• Ninnnis

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Jag och maken hade ett litet tjafs igår, på grund av att han har gjort fel (han erkänner det själv). Idag kom han hem med två sorters smörgåstårta Snacka om att han känner mig

  • Ninnnis

    Smörgåstårtan intogs med ett glas kallt vitt vin, MUMS!

    Nu har jag bestämt mig för att köpa en ergo bärsele. Då kommer nästa fråga, classic, organic eller sport? Egentligen vill jag ha organic, men sportversionen verkar luftigare och lättare och är anpassad för att även män med breda axlar (=min make ) ska kunna bära bekvämt. Eftersom jag är ganska varm av mig så kanske det är ett bättre alternativ.

    Om någon har erfarenhet eller input tar jag tacksamt emot det!

    Annars är kvällens i-landsproblem huruvida vi ska titta på den nya engelska serien Whitechapel eller charmiga italienska Kommissarie Montalbano klockan 21  

  • Ninnnis

    Det är 16 månader mellan mig och min bror. 

    Han lärde sig snabbt gå i trappor när mamma bar mig, och att hyssja vid vagnen ("inte väcka Ninnis") eftersom han visste att jag skrek när jag vaknade

    Jag var å andra sidan tidig och lärde mig läsa, skriva, simma samtidigt som honom, jag ville så klart göra allt som han gjorde.

    Mamma säger i efterhand att jag nog hade behövt mer uppmärksamhet än vad jag fick. Det berodde dock inte på att de inte hade tid och ork, utan att de hade ett "rättvisetänk" att vi skulle få precis lika mycket uppmärksamhet, och jag hade nog helt enkelt ett större uppmärksamhetsbehov som person än vad min bror hade. 

    Det är klart att det var tufft för våra föräldrar med två blöjbarn, men efter ett par år var det enligt dem nästan lättare med två än med en. Vi hade alltid varandra, tänk vilken lycka att alltid ha sin bästa lekkompis hos sig! Min lillasyster som är sladdbarn behövde underhållas på ett helt annat sätt än vad vi gjorde.

    I tonåren umgicks vi i samma kretsar, gick på samma fester osv. Vi har alltid haft en enorm glädje av varandra. Vi har nästan aldrig bråkat, bara retats och tetats

    Det finns säkert för och nackdelar med allt, mitt råd är att följa hjärtat och magkänslan. Du och Panzer är ett så bra team att ni kommer att fixa det galant hur det än blir. En sak är säker, det är synd och skam om ni inte får sätta fler barn till världen

  • Ninnnis

    Vi kommer att försöka få till ett syskon ganska tätt om allt går bra med Mini. Som det känns nu blir det nog ett försök innan nästa sommaruppehåll på kliniken.

  • Ninnnis

    Jag glömde skriva att jag inte tror att varken jag eller min bror har tagit skada av eventuell brist på uppmärksamhet. Jag tror definitivt att glädjen över ett syskon i nära ålder överskuggade nackdelarna för oss. 

  • Ninnnis
    Daa skrev 2011-07-27 18:13:11 följande:
    Jag har sovit ganska gott de senaste två nätterna (bortsett från bebisrelaterade uppvaknanden) och jag känner mig som en ny människa. Inga tabletter har jag behövt ta än, heller.
    Fälga kommer nog att lösa amningsfrågan, för hon började krångla och då kände jag att jag faktiskt börjar vara klar med amningen. Hör och häpna.
    Åh vad skönt att höra!
  • Ninnnis
    muggles skrev 2011-07-28 12:09:38 följande:
    Vi har en Padwico 903 tror jag (är osäker på siffrorna). Vet att den fått bra resultat i tester. Otroligt nöjd med den, funkar alltid och lätt att använda. Kan verkligen rekommendera den.
    Tack för tipset! Den har jag läst om, jag är lite sugen på den.
    muggles skrev 2011-07-28 12:19:48 följande:
    Nu är vi framme hos mamma
    Hur är det med henne? Jag noterar en glad gubbe iallafall, det glädjer mig
  • Ninnnis
    Norrskensflamman skrev 2011-07-28 13:03:58 följande:
    Här är forlfarande varmt och soligt. Tur att vårt kontor ligger vid älven. Bara att hoppa i på lunchen.
    Försöker lägga in lite vardagsmotion i mitt liv; cykla till o från jobbet (15-20 min enkel väg) och så simmade jag idag på lunchen. Är inte det vardagsmotion och allsidig träning, så säg?
    Det låter underbart! Vilken arbetsplats

    Hur går det med jobbet förresten? Har problemen löst sig?
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård