deklarationsblanketten? Han har ingen adress i Ryssland.
    Skit i det! Vad ska du grubbla över sådant för? Han själv verkar ju inte bry sig eller ta sådant ansvar. Sluta göra det åt honom, ens i tanken!

    (säger jag barskt i mitt glashus eftersom jag antagligen skulle hålla på och fundera precis lika mycket som du, minst)
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Klockarbol skrev 2012-01-26 12:31:02 följande:
    Jag antar att jag behövde höra det där eftersom jag satte i att storböla...

    Inte utan att livet kanske skulle vara lättare om man var psykopat? Eller psykopat vid behov så man bara kan skita i dumheterna?

    Fast jag torkar väl tårarna och börjar leta nycklar istället .
    Åh men gumman!

    *räcker över en näsduk*

    seså, fräs!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Psykopat kunde ju vara vilsamt att vara ja. Eller, som jag själv gått och sagt senaste tiden : Ibland känns det som att det vore en befriande bekymmersfri tillvaro att vara precis lagom och lite lätt utvecklingsstörd, så jag slapp FÖRSTÅÅÅÅ allt så jävla bra hela tiden! Bara liksom leva här och nu och helt efter hur allt känns just då. Mindfulnes har jag hört att det kallas. Är inte det ett fint ord för utvecklingsstörd? Tomte


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Får man säga "utvecklingsstörd" nuförtiden? Eller heter det något annat? Som inte kan göra ont på ömma tår eller vara kränkande eller diskriminerande på något vis? Jag kanske skulle sejfa och bara önska mig att var lite lagom Norrländskt "eljest"....

    Det är lite intressant med ord: neger år man inte säga. Absolut inte. Fast inte svart, brun eller färgad heller. Man är då isåfall Afroamerikan tror jag, eller vad man nu får säga för att inte göra fel. Fast vit får man säga.
    Och när man städar vill de gärna kalla en något finare som om statusen på yrket skulle höjas på den tiden då jag var "hygientekniker". Det är nästan lika dumt som att kalla kor för "laktoenheter".
    Men "hora" får man säga. För det gör ju alla. Unga vill säga. Hora och slyna och bitch, det säger man kompisar emellan, för det är ju att erövra ord och göra dem till sina egna. Precis som att afroamerikanerna får säga "nigger" till varandra, för då är man kompisar.
    Men handikappad får man inte säga man är funktionshindrad (sist jag kollade, det kanske heter något nyare nu?) Och givetvis är man ju inte mongoloid, utan har DWS, men man är inte Eskimå heller-det är nästan fulare att råka säga än neger. Man är ju Innuit för tusan. Och finnar får man bara ha i röven, för annars är det en finländare man har att göra med.

    föränderlig är vår värld!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Norrskensflamman skrev 2012-01-26 13:02:55 följande:
    Mugglan; det där med FK hänger så himla mycket på vilken handläggare man råkar komma i kontakt med, har jag förstått.
    Och det är precis det som är så förbenat jobbigt med att på endera sättet vara utlämnad till någon instans i vårt system. Oavsett om det är soc, AF, FK, VC eller någon annan där det sitter människor som dels har ansvaret att bedöma, utreda och också se till att få saker gjorda, men som också har faktiskt makt över ens liv på olika sätt-inte minst då ens ekonomi. Det är otroligt påfrestande att ladda upp för att säga de rätta sakerna, fylla i de rätta uppgifterna och ändå i slutände vara beroende av att man råkar få välsignelsen att tilldelas rätt människa.

    När man sedan några gånger i tillvaron haft den rakt motsatta turen att stöta på personer som man verkligen skulle vilja undersöka hjärnan lite närmare på, så blir man nog lätt både cynisk, uppgiven och defensiv.

    Men, jag har i mitt eget liv hittat åtminstone ett litet men effektivt knep: Lägg alltid på minnet vad personen som svarar i telefon heter! Öppna sedan din egen del av samtalet med "Hej Kerstin " (förutsatt att människan sa att hon heter det förstås). Det är högst sannolikt att du får ett gott bemötande.   Forskning visar på att vårt namn och att bli kallad vid sitt namn, har väldigt mycket större betydelse än vi tänker på.
    Fortsätter man sedan med "jag hoppas du kan hjälpa mig" och så vidare, hellre än att ösa sin frustration är det givetvis också bättre än om man redan är så arg efter telefonkön att man fräser åt stackarn i andra änden. Men det fattar väl egentligen vem som helst.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Alltså, jag vet ju hur gammal denna är, men det spelar ingen roll-behöver jag en anledning att skratta, så är det bara att lyssna och smittas av den här:


    ">



    Apropå blöjor, kan man ju undra hur mycket han kissar på sig medan han kiknar av skratt? Själv skulle jag ligga risigt till i samma sits kan jag säga. men jag är ju lite äldre förstås.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Mugglan, HÄLSA så mycket till Vänner! Och hoppas ni får riktigt mysigt.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Till alla vintertrötta, förkylda, skumögda blekansikten:

    Först NU tändes gatlyktorna!
    Klockan är 16.17 och ännu är det så ljust att det bara är början på skymning.
    För bara någon vecka sedan var det mörkt klockan 16. HURRA; snart kan jag gå kvällspromenader i skogen igen! Snart är det vitsippor, fågelungar och träningsverk efter krattning. Vänta ni bara!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård