• Ninnnis

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Soldemor skrev 2011-07-28 13:34:51 följande:
    Fick precis reda på att pridefestivalen är nästa vecka, när vi är i Stockholm! Tjoho! Då kanske vi kan gå med i paraden!
    Kul!

    Och så söta små missar! 
  • Ninnnis

    Mini har varit lite ledsen de senaste dagarna. Jag vet inte om det är magont eller bara humör, men jag ska testa att utesluta mjölkprodukter och se om det hjälper (jag dricker ganska mycket mjölk och äter fil/yoggi nästan varje dag).

    Nu sover han i sin korg och jag ska försöka få lite gjort. På min mammas inrådan försökte jag få honom att äta lite mer vid första nattmatningen istället för att somna efter att ha stillat den värsta hungern, och då slog han till med nytt nattrekord på 2,5 timme i sträck Annars är det 1-2 timmars pass som gäller, senaste veckan oftare 1 än 2.

    För övrigt är jag nöjd med att ha hunnit med en timmes promenad innan det började ösregna. Nu kan vi vara inne med gott samvete

  • Ninnnis
    Villemoa skrev 2011-07-28 14:58:52 följande:
    Ninnis: vi har en Philips Avent Dect SCD535. Det är en så kallad "Walk and Talk" dvs att i "parents unit" så kan man trycka in en knapp och prata med barnet och säga typ "mamma kommer snart" om man inte kan komma på två sekunder. Den mäter temperatur och luftfuktighet också vilket jag har tyckt varit bra eftersom Ellie alltid sover ute i vagnen om dagarna.
    Tack för tipset! 
  • Ninnnis

    Mugglan, vad skönt att det går åt rätt håll med din mamma och att hon verkar få den hjälp hon behöver. Mini är 3,5 vecka (4 veckor på måndag), så det är kanske lite tidigt för utvecklingsfasen?

    Fast ikväll har han varit lugn och nöjd och faktiskt fyrat av sina första vakna leenden till både mig och maken Glad 

  • Ninnnis

    Mugglan, herrejisses vilka sötnosar! Det är tre ritkigt fina flickor ni har fått ♥

    BVC-sköterskan menade att han har lite magknip (han fick ont när vi var där) och rekommenderade Semperdroppar samt att jag testar mjölkfritt en vecka (min lillasyster var känslig mot det som liten). Tydligen ska man undivka ALL mjölkprotein (i bröd, smör, creme fraiche, pålägg etc), så jag får planera nästa veckas matintag ordentligt. Idag har han än så länge bara haft en knipstund och en gas/pruttstund, i övrigt har han antingen varit glad eller sovit.

    Han hade förresten gått upp ett halvkilo och väger nu 4520 g

    Grattis på bröllopsdagen, förresten! 

  • Ninnnis
    Villemoa skrev 2011-07-29 11:09:20 följande:
    Lille söte Mini! Jag tror också att det kan röra som om den första utvecklingsfasen. Det finns en jättebra bok som beskriver de sju utvecklingsfaserna under det första året; "Att växa och upptäcka världen" av Hetty Van De Rijt och Frans X Plooij.
    Jag tror det är den jag har fått låna av en kollega fast på danska, jag tycker mig känna igen författarnas namn. "Vidunderlige uger" heter den. Jag har läst fram till det första steget vid 5 veckor, jag ska se till att läsa lite till.
  • Ninnnis

    Jag har haft besök av svägerskan med familj på förmiddagen och en väninna med sambo på eftermiddagen. Snart kommer maken hem och ikväll blir det köpepizza för första gången på länge.

    Imorgon ska vi grilla hos gudsonen med familj.

    Jag känner mig så tacksam över mitt lilla liv just nu. Bästa maken, finaste lilla Mini och älskade lilla vovven. Plus en hel hög med guldklimpar till familj och vänner. Jag är så lyckligt lottad! Hjärta 

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård