Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Bruttan, om du läser här, så ska du veta att jag saknar dig och dina inlägg något oerhört. Inte minst eftersom du har äldre barn. Det är så mycket smått och de som har igenkänningsfaktor av äldre barn, är ju värdefullt för mig som har passerat småbarnstiden med stor råge.

    Fast mest saknar jag dig för din personlighet. Please come back!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Idag fick jag provsvaren på blodproverna jag tog hos läkaren senast. Jag har visst dåligt blodvärde, och ska ta om proverna på fastande mage. Jaha!
    Bara de inte kommer på att de ska trycka i mig järntabletter, för det kan jag inte äta. Särskilt inte som jag redan får förstoppning av och till.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Soldemor skrev 2012-02-29 15:39:24 följande:
    Blomman: Du kan ju alltid hota honom med lite framtidsvisioner, hur hans liv kan bli om han inte gör läxorna och kan komma in på någon universitetsutbildning. Det är kanske ett något långsökt framtidsperspektiv, men det är inte många som får jobb med bara gymnasiebetyg. Så han måste nog anstränga sig med sina läxor.
    Och känn ingen sorg för att du inte behärskar alla hans ämnen, spec matte är blää! De ämnen han har svårt för är ju dina starka, det är väl bra!
    Jag tror det har typ noll effekt på en elvaåring. Perspektivet måste ligga närmre i tiden och nyttan vara mer omedelbar.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Norrskensflamman skrev 2012-02-29 16:17:39 följande:

    Men Blomman!!!??? Nu får du klämma fram med vad det är jag fattar ju ingenting!!!!


    Alltså, min taktik att hinta bara i förbigående, för att inte märkas så mycket och sedan berätta klart om någon dag, för att verkligen komma bort i mängden inlägg, fungerar ju sisådär får jag konstatera...

    Ni måste ju ignorera det inlägget då, fattar ni väl, era nyfikna tanter!!! Tyst Annars blir det ju en ännu större grej än om jag skrivit allt i samma inlägg. Det är bara bra om ni inte fattar något än. Det var det som var meningen!

    Allt handlar bara om att jag inte vill outa folk på nätet som inte bett om det, och inte mig själv heller mer än jag redan gör. Men jag får nog orka inboxa alla istället.
    Jag kanske skulle samla ihop er i min privata mail så man kan skicka riktiga mail istf inboxa, när man vill berätta något kollektivt men vid sidan av tråden? Obestämd

    Eller, vet någon hur man gör för att skicka till flera utan att behöva skicka samma sak 20 gånger?
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH jag är så arg så det kokar i kroppe just nu!

    Jag har en nära anhörig som lever ihop med en person som utövar alla klassiska härskartekninker som finns. Kuvar. Mosar ner. Kränker. Och jag har under lång lång tid försökt plantera att den här människan knappast kommer att förändras och börja bete sig som man måste i en relation, med kompromisser, lyssna, och allt det där.

    Nu har jag om igen lyssnat på samma skit och jag bara känner att jag skulle vilja stänga in puckot i ett rum och utsätta vederbörande för min osande vrede på obestämd tid. Min närstående, är sådan att allt låser sig och blir knäpptyst när det blir för mycket. Alltså får Härskaren aldrig svar på tal. Särskilt inte som all övrig mänsklig gemenskap utgörs av typ enbart ja-sägare.

    Fan vad det suger att bara vara vid sidan av och inte kunna påvverka eller ändra saker man gärna bara skulle vilja trolla till. Fast då vore man ju själv lite av en härskare. Men arg blir jag vissa gånger. Som nu.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Norrskensflamman skrev 2012-02-29 16:22:41 följande:
    Och du Blommis, gissa om JAG känner igen DET DÄR?! Suck. T är bara 9 år men jag undrar om hon är i någon förpubertet för det där snacket kör hon också. Jag blir GALEN !!!

    Normalt gör hon läxan utan knot, men modersmålsläxan.... Blä, där är det också den där neggoattityden som gör att jag vill bara skrika Skrikandes  Och så måste jag sitta bredvid henne hela j-a tiden. Hon kan inte ens försöka själv att lösa uppgiften. Nej, jag måste sitta med henne.
    Hon suckar och stönar och vrider sig på stolen, slänger sig över bordet och låssas sova, hon blir trött på typ 5 min och det är bara "Men ÅÅÅÅÅÅÅÅH...jag är trööööööött, jag ooooooorkar inte!!!!"

    Fan vad less jag blir Kräks
    Jaaaa! Åh vilket lockande och pockande och peppande det ska vara hela tiden med tusen saker! Jag skulle behöva en hel hink med tålamod att ösa ur. Men, å anddra sidan kanske min rätt tuffa modell inte är helt fel? Typ, "Du, det här är faktiskt ingenting att ens diskutera. Så, kom här. Sätt dig ner. Nu frågar jag dig orden så skriver du. Kom igen! Inget gnöl." Och så beröm när det är saker som funkar.

    Gah! Jag avskyr verkligen gnäll! Det är det absolut värsta jag vet och jag har aldrig tålt det. Känn hur du känner, må hur du mår, gilla eller inte gilla, men GNÄLL inte!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Men hallå tjejer! Nog måste det vara fler än jag som vet att man inte ska ha tvål i underlivet alls som kvinna? INGEN TVÅL!!! Det råd jag fick en gång i begynnelsen var att tvätta med barnolja, men numera finns det ju särskild tvättolja. Faktum är att man verkligen inte behöver ha något alls egentligen. Den bakteriefloran ska man störa så lite som möjligt. Jag har inte använt tvål på snart 20 år, och ingen av männen i mitt liv under den tiden har haft anledning att klaga. Cool

    Hårtorken Flamman, och så gå i vid kjol utan trosor hemma. Fast jag tycker det låter som du ska prata vidare med gyn om saken, för det verkar ju helt överjävligt det där. Jag tycker det jag själv erfarit räcker gott och väl, och då har Pevaryl hjälpt. Det du beskriver låter ju hemskt!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Ingis, jag rullade ihop lite större rullar, med röd pesto också förutom osten, häromdagen när vi skulle ha lite avslutningsbuffé på kursen. *slurp*
    Jag äälskar sådant där plock!

    Piggelin, jag minns fortfarande hur jäkla mycket vi tryckte i oss, både när du var här själv och när ni var nere och plockade svamp! Plock är livsfarligt! Särskilt när det åtföljs av en brakmiddag med stora fina köttbitar....Jag känner mig nästan ¨ätt igen bara jag tänker på det!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Ingis, min syrra har tre dagar mellan sina två äldsta. Det finns studier som visar att kvinnor individuellt ofta får sina barn inom samma kvartal och at man alltså skulle vara mer fertil viss del av året. Nu säger jag inte att det verkligen är så, men ändå...


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård