Inlägg från: ingenjörsbruden |Visa alla inlägg
  • ingenjörsbruden

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Ninnnis skrev 2012-07-06 22:28:27 följande:
    Tusen tack för idag, Hvidis, Fru E och Ingis! Så himla mysigt att träffa er, det gjorde gott för själen Kram på er, finaste ni!
      Detsamma! Verkligen mumma för själen!
  • ingenjörsbruden
    lanovia 08 skrev 2012-07-06 22:31:18 följande:

    Och vad dina parvlar behöver bäst vet du o maken, ingen annan. Ni kommer klä dem o ge dem den uppfostran som passar dem bäst.


     


    Så kloka ord. Kan bara instämma!
  • ingenjörsbruden
    lanovia 08 skrev 2012-07-06 22:34:33 följande:

    Jag har börjat fundera på vad jag skall hitta på efter årskiftet, meningen är att jag ska börja jobba. Men alltså konsultföretaget har precis sagt upp 20 pers och det företag där jag har störst chans att få uppdrag gör sig av med konsulter... Ja ni hör ju... Känner risk för uppsägning...


    Men har börjat smida lite på planer tillsammans med maken. Men fortfarande krävs mycket tankar. Funderar lite på att starta eget, men måste få till det så att vi inte på något vis försummar barnen.


     


     


    Spännande med plan-smidande, håller tummar o tår för att det ska gå bra.
  • ingenjörsbruden
    lanovia 08 skrev 2012-07-06 22:48:10 följande:
    Blommis jag tror ju chansen är större att jag är förvirrad. Jag är glad att jag har två skor på mig när jag lämnar hemmet.
    hoppas det inte var två "par" skor du har på dig....känns som stor risk för att stuka fötterna.

    Jag är osså glad att mitt huvud sitter fast....för annars hade jag nog glömt det någonstans....jobbigt att leta efter det när man inte kan se o höra det snacka oavbrutet....
  • ingenjörsbruden
    Heloise skrev 2012-07-06 22:59:06 följande:
    Synrix: låter som ett underbart bröllop, skulle gärna vilja se ngr bilder men förstår om du inte ivll visa, vi "känner" ju inte varandra .
    Blomman: wow vad du är duktig som springer, jag har det som delmål, efter jul hoppas jag blivit av med nog fett för att börja springa  utan att döda min redan dåliga knän.

    Fru Ea: jag blir precis som Lanovia alldeles varm i hjärtat bara jag tänker på er, äntligen! Snart är det ju dags för RUL Hoppas du får må bra!

    Ingis: kul med bal men mindre kul med sexlöshet, I know the feeling... Panzer är livrädd att a: det ska gemig en ny infektion( vanligaste anledning till livmoderinfektion) och b: att det ska dra iggr förlossningen. Iofs har ajg itne lidit direkt av bristen då jag bara kräkt i 27v och sen känt mig som ens trandad val .

    Börjar längta efter att få vara själv i min kropp och komma igång med vårt nya liv, jag är less på att alla ( dvs sjukvården)alltid tjatar om att jag är fet, ja jag är fet men jag har kanonbravärden och äter hälsosamt och har bara gått upp 2 kg i v38+0. Ibland är det nästan så att ajg tror att de vill att ajg ska få lite högt BT eller gravdiabetes, alla feta måste ju per definition vara genomsjuka... suck!
    Ingis: barn ser ju det de ser, min gudson har frågat mig om jag skulle ha barn långt innan jag vart gravid med lillasyster, för hans mamma är smal och är man tjock är man det för att det är en bebis i magen... Svider gör det icke desto mindre

    Ninnis: hoppas mini mår bättre och att ni alla hade en härlig träff!

    Hvidis: rökning angår i högsta grad ens livspartner. Panzer vägrade gifta sig med mig om jag itne slutade röka, han ville inte starta en familj med någon som medvetet tog livet av sig( hans pappa dog i lungcancer). Nu tar jag väldigt gärna en cigg elelr två eller tio i samband med vin/öl/drinkar men skulle aldrig börja "röka" igen. Jag har aldrig varit en storrökare och kan faktiskt utan problem röka en vecka på semestern och sedan inte ta en cigg på 6 månader. Däremot blir jag förbannad om Panzer tjafsar om ett par cigg 2 ggr om året, det är bara löjligt när han vet att ajg itne börjar röka.

    Solde: vilka fina missar Fast jag måste erkänna att jag verkligen uppskattar en djurlös tillvaro just nu. Men när barnen är större så vil jag nog ha en misse igen.

    Fry Sy: gud vad roligt att det gått så bra och kul med nytt jobb!

    Blomman: ang stundande snitt. Jag är helt skräckslagen Mer och mer för varje dag som går, dels för smärtan som var helt sanslöst hög i många dagar efteråt. Dels för att spinalen inte ska ta( har träffat läkare sm är lite oroad över att jag är svullen runt ryggraden pga långvarig foglossning) och de måste söva mig. Men mest rädd är jag för att lillasyster itne ska må bra, att hon ska vara sjuk, att de måste springa iväg med henne, att något ska hända( tänk det värsta...) att vi måste på neo igen, att hon ska ha dåliga sockervärden att hon itne ska bli av med allt fostervatten ifrån lungorna och behöva cpap. Sen är jag rädd för hemkomsten, att ajg inte ska orka, att E ska bli ledsen, att ajg inte ska kunna knyta an till lillasyster, att allt ska bli fel bara .

    Det är ju så mkt för oss runtomkring att ajg känner mig så slut, ex mormor är dement, men morfar vägrar avlastning( i nöd och lust a la old school) enda ggr mormor blir lugn är hos mig när hon får leka med E, så de kommer varje dag, oftast måste jag laga mat till dem för mormor äter itne alls och morfar kan inte laga mat.

    Mamma och pappa fick 20 000kr över och köpte en ny bil, att de var skyldig oss precis 20 000kr verkar itne ha slagit dem och mamma pratar vitt och brett om hur bra bilen är, medan jag får ta ett ica lån för att betala av återkrav ifrån csn på 25 000kr... Naturligtvis blir alla andra upprörda(som vet att de är skyldig oss pengar) och tjatar på mig att ajg måste bli arg och jag bara känner att nej jag orkar itne bli arg, jag orkar inte bråka. Jag vill itne tjata till mig pengar ifrån de som ska ha mitt bästa för ögonen, ajg vill att de ska ha det i dem själva, hey jag är skyldig mitt barn 20 000kr, vi har 20 000kr över, låt oss betala tillbaka det!

    Jag vill bara ha lite lite frid. Men det får jag itne, inte en dag. Jag vill bara vara ifred med min man och mitt barn(den lilla tid som är kvar innan onsdag) och vara en familj, få ladda upp batterierna och mysa innan nästa lilla madame kommer men det går fanimig inte, varje dag är mormor och morfar här.

    Sen dropppar det inte folk titt som tätt, inte en hel dag själva på VECKOR!!!!! Jag blir galen, det är soma tt ajg driver något jävla kafe . Fattar inte folk hur jävla drygt det är att vara höggravid  i hettan med foglossning och samtidigt laga mat och plocka fram och tillbaka fika till fan och hans moster? Vi blir så klart inte bortbjudna nej då, folk bjuder hit sig själva Demon.
    Jag kan ju så klart kasta ut alla men jag är inte sån och Panzer är ju ubersocial så han vill ju helst ha huset fullt 24/7.
    Mormor och morfar är dock det som verkligen tar knäcken på mig, de ringer och jagar mig om jag itne är hemma, väntar på mig när jag kommer hem, jag känner mig fången. Men jag kan inte säga nått för då vet jag hur det blir, då kommer de inte alls, och jag älskar mina morföräldrar väldigt mkt och vill hjälpa morfar med mormor så mkt jag kan, för att ajg älskar henne och är skyldig henne det. Men hon är helt opålitlig och jag fattar inte hur jag ska orka rodda 1 1.5 åring, en nyfödd och en dement mormor helt jävla själv varje dag .

    Vi måste flytta, till en stad långt jävla bort, där  ingen känner oss, så vi får vara ifred .

    Sen tror jag att det här med maten börjar dyka upp hos E, jag är itne säker och det är väldigt milt men det har nog börjat, det gör mig också så himla ledsen.
    De flesta tjatar om hur himla bra hon är( vilket hon så klart är) och hur hon nog inte kommer att få så många symptom men vi har itne den lyxen och jag är jätterädd för framtiden.Fast ajg försöker leva idag med min fina lilla familj. det är väl därför ajg är så less på allt folk, de tar tid ifrån min familj och alla agerar så hänsynslöst( nä jag är itne alls uberkänslig och dramatiskt haha).

    Förutom allt och alla andra runtomkring8 som ajg just nu typ HATAR) så har vi det bra och jag njuter av de sista dagarna, vi har städat och donat och jag har lagat mat och bakat och tvättat pyttekläder och bäddat iordning korgen och liggdelen till vagnen och köpt present till E ifrån lillasyster. Det känns så overkligt  och samtidigt som ajg är livrädd så längtar jag också sanslöst mkt efter henne .

    Det är stiltje på namnfronten, vi har 3 favoriter och ett gäng backuper men inget solklart. Favoriterna är Nora, Ellen och Sigrid. Vi får se vad hon ser ut som

    Hon är ganska stor, lillasyster kommer väga runt 4kg i v38+4 sådan mor sådan dotter...

    Ninnis: vad härligt att få se ett litet pyre!

    Daa: Har du semester nu?

    E har börjat med 2 och 3 ordsmeningar, typ titta mamma brummbrumm( bil) eller mamma mamma ä de? Det är fascinerande hur snabbt hon utvecklas. Hoppas vi inte fuckar upp nått nu genom lillasyster .

    Ja som du ser Blomman är jag sådär lagom stressad, rädd, ledsen, överlycklig och faktiskt mitt i allt en gnutta harmonisk .-D. Tänker massor på dig och har gärna dig och dina familj här på middag och xboxande varje dag i veckan! Puss

    stora varma kramar till er alla! Hjärta
    sexlöshet är inget jätteskoj....men visst går det bra utan det, men man märker hur mkt den fysiska närheten betyder för en, inte konstigt att nyfödda mår bäst hud mot hud med sina föräldrar....

    Åhhh så ARG jag blir på dina föräldar o faktiskt också på dina morföräldrar att de inte kan själva förstå att du som höggravid behöver AVLASTNING o def inte mer belastning. Samtidigt förstår jag din vilja att hjälpa mormor så mkt du bara kan. Önskar att det gick att få din morfar att ta sitt förnuft till fånga o få avlastning hemma o def kanske färdiglagad mat hemlevererad. Förstår också att du inte kan säga ngt till dem, men kan inte någon annan ta upp det med dem/din morfar? Panzer? O att han då säger att du älskar att ha dem där men att det sliter mkt på dig..... ja bara en tanke.

    Förstår att dina morföräldrar hellre går hem till dig än till din mamma....för....förlåt...men de verkar ju inte riktigt vara som de ska vara i bollen när de köper bil för pengar de är skyldiga dig o sen går omkring o skryter om det...... ja herre min je.....mkt ska man höra innan öronen trillar av.....
    Samtidigt blir jag fasinerad av hur du kan vara så omtänksam, fantastisk, STARK, empatisk och rättvisetänkande....alltså med tanke på generna.....förlåt om jag trampar på några tår...men jag tycker verkligen att du är helt fantastisk, Helosie! Du är en av de starkaste kvinnor jag någonsin träffat! Hoppas du kan känna alla oss stötta dig, som en stor, solvarm o mjuk mur att luta sig lite mot, som hjälper en stå upprätt o som inte rubbas för något. KRAAAAM!
  • ingenjörsbruden
    Hvidbrud skrev 2012-07-09 11:52:09 följande:
    Hej från en trött mamma med mensvärk. Idag tvivlar jag stark på att vi någonsin blir fler än två barn i fotbollslaget... Hu. This too shall pass
    KRAM allra finaste!
  • ingenjörsbruden
    det var attans korkat att citera heeeeeeela Heloises inlägg! Synnerligen attans korkat!
    Men det känns som jag i ett nötskal i dag....är som en sladdrig wettex...... tufft att gå på bal o härja på Glimmingehus o sen sova i en ngt för hård säng.....höfterna var INTE glada på mig! Men roligt var det!
    Bal borde alla få gå på minst en gång om året! Kanske inte det bästa vädret 20+ o fuktigt som attans i luften.

    Lyckades packa, sminka mig (brudsminkningen) o sätta upp håret alldeles själv samtidigt som jag fick underhålla loppa lite grann mellan varven, ´plocka fram nya saker att pyssla med osv..... för maken var helt plötsligt tvungen att byta däck på cykeln.....men det fick han höra innan jag åkte så förhoppningsvis så fastnade ngt...... otroligt så trög karlsloken  kan vara med vissa saker....*skakar på huvudet*

    Jobbar denna vecka också, sen blir det semester med fläckvis jobb, men det ska nog blir bra. Bra med nedtrappning på tempot. ÄR dock jätteslö o omotiverad idag, få timmars sömn lör-sön o sen lite sömn i natt osså.....alltså.....att barn drömmer mardrömmar o vill sova hos föräldarna är fullt naturligt i min värld....men då får man faktiskt sluta drömma mardrömmar när man ligger mitt imellan sina föräldrar eller hur?!
    O man borde faktiskt inte få lov att sparka på sin mammas ömma korsrygg mitt i natten.....eller hur?!

    Sen försökte jag mig på att ta lite sovmorgon....ställde fram klockan 1 h....men maken knatade in o pussade på oss innan han cyklade till jobbet.....gulligt men loppan vaknade till lite grann.....sen slumrade vi 15 min innan hon vaknade lite o började klappa på mig.....vi måste sova lite till...slumrar om 10 min....då börjar hon dra mig lite i fingrarna....hmpf....sova lite till, Busan..... efter 40 min ger jag upp.... o är då rätt trött o väldigt irriterad ( på mitt stackars barn) så jag läser lite över henne att hon måste ligga still när hon sover i stora sängen, så klart blir hon lite ledsen men för att få mig på gott humör så knatar hon raka vägen in o sätter sig på pottan o gör alla nr som finns!

    Jag vill verkligen inte vara sur o irriterad o som en krutdurk, jag är mao redan lite trött på att vara gravid......
    Går in i v 32 i morgon!
  • ingenjörsbruden

    Fyller ju år i slutet på månaden o så fyller ju busan år i september men det får nog bli tidigt firande i år tänker vi.....
    går nu o drömmer om smaskiga tårtor.....

    Funderar på om man kan göra en kladdkaka o dela den i två bottnar, sen varvar man dessa med vanlig sockerkaksbotten o så några goda fyllningar på det....tror ni det kan vara gott?

    eller

    Rosa marsipantårta med hallon- och chokladmoussefyllning.......

    eller

    Klassisk gräddtårta med färska jordgubbar i mängder......dreggel
    ...fungerar bara en kort tid till mtp jordgubbsbeståndet.....

  • ingenjörsbruden

    Solde: vilken bil! Den ser sjuheffla stor ut på bilden! Hur e den att parkera med? Vilken gullig hårboll! Förstår att du vill ha. Hur går förhandlingarna med maken? Har han blivit såld än...maken alltså?

    Blommis: Strongt jobbat!

    Flamman/Daa: Va mysigt med träff!

    Panzer: STORT GRATTIS till er båda! Sigrid är så fiiiiint!

    Im yours! Tjohooooo! GRATTIS! Va roligt! Börjar i höst eller?

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård