Inlägg från: Norrskensflamman |Visa alla inlägg
  • Norrskensflamman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Tror jag måste ta ett allvarligt snack med tjejerna om det här med jul o julklappar. Att i år blir det lite annorlunda kanske. Men att det kan bli mysigt ändå

  • Norrskensflamman

    BS!! När du nu säger det så är det länge sen jag såg såna där Bratzdockor... Men det finns nåt liknande, med getingmidjor, stora boobisar och enorma ögon... *kräks*

  • Norrskensflamman
    BrudSommar2006 skrev 2011-11-08 11:30:28 följande:
    Flamman, har exet några planer på att resa hit och träffa barnen regelbundet eller så? Tycker du verkar klara dig bra under omständigheterna i alla fall! Japp, väldigt lätt för mig att säga...
    Nej, det har han inte. Han kommer inte ha ekonomi till det. Det är endast om jag lyckas skrapa ihop pengar och åka dit med tjejerna (de är för små för att åka ensamna). I en bra värld så lyckas han få sig ett jobb och kan kosta på sig en resa norröver så att vi kan mötas halvvägs t ex.
  • Norrskensflamman
    passionsblomman skrev 2011-11-08 11:35:58 följande:
    Flamman, har T några egen sparpengar? För ett sådant där piano låter som en väldigt dyr sak, som det vore vettigt om hon förstår vad det faktiskt kostar. Du vet "jo älskling, men ett sådant får vi lov att spara ihop till, alla i familjen kan inte få varsin så dyrbar julklapp" Det fattar hon ju!
    Det här med presener, kommer ju i framtiden att bli något du och din EX-make får sköta efter eget huvud. Sannolikheten är stor att han kommer att göra precis exakt samma sak i fråga om barnens presenter som han gjort när ni levde ihop. Men jag tycker inte du ska låta honom fortsätta dra in dig i det.
    Förklara för barnen att man inte kan använda pengar man inte har-för då går det dåligt tillslut. Det är vråltufft, men bland det viktigaste de har att lära sig. Särskilt med e sådan far och hans inställning.

    Just vad vem ger i presenter är ju förresten en klassiker bland frånskilda föräldrar. Vanligt scenario: Han vräker på med värsta feta medan hon har stått för allt vardagligt och inte har råd med hysteriska presenter. Mamma känner sig mindervärdig och osynlig och fattig, medan hon retar sig på hur pappan försöker köpa barnens gunst och smiter från allt annat. Samtidigt som materialismen svider att se införlivas hos barnen, önskar hon att hon också kunde ge gåvan som får ögonen att lysa mest.

    Vad som är lämpliga presenter brukar också komma på tapeten. Mamman vill inte att ungen ska HA någon 4-hjuling, men ojsan, det köpte pappa ändå...

    Eller, så är där en pappa som inte uppmärksammar högtider alls, och det kommer inte ens ett julkort.

    Eller så tävlar föräldrarna så barnen DRÄNKS i grejor-än värre än vad en "hel" kärnfamiljs ungar redan gör.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Precis allt detta är det som får mig att må så dåligt. Jo, hon har ett par hundra i sparpengar. Hon ville absolut ha tex Halloweenkläder, de fick hon betala själv. 
    Grejen är den att hon vill väldigt gärna börja spela ett instrument... och musikalisk är hon.
    Självklart ska jag förklara för henne hur attans dyrt det är... Och att får man en sån dyr grej så kan man inte förvänta sig några andra julklappar alls egentligen. Få se hur hon tar det. Om hon vidhåller att det är det enda hon vill ha så funderar jag på att fråga om mormor o morfar vill vara med på den julklappen, istället för att köpa en massa annat som hon egentligen inte vill ha.
  • Norrskensflamman
    passionsblomman skrev 2011-11-08 11:40:43 följande:
    Just det!

    Och prata ihop er om hur NI vill göra juligt hemma och vad ni ska äta osv. Skapa förväntan runt allt annat, för det gillar ju barn att delta i. Jag tror att även om det såklart finns med i medvetandet att "pappa är inte här" så är just julen en väldigt bra högtid att verkligen bygga på er och er egna nya lilla värld. Fyll den med det du saknat! Som lugn och ro tex!

    Här diskuterar vi förövrigt också julen.....
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Jo, har tänkt att för första gången kanske baka lussekatter med mina barn, göra lite sånt som jag annars inte kunnat pga att deras far krävt så mycket annat av mig. Nu kan jag faktiskt skita högaktningsfullt i att vika undan tvätten eller dammsuga o torka damm flera veckor i rad, t o m kan jag skippa hemlagad stormiddag och käka varmkorv m bröd en dag bara för att få tid och FÖRMÅNEN att umgås med mina barn.
  • Norrskensflamman

    Heloise, båda mina har ramlat från höööög säng....
    Lilla K ramlade när jag vände mig bort för att sträcka mig efter telefonen. Hon slog huvudet meden på vaggan som stod bredvid. Hon fick värsta bulan och var dessutom ganska liten, för hon började vända sig och dra sig tidigt. Jag ringde och storgrät till BVC och tänkte att nu kommer soc och hämtar ungen från mig. Men sköterskan sa att det finns en anledning till att skalloben eller skallbenen inte växer ihop på barnen förrän de är 3 år...

  • Norrskensflamman

    Klockarbol ♥ Tack för dina fina och sanna ord,  och peppning. Ska försöka pränta in dem i mitt medvetande. Gnugga in dem. Jag vet att du har rätt. Min hjärna vet det.

    Och du... vilken jobbig dag du haft   Snart blir det väl för oss också att gorma om vårdnaden. Han vill inte släppa vårdnaden även om han flyttar utomlands. Jag tycker det blir väldigt opraktiskt om vi ska ha gemensam vårdnad. Det här med underhåll när han drar iväg, vet jag inte heller hur det funkar. Måste väl ta tag i den biten också, eller är det han som ska göra det, för att få reda på hur mycket han ska betala??

    Ja, det är mer än ett....

    Blomman, så rätt du hade. Idag när jag sa åt honom att jag tyckte det var väldigt dyr julklapp så sa han att HAN minsann kommer köpa dyra julklappar o presenter åt barnen, för han kommer inte se dem på jättelänge och han vill skämma bort dem och ge dem det de önskar sig... Att han gör det ändå även om jag inte är med på det. Då får jag köpa något själv isåfall    

  • Norrskensflamman
    passionsblomman skrev 2011-11-08 16:58:35 följande:
    Flamman., jag sa ju det!

    SKIT i honom och vad han köper eller inte köper. Gör inte en gemensam grej av det, utan låt det vara hans egen angelägenhet. Ungarna kommer inte att låta sig luras, det lovar jag.
    Prata ihop dig med dem du fortfarande ÄR en enhet med istället. Dina föräldrar och så menar jag.

    Du måste sluta vänta dig att ni ska kunna ha någon slags samarbete och gemensamma mål. Han är alldeles för störd för det. Jag menar det!Du väntar dig fortfarande att det ska ske underverk och att han ska visa tecken på att tänka på andra före sig själv eller på vad som är barnens bästa. han gör inte det. han har en egen agenda och en helt skruvad världsbild. Låt honom sitta på sin egen planet och snurra i fritt fall genom universum. Syrehalten på den är inte god nog för att du ska kunna andas.

    Vad gäller vårdnad, så tvivlar jag starkt på att det är möjligt för honom att flytta och ändå hävda någon form av gemensam vårdnad. Det måste väl vara Försäkringskassan, eller vem talar man med om det där med underhåll?
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    *suckar*    Ja, ja... det är väl bara att se sanningen i vitögat. Den man jag en gång älskade över allt annat finns inte mer. Han är borta. Hans skal är kvar, men HAN är borta. Eller så fanns han aldrig.
    Du har rätt, han är störd. Jävligt störd. T o m hans egna vänner och familj säger det. Det är väl bara jag som fortfarande vill tro att det finns nå't oegoistiskt någonstans hos honom.
    Jahapp!! Det var det det.... Elva år... Poff!
    MEN; jag är övertygad om att jag o tjejerna har en ljus framtid framför oss, när vi kommer ut på andra sidan det här gegghålet
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård