Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Ninnnis skrev 2012-04-04 10:18:49 följande:
    , jag återkommer när jag har lite mer ork och energi.
    Hoppas det blir snart! Jag sakar dig massor!

    Bamsekramar tillbaks. Hjärta
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Ninnnis skrev 2012-04-04 12:12:14 följande:
    Åh, vad gullig du är Blommis! Nu blev jag helt rörd Jag gillar inte att jag inte hinner skriva här så ofta som jag hade önskat. Jag ska försöka få ändring på det, för jag saknar er också!
    Äsch, det har väl inget med mig att göra att tråden inte är densamma utan dig. Det är du själv begriper du väl. Du har varit med i mitt liv länge nu!

    Du, vet du om man i sin telefon på Wordfeud kan skapa sig fler än ett namn att spela under?

    Jo, för min son feudar med sina klasskompisar-och jag tar hans telefon och feudar ner dem allihop medan de förvånat tror att min son är en stjärna på det där spelet. Jag kan ju inte sitta och bygga självförtroende på att klå 11-åringar, men går det att jag kan ha ett eget namn på hans konto typ? För då kan jag ju låna hans lur ibland och spela egna menar jag, eftersom jag inte har någon sådan där spejsad skärmtelefon.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Ninnnis skrev 2012-04-04 12:13:16 följande:
    Kram till dig också, Solde! Hoppas det löser sig till det bästa med ditt jobb. Kanske är det meningen att det ska bli något annat?
    Det tror jag!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Flamman, jag önskar det bara var glada saker roliga rapporter ifrån norr. Inte så att du inte ska skriva om puckot, ( det vet du ju)men jag känner att jag får sådant aggresivt blod i ådrorna så fort hans idiotier kommer in i bilden. Och eftersom han inte bor i landet längre, så är han uppgraderad från rikspucko till Globalpucko. Så det så!

    Igår satt vi tre tjejer runt ett fikabord och pratade om psykopater och narcissiter. Tänk, då kom din ex-make osökt upp...Oskyldig De andra berättade om sina erfarenheter av den där känslokylan, maipulerandet osv (och tro mig, det är förfärliga historier) Jag berättade om dina döttras egengjorda små presenter osom han inte tog emot, fast jag kunde inte berätta klart, för det stockade sig så i halsen. Fy fan!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Jag kan inte riktigt vakna dag känner jag. Jag är SÅ trött så jag vet inte vad! Egentligen ska jag påskstäda, gå min långpromenad och få undan en hel massa som jag egentligen vill skolka ifrån till förmån för min hög med nylånade böcker från bibblan. Men jag orkar ju inte ens lägga mig och läsa en bok. Jag bara sitter här och glor...

    ...seeegheten!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Flamman, jag måste bara komma med en input här nu, jaghoppas du inte blir arg och galen på mina förmaningar...

    Jo, det framstår för mig på dina inlägg som ganska uppenbart att du, baserat på vad du alltså hört av andra att ditt ex planerar, själv har anpassat dina planer efter vad det sägs att han har tänkt sig. Barnen tror sig också veta saker som är långt ifrån säkra, och förhoppningar och färväntningar byggs upp utifrån det.

    Jag tror och tycker att du behöver göra ett definitivt beslut i tillvaron, att inte över huvud taget räkna in honom förrän han själv hör av sig och kommunicerar MED DIG. Det vore smart och mest effektivt att lära upp honom på den grejen redan nu, vid första vändan.

    Jag förstår så väl dilemmat, att inte vilja neka barnen eller blåsa dem på tillfällen att träffa sin pappa-särskilt med alla osäkra faktorer i spelet och så vidare, men alltså, du måste faktiskt sätta dina egna gränser här och jag tror inte han fattar annat än rena konsekvenser. "Åh jaså skulle DU komma, det var synd att vi inte visste tidigare, nu hade vi ju redan planerat våra liv, så vi är inte hemma"
    Inte alls för att vara på tvärs, men för att få människan att fatta att utan planering-utan kommunikation, inga möten, ingen tid med barnen. Det är faktiskt för deras skull jag säger det här, för att de ska ha någon som helst chans att faktiskt få se fram emot saker som också blir av. Det du beskriver nu, kommer annars att hända igen och igen och igen. Stora svulstiga planer, löften om härliga äventyr-och så besvikelsen. Gång på gång.

    Dina barn är stora nog att få förklarat för sig att "Pappa har det krångligt och rörigt inuti sig själv och det går inte alltid att tro att saker blir som han säger."
    Du kan aldrig hindra alal de här sveken, det är heller inte ditt ansvar-men jag tycker inte du ska ge honom ens den minsta chans att styra era liv och framförallt inte sätta upp planer som meddelas via andra. Faktiskt, så tycker jag att förrän han tilltalar dig direkt, så behöver han heller inte träffa barnen. Alls. Jag är rätt säker på att du har lagen på din sida i det avseendet också, eftersom umgänge ska ske i samförstånd och annars, om samförstånd inte kan ske självmant, så ska det planeras via rättsbeslut.

    Det är ganska svårt att komma till samförstånd med någon som inte pratar med en.

    Tyvärr tror jag det vore bra att ta hela den där grejen nu, för det kommer inte att bli bättre och ordna sig framöver. Du behöver ta den tjuren vid hornen och få utrett hur umgänge och planering ska se ut.

    Vilket bajsjobbigt inlägg och massor av skit som du redan vet...

    Men faktiskt.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    lanovia 08 skrev 2012-04-04 19:23:23 följande:
    Flamman ditt ex alltså!!! Globalpucko känns för snällt.
    Absolut! Men det är en rejäl uppgradering på pucko-skalan. Vi kan förresten klämma till med Universalpucko redan nu medsamma innan han unnit ställa till med något mer som föranleder ytterligare utnämningar.

    Jag undrar förövrigt ddetsamma vad gäller att låta honom åka iväg med ungarna. Rynkar på näsan
    Det som talar emot röveri där, är väl möjligen hans nya brud, för hon lär kanske vara sådär lagom sugen att få hans ungar på halsen mer permanent, nu i deras kokongande.

    Usch! Nu blir jag sådär adrenalinblodig igen...
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Norrskensflamman skrev 2012-04-04 22:29:35 följande:
    Det här tycker inte jag stämmer. Faktiskt.
    Jag fäster bara vikt vid det han meddelar barnen. INTE andra. Jag planerar inte utifrån det andra säger.
    Men du har rätt i att jag borde kanske bara fästa vikt vid det han säger till MIG. Dvs... ingenting!
    Nej, du har rätt, för jag missade att han messat T, my bad!

    Fast det är fortfarande via andra, dvs inte med dig han pratat, så i princip kvarstår faktumet att han på något sätt måste tvingas att tala direkt med dig för att få träffa barnen. Det är liksom det allra minsta man (du) kan begära anser jag. Det är ju helt ohållbart att den kommunikationen ska ske via barnen. Egentligen, när jag tänker vidare på saken, är ju det nästan värre än om han skulle gå via en annan vuxen-eftersom han på allvar då sätter er barn i mitten värre än det alltid är med skilsmässor. ÅH vad arg jag blir på honom!!!

    Nä! Faktiskt, så tycker jag så här i midnattstimmen att han inte borde få lov att träffa tjejerna förrän han pratar med dig. Att han inte gör det nu, är bara fjanterier och ett maktspel. Ett sätt att ändå styra dig, trots allt. För, hur som helst, så gör ahn ju det i och med att han kastar in planer, ändrar beslut osv. Det är ju den där sista fasen som vi satt och läste om i beskrivningen hur narcissiten gör för att manipulera.

    Och jag vill understryka att jag tycker du är väldigt väldigt duktig, omtänksam och storsint genom allt det här Flamman. De flesta sköter inte sådant här så snyggt som du, det ska du verkligen veta inom dig.

    Men det jag menar, och vill peppa till, är att verkligen och än mer stå på dig i allt som rör din nya famlj och att inte låta honom spela ut dig med att det ju annars blir så synd om flickorna för då kan de ju inte ses osv.

    Och jag förstår mycket väl att det finns sorg att sörja och saker kvar att gradvis bearbeta. Ni har delat mycket och många år. Det är inget man bara svischar ut genom dörren och viftar sig vidare från. Jag tycker det är bra att du gråter, för då kommer det ut, så du framöver slipper bära det som knutar i själ, mage och nacke. Ju mer gråt nu, desto mer plats för musikern, tjejerna och alla dina nya äventyr.

    Världens största kram till dig!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Flamman, BRA att du åker med visum istället! Det är precis sådana "dtag" jag menar att du beöver göra
    Skitjobbigt och onödigt och frustrerande "om bara han kunde göra det han ska/borde/måste", men helt nödvändigt eftersom det alltid är tveksamt huruvida han ens gör något alls. Eller gör något helt sinnessjukt.

    Och det är så jäkla orättvist att du (och andra mammor i din sits) får ta skiten hemma när besvikelserna tar sig uttryck i barnen. Och så samtidigt, så är just ditt goda hjärta gentemot dem, precis det han har att använda för att styra och manipulera även utanför ditt hem. Just för att han verkligen vet att du "bara vill att de ska få träffa honom för de längtar så", och att det är hans fripass för att komma undan , för du gör allt du kan and then some för att barnen ska få krama honom.

    Jag har stor respekt för din kärlek till ungarna och att den är så osjälvisk. Du sätter dem verkligen i första rummet och tänker på dem före dig själv.

    Det jag vill åt med allt det här tjatandet, är egentligen mest tanke, att i längden kanske det som är mest gynnsamt för dem, att du skiter i honom helt och inte godtar något annat än direktkommunikation, så att han slutar fjanta sig och svarar på mail och så vidare. Jag tror inte han klipper helt med barnen om du gör det.

    Och jag fattar verkligen att hela skiten inte känns som något man orkar med alls. Det är det som är så SURT med att separera från en idiot men ha barn med densamme. Det går liksom inte över och tar inte riktigt slut ändå. Just därför kan han gott lära sig spelregler redan nu, för får han hålla på som nu, så lär det vara så det blir hela resan.
    Nä fy fasen! "Du får gärna träffa barnen, ingen hindrar dig, det enda som behövs är att du ringer mig så vi kan planera. Ringer du inte, måste jag ju utgå från att det inte är intressant"

    Fast, så har du ju resten av hans släkt, som du ju håller kontakt med och dem vill du ju att barnen ska få träffa.

    Åååååh! Kan man inte få spöa på somliga med straffeftergift? Å alla kvinnors vägnar liksom? Skrikandes

    Ja ja, jag hejjar på dig i alla fall. Så du ska veta och känna att när du sätter ner foten,och drar gränser så har du tjejer härifrån i ryggen.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Flamman, såg du Svenska dialektmysterier igår? Med Överkalixbonnska? Jag satt och tänkte på dig hela tiden, och att så där vackert bor hon så himla långt härifrån, och så här vackert bor jag, på en helt annan breddgrad. Galet.

    Galet med jobbgrejen också! Shit, ibland får man hålla i stolen!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård