Inlägg från: Norrskensflamman |Visa alla inlägg
  • Norrskensflamman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Lycka till Lanovia hos käftis!

    Blomman, det är ju helt horribelt att man ska måsta betala för att få skita...

  • Norrskensflamman

    Oj... TACK älskade Blomman HjärtaHjärtaHjärta 
    Gud, vad glad jag blir... och rörd...
    Dina ord värmer enormt.
    Gudarna ska veta att det är inte lätt det här... att veta hur man ska göra och när man ska göra vad osv.
    Jag försöker vara lyhörd och läsa mina barn.
    Både jag o musikern anser att vi har all tid i världen... vi väntar in barnen, de är dom som får bestämma tempot. Vi tror att vi vinner på det i längden, att barnen inte känner sig pressade utan får vänja sig i sin takt med allt det nya. Vi är ju de vuxna, det är vår skyldighet att styra upp det här på bästa möjliga sätt. BArnen har verkligen inte bett om att bli utsatta för allt detta.

    Samtidigt så valde jag, när jag kände att det var läge, att berätta för barnen att det faktiskt finns någon som mamma tycker om att umgås med, som håller mamma sällskap när de är hos pappa. För jag är så himla noga med att barnen ska säga sanningen, inte undanhålla mig sånt som är viktigt. Även om man vet att mamma o pappa kanske inte gillar det. Så är det ändå bäst i längden att vara ärlig. Då måste jag väl själv föregå med gott exempel? Kan bara tänka mig hur besviken T (som är större och förstår mer och har börjat få fler värderingar) skulle bli om hon fick höra från nån annan att mamma träffar en annan man. Vi bor i en liten stad... Så därför valde jag att berätta.

    Just det du skriver om att vara barn o vakna på natten o finna nån annan än pappa ligga i det som var mamma o pappas säng... det är min mardröm    Nä, det där får vänta. Verkligen. Däremot är det skönt nu att inte behöva "smussla" inför barnen. Att faktiskt kunna säga när de frågar (detta är bara ett exempel) "vem har hjälpt dig att ta ner studsmattan mamma?"  att... jo det var Musikern. "Jaha, vad bra att du fick hjälp med det" var reaktionen.

  • Norrskensflamman

    Precis som du Blommis så har jag sett så många såna exempel som du beskriver, där man forcerar allt, där man blir så där egoistiskt nykär och tvingar på barnen sin nya partner och "nu ska vi vara lyckliga familjen", i ett alldeles för hastigt tempo.... Det brukar sällan bli särskilt lyckat.

  • Norrskensflamman

    Jag vet att mina tjejer är sociala, känslosamma, har lätt för att knyta an till nya människor, nya vuxna. Just därför är jag så otroligt rädd, eller försiktig, för jag vill skona dem från att fästa sig vid någon som sedan försvinner ur deras liv, precis som pappa...


    Om du visste Blomman vad vi har resonerat om detta jag o musikern... Därför är vi båda rörande överens om att ta det lugnt.


     


     

  • Norrskensflamman
    passionsblomman skrev 2011-11-09 13:44:40 följande:
    Flamman, HELT riktigt! Klart du ska prata med dem. Annars blir det ju istället att du smyger med relationen, och DEt är ju verkligen inget positivt. Dessutom skulle det avslöjas. Barn fattar SÅ mycket mer än vuxna tror.

    När min mamma träffade den nya som sedan blev ny make och papap till min halvsyster, så brevväxlade de en del. "mamma, nu har det kommit brev som luktar gott igen" konstaterade jag då. Jag var väl typ tre år. Jag var dessutom rätt skeptisk. så, när vi presenterades för varandra på en nyårsfest han och jag, var jag oartig nog att helt sonika vägra ta honom i hand och niga (som annars var heltsjälvklart i min värld att man gjorde) Jag satte handen bakom ryggen och sa "Nä. Inte jag." Han skulle minsann inte komma där och komma utan vidare....Det var precis innan jag fyllde fyra. Inte så långt senare var jag däremot mycket stolt brudnäbb på deras bröllop och fyllde fem år i vårt gemensamma nya hus.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Du måste ha varit världens sötaste brudnäbb ♥

    Nä barn är långt ifrån dumma.... fasiken vad skärpta de är.
  • Norrskensflamman

    Musikern är också på det klara med att när barnens pappa väl flyttar så kommer det en tid med mycket tårar och sorg, besvikelse o bitterhet. Att då kommer jag behöva finnas där extra mycket för mina barn. Att deras besvikelse kommer gå ut över mig... och så småningom kanske även över honom. Det är han helt införstådd med. ATt han kommer bli testad, osv.

  • Norrskensflamman

    Men det som är så skönt med honom är att han är som en klippa. Står stadigt med fötterna på jorden. Luuuuuugn. Vuxen. Förståndig. Empatisk. Och väldigt trygg i sig själv som person. Att barnen och jag pratar om exet/pappa bekommer honom inte det minsta. Han känner sig inte hotad eller så. Så himla skönt

  • Norrskensflamman
    passionsblomman skrev 2011-11-09 13:59:58 följande:
    En annan sak som jag tänkte på apropå samtalet igår om ditt Ex:

    Det rä ju inte så att det ni HAr haft är borta. Er tid och era minnen behöver inte raderas och ogitligförklaras i och med att allt nu har gått i stöpet. Det tycker inte jag i allafall.
    Det ni har haft har ni haft. Det ni skapade var verkligt, även om han valt att slå sönder det eller överge det. Det ni investerade gav utdelning, även om det inte blev ett bestående arrangemang. Och det du har upplevt av kärlek, det har du ingen anledning att skämmas över eller slänga på sophögen. Spara det istället i din hjärtats ask av pärlor och skimrande ögonblick. Ingen -inte ens han, kan ta dem ifrån dig, om du inte själv väljer att kasta bort dem. Du vet att allt inte var lögner eller falskspel. Du vet att så mycket han hade att komma med, fick du dela.

    Nu kan och vill han inte mer. Nu är läget ett annat.
    Det är förbannat smärtsamt, sorgligt och frustrerande. Men helt verkligt.
    Det jag menar är, att du ska sluta leta efter den mannen du hade och möten i det ni delade. För han har tagit helt andra steg och alla luckorna är stängda.
    Du behöver konfronteras med honom utifrån HELT nya förutsättningar. Och det kommer att ta dig längre, ge dig bättre resultat och skona dig från många besvikelser framöver om du hanterar honom helt uteslutande utifrån den han NU är och vad du förstår att du kan vänta dig, än om du tillåter dig att bevekas och hoppas utifrån det du önskar fortfarande fanns. Det kommer helt enkelt att bespara dig en massa plågsamheter, även om du aldrig blir av med själva plågoriset.

    Det kanske går att se det som två fritående böcker med samma huvudpersoner fast helt olika berättelser?
    Den första är stängd och slut, fast det var en fin historia, men inte det roligaste slutet.
    Den andra har egentligen bara just börjat skrivas. Se till att du blir medförfattare och får bestämma så stora delar av storyn du kan!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Åhhh... så fint beskrivet. Precis så har jag valt att tänka. Jag ångrar eg ingenting. Jag värdesätter fortfarande det vi hade.
    Jag håller så sakteliga på att försöka förstå och agera utifrån det du beskriver... Att nu är det en ny "bok", nya förutsättningar och att så som det var, eller sån som han var... det var då. Det är inte nu och det kommer inte tillbaka.
    Det är väldigt ovant för mig, och ganska smärtsamt, att tänka så och att agera utifrån det. Det är nåt helt nytt. Men jag tar små, små steg framåt. Bl a är det detta som kuratorn och jag diskuterar och hon ger mig verktyg för att ta mig ur gamla tanke- o handlingsmönster.
    Det är ett tungt o smärtsamt jobb, men nödvändigt. Och jag ska fixa det. Jag är redan på väg. Jag ser framtiden an med tillförsikt.

    Tack för dina fina, fina ord. Det värmer i hjärtat att ha en sån ärlig och klarsynt och hjärtevarm vän som du Blommis ♥ ♥ ♥
  • Norrskensflamman
    muggles skrev 2011-11-09 14:07:34 följande:
    Lanovia: Fröken Olsson är ok för mig. Jag kan lämna vagnen utanför bara jag ser den (tror UJ är lite stöldbegärlig). Skötbord klarar jag mig utan om det skulle vara så. Då ses vi där. Du får kolla efter en tjej med två tvillingar och en fyraåring (första offret hemskickat från Moas dagis - de ringde precis och varnade för att komma imorgon). Jag går dit så jag kan mata de små runt 11.30, du kan ju komma när du kommer? Jag är inte orolig för snuva - du behöver ju inte gosa för mkt med dem? Jag inboxar mitt nummer ifall du får förhinder, du kan väl göra detsamma?
    Trådträff på G! Mysigt
  • Norrskensflamman

    Usch vad jag avskyr det här med vintertid. Det har blivit så j-a mörkt!! Varför kan vi inte få ha sommartid jämt??
    I Ryssland t ex så valde de fr o m i år att inte gå tillbaka till vintertid utan ha sommartid året runt. Dels för att det kostar en hel del med alla dessa tidsomställningar men också ur hälsosynpunkt. Så att människorna ska få se dagsljus när de är vakna. Där stiger man inte upp kl 5 o 6 som här, eftersom man som regel börjar jobba lite senare.
    Jag skulle hellre ha ljust längre på kvällen än att det är ljust när jag stiger upp.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård