Inlägg från: Norrskensflamman |Visa alla inlägg
  • Norrskensflamman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Jag tycker VV är toppen. Trivs väldigt bra med det. Jag gillar inte fet mat, jag mår illa av fet mat och får ont i magen. Jag kan inte med fetmjölk, fetsmör o fetgrädde, bara lite, lite isåfall. Däremot rapsolja, olivolja och sånt kan jag använda i matlagningen. Fetare fraiche o fil/yoghurt klarar jag av.

    Jag kan inte säga att jag kör light, light, light, men lättprodukter, ja det brukar jag använda, t ex lättfil, lätt naturell youghurt och mellangrädde, mellanmjölk, lättmargarin, lätt cremefraiche, minikeso.
    Ni som verkar kunna det här med mat. Vad är det som är dåligt i de mjölkprodukter jag nämner ovan? Har man satt till några andra, farliga ämnen istället för fett? Nu pratar jag alltså inte om Midla Mini eller extra som bara har 7 resp 4% fett, utan vanliga mellan/lätt mejeriprodukter. Ost som inte är så fet också. 
    En grej som jag köpt är Oatlys iMat, eftersom T är känslig för laktos. Är det också skit?
    Jag frågar för att jag vill verkligen veta vad som är bra och vad som är dåligt. För jag tycker inte om de fetaste mejeriprodukterna. Inte fet ost heller.  

    Jag har förstått att i tex lightsaft, lightläsk osv är det annat, farligare socker, men såna produkter använder jag inte.

  • Norrskensflamman

    Ja, visst är väl det mesta skit som vi stoppar i oss Förutom egenodlat då kanske.
    Men jag får hela tiden höra att "gud, det ska vara FETA produkter, inge' LÄTT, inget magert" men ALLA magra alternativ kan väl inte vara skit... eller??? Isåfall så vet jag inte vad jag ska göra. Sluta äta mejeriprodukter?

  • Norrskensflamman
    muggles skrev 2012-01-10 13:13:18 följande:
    Jag satte in kopparspiral efter Moa, funkade super, inte ont inte mkt blod. Mirena nu efter småtjejerna, samma där. Jag tror också att nyckeln är att det inte är alltför lång tid sedan man födde barn(?), så att livmodertappen är lite mer följsam. Du Flamman födde ju för länge sedan, kan hända livmodertappen har blivit som hos en som aldrig fått barn(?). De sätter ju ogärna in spiral på dem som inte fött barn...
    Jo, 5½ år sedan... Men samtidigt så råder de kvinnor "i min ålder" att sätta just hormonspiral.
    Jag hade väl otur som vanligt... Och sen så tror jag som du säger, livmodertappen är nog som på en som inte fött barn, eller nånting ditåt.
  • Norrskensflamman

    Jag tror också på att dra ner på kolhydraterna, det gör man ju med VV också. jag mår bra av det. Men inte utesluta dem helt. Det har jag också provat och mådde inte så bra, men jag kanske inte var nog ihärdig. Iaf så tror inte jag heller på att utesluta något. BAra mer av det nyttiga och mindre av sött o kolhydrater OCH mindre fett för min del. För jag mår verkligen inte bra av för fet mat. Och fett, då ska det vara det "braiga" fettet.
    Jag är potatisälskare, har svårt att utesluta det, men två små potatisar till middagen så är jag nöjd. Äter hellre potatis än pasta o ris, men ibland måste man ju variera sig, då blir det fullkornsvarianter. Eller bulgur. Bröd äter jag mindre av nu, äter ett par skivor Falu Rågrut på morgonen, för jag älskar Falu rågrut. Och Finn crisp!!

  • Norrskensflamman

    Ingis; sorry, men jag gillar inte de allra fetaste mejeriprodukterna Det växer i munnen. Kan gå som sagt med fetfil till frukost och fetfraiche/fetgrädde i en sås t ex men annars... blä.

  • Norrskensflamman

    Åhhh... här börjar det suga i slalomtarmen!! Igår morse hade vi -20, men imorse: -10, ett litet täcke med lätt, fluffig pudersnö. Gud, vad jag vill iväg och åka slalom!!!
    Har redan börjat "smygsurfa" och som smått planera en helg i slutet av januari.
    Musikern har, som alla här uppifrån, åkt slalom men inte på typ 20 år nu. Men han gillar ju att vara ute och verkar intresserad av att prova igen.
    Så min plan är att vi far en helg i månadsskiftet jan-feb och så får han hyra och prova vad det är att åka på carvingskidor... Stackarn vet inte vad det är nämligen
    Sen får han förhoppningsvis blodad tand.
    Flickorna väntar sedan länge på att träningen ska dra igång. Det gör den idag, men vi ska hoppa denna gång och börjar nästa vecka istället.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård