Inlägg från: Norrskensflamman |Visa alla inlägg
  • Norrskensflamman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Heloise skrev 2011-12-28 19:29:49 följande:
    Idag är det 1 år sen E fick sin diagnos. Ety år sen vörlden rämnade och våra liv för alltid förändrades. Jag trodde faktiskt inte att det gick att bli människa igen efter att ha sörjt så gränslöst, jag grät 24/7 i vad som Kändes, som år. Vad jag önskar att den jag är i dag hade kunnat resa bak i tiden till den jag var då och säga att allt blir bra. För ett år sen blev jag någon annan, på gott och ont. Så fanfarer och krulltrumpeter för mig och panzer som stretade oss igenom den värsta sorgen, för att vi tog oss helskinnade igenom vår näst värsta mardröm! Vi är kanske lite äldre, lite gråare, lite visare, lite mindre naiva men väldigt mkt starkare och lyckligare! Sorgeåret är över :)
    Åh Heloise!!! Blir alldeles tårögd... Massor med varma kramar till dig och din familj. Ni är fantastiska du och Panzer ♥ Och för att inte tala om världens bästa lilla E som är helt underbar och en riktig kämpe Hjärta
    Skål för er!!!! Hurraaaaa!!!

    Ja, tänk om man vetat för ett år sedan hur livet skulle se ut idag...
    Vi var nere hos kompisar i U-sala och mitt ex sms:ade för fullt och betedde sig mycket kyligt och otrevligt mot mig. Vi skulle fira nyår och t o m vännerna tyckte att han betedde sig hemskt fult mot mig. Några dagar senare rämnade MIN värld... Jag hade redan en gnagande oroskänsla i magen och så fick jag det bekräftat.
    Känns också som att jag gråtit ett år minst.... Men nu ser jag solen igen :) Dagarna blir ljusare så sakteliga, både bildligt och bokstavligt.
    Jag har två fantastiska döttrar och en underbar man vid min sida, som ger mig kärlek och respekt som jag förtjänar.

    Precis som du Heloise så tänker jag ibland, att jag hade velat flyga tillbaka till den där trashögen Flammans som grinade och hulkade så trårarna sprutade och snoren flödade. Krama om henne, titta henne i ögonen och säga: Allt blir bra. Det blir bättre. Mycket bättre. Din kamp är snart över. Dig väntar ett annat liv, ett bättre liv i harmoni och kärlek...

    Kram och gott slut alla fina trådisar! Hjärta

    2012 ska bli ett kanonår, det har jag bestämt!!
  • Norrskensflamman

    Härligt att höra att ni har det bra Hvidis!!
    Jag har varit ledig idag och sovit till kl 10:30 !!!
    Men jag var förstås upp o gav barnen frukost... för att sen somna om... erkänner att jag slog på Disney Channel åt dem... på rysk TV. För språkträningens skull

  • Norrskensflamman

    Nu börjar fredagmyset snart så jag hinner inte skriva så mycket mer. Jag njuter av lugnet...
    Imorgon blir det svensk-ryskt nyårsfirande med goda vänner. Vi blir 3 familjer, bestående av 6 vuxna, 3 små barn och 2 stora barn. Bland de vuxna finns barnens gudmor o gudfar så det känns extra bra Och så ska musikern indroduceras mer officiellt! Härligt... kan knappt vänta. Fast gudföräldrarna har förstås träffat honom.

    Har övertalat barnen att skippa reketerna i år. Istället har vi köpt 3 såna där svävande lyktor och så en massa små tomtebloss och 5 st stooora, låååånga tomtebloss också. Känns jättebra

  • Norrskensflamman

    Musikern är enda barnet och hans mamma också. Hans pappa har en bror med en son som är vuxen och noll kontakt med. Alla mor- o farföräldrar är döda. Alltså har han inga kusiner, förutom en då som han aldrig träffat. Och väldigt liten släkt öht. Jag har däremot stooooor släkt, och vi träffas ju kontinuerligt.
    Hans mor o far tyckte det var jättekul när vi tittade förbi på julafton med mina flickor. Tror inte det varit så livat i det huset på mååååånga år Och flickorna trivdes förstås för de fick ju både julmust o pepparkakor
    Jag tror det här kommer bli jättebra! Och jag tror att flickornas pappa kommer höra av sig till dem när det gått ett tag och han fått lugna ner sig lite.

  • Norrskensflamman

    Hej alla och god fortsättning!!!

    Oj så kul att se er igen, Piggelin, BS, Mugglan, Fru Bygg, Fru Sy, hela högen!!!

    Trist Mugglan med din mamma. Min är också dåligt av o till (depressioner förutom alla andra krämpor)... men nu under jul har det varit ganska bra.
    Förutom att en familjemedlem dök upp full på julafton... hemma hos mina föräldrar som är helnykterister! Det var sorgligt...

    Ja, för oss blir det ju lite nu att skapa nya traditioner igen, men ändå behålla lite av det gamla. Julen har jag ju redan skrivit om. Det mesta var sig likt, förutom att flickornas pappa inte var där. Och att vi var en stund hos musikerns föräldrar. I övrigt var det mesta sig likt. Farfar o släkt "därbortifrån" ringde och önskade God jul till flickorna, precis som vanligt.

    Nyår har ju varit helt enl makens traditioner (det är deras stora helg därborta) i många år. Antingen har vi varit där i stora landet i öster eller så har vi firat stort hemma hos oss med massa av hans landsmän.
    I år kände jag att jag inte orkade ställa till med nåt, men att jag ändå ville fira med flickornas gudmor o gudfar tex som ju också är därifrån, se presidenten hålla tal osv.
    Ni slumpade det sig så att en gemensam väninna (av samma nationalitet9 med familj (deras barn är dessutom jättebra kompisar med våra) bjöd hem oss samt gudmor o gudfar till dem istället. De tyckte att vi alltid har varit hos oss att nu skulle vi byta ställe. Och så blev det inte så vansinnigt mycket folk heller. Men massor med god mat från deras land och hela baletten. Så flickorna fick sitt nyårsfirande som de är van vid, men i mindre, lugnare format. Och tillsammans med landsmän.

    I år övertalade jag flickorna att strunta i raketer. Vi hade stoooora tomtebloss, små tomtebloss och så svävande lyktor istället. Det var jättefint och stämningsfullt

    Annars så har helgen bestått av snöskottning och byggande av snögrottor
    Bio för barnen (Alvin o gänget 3). Slappa, slappa, slappa.

  • Norrskensflamman

    Jag fick telsamtal från FK om att jag inte kommer få underhållsstöd. Men det visste jag ju redan. Inte förrän ärkeaset är utskriven från min adresss.
    Måste höra av mig till både Skatteverket och FK med en ny adress i utlandet (vilket jag inte har, ej heller telefonnummer). Jag vet ju inte var människan bor!!! Men jag ska uppge adressen till hans lägenhet, även om jag vet att det bor andra där. Och så får de väl hans gamla tel.nr även om jag tvivlar på att det funkar.

    Nu är jag så less på hans fasoner att han vägrar prata med mig, jag o barnen är helt avskurna från honom, men han ska lik förbannat stå skriven hos mig. Nä vet ni vad?! Nån måtta får det väl ändå vara... UT!!! ska han, NU!!!

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård