• muggles

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    lanovia 08 skrev 2011-03-15 20:12:40 följande:
    Muggles vad bra att du blivit sjukskriven. Nu är det bara vila och se till att de stannar där lite till.
    Jag är borttappad som vanligt. När är du beräknad till?
    Beräknad till 3/6 om det hade varit en singleton därinne. Men tvilingar kommer i genomsnitt v36-37 fast om man haft de problem vi haft (TTS) så är genomsnitten v30. Jag är i v30 idag!!! Jag hoppas på att klara dem i magen till v34, då anses det ganska säkert.
  • muggles
    Hvidbrud skrev 2011-03-17 16:37:39 följande:
    Läkaren sa att allt såg ut precis son det skulle! Alla klaffar kollade och alla hjärtkammare och kar! Pustar ut!
    Vad skönt!!!! Grattis!
  • muggles

    Fru Sy: Moa hade stl 50 ett tag efter förlossningen och hon är född i v40+3; 3375 gr och 49 cm. Har du hunnit sy piratfilten? Jag tror att sammandragningar som inte är smärtsamma (ingen molvärk) är helt ok, det är livmodern som "övar" sig inför förlossningen. Din mamma är helt fel ute tycker jag. Jag har läst att det är normalt att gå upp 12-13 kg för förutom barnet är det moderkaka, fostervatten, ökad blodvolym mm som väger. Så 10 kg är lite. Jag gick upp 14 kg med Moa och alla sa att jag "bara hade mage"! Men å andra sidan tror jag inte du ska oroa dig om du väger mindre än "normalt" - barnet tar det det behöver ändå. Barnet får först liksom.

  • muggles
    lanovia 08 skrev 2011-03-17 20:35:53 följande:
    Korg är kanon. Vi hade samma till E som vi syskon sov i och även hennes kusiner.
    Något som är bra är att den är lätt att bära med sig. Vi ställde den ofta vid sidan av bordet i början, kunde hon ligga där och sova medans vi åt. Suveränt.
    Vi hade ingen korg el vagga men vi använde hårdliften till vagnen i början, och den flyttade runt till det rum där vi för tillfället befann oss. Den var ju rätt trång också och Moa verkade trivas i den. Hon sov tom nätterna i den i början när spjälsängen var för stor.
  • muggles

    Fru Sy: jag har för mig att det anses säkrast för barnet att ha bilstolen i baksätet men om man åker en lång sträcka själv så brukar vi flytta fram Moas stol. Man kan också ha en spegel därbak så man har lite koll på dem. Du kan lita på att nyckeln funkar på en modern bil skulle jag säga som jobbar i bilindustrin (Volvo skulle aldrig riskera ngt annat!).

  • muggles

    Jag tror NTF-gubben har rätt. Ett bilmärke skulle aldrig riskera att ta fram en lösning som inte är 100% - tänk vilken badwill för märket om det skulle ske en olycka. De här ryktena om att det inte är 100 säkert tror jag stammar från när tekniken var ny och det hände en del olyckor med airbags som utlöste felaktigt (90-talet) men det har ju hänt en del sedan dess. Även om krutladdningen finns där så finns det ju sätt att se till att den inte kan utlösas...

  • muggles

    Haha mina inlägg kommer alltid i stim!

    Ninnnis: vilken petite och fin mage du har!

    Nä nu måste jag nog sätta en pizzadeg så den är färdig tills maken är hemma med Moa, har slöat duktigt hela dagen här, fick inte på mig kläder förrän vid 14-tiden

  • muggles

    Fru Bygg: jag skulle inte våga köpa på Blocket av den anledningen att man aldrig kan vara säker på att stolen inte upplevt en krock. En barnstol som varit med i en krock ska alltid kasseras, vad jag förstått, oavsett om den har synliga skador el ej. Och sedan är det en tidsgräns på dem också, de får inte vara äldre än... är det 10 år? (Ngn som vet/kommer ihåg?)

    Jag har lagt upp en bild i mitt galleri, från v29+3 (dvs igår). Skitkass bild, suddig och så men har ingen bättre just nu. Har försökt ta en själv här nu i bättre ljus men det blev inge bra...

  • muggles

    andbeyond: det är helt klart på gång!!! Vad spännande! Lycka till med allt!

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård