• muggles

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    andbeyond: vill du ha igång det så är mitt tips promenad! Idag är det kanske för sent men imorgon då..


    Kramar till Fru E/EA!!!

  • muggles

    Tack för komplimangerna om magen! I v30 (som jag är nu) ska man ju eg vara lika stor som i v40 men jag känner att riktigt så stor är jag inte ännu. Jag känner mig faktiskt fint gravid, har inte gått upp ngt annat egentligen (märker att lår etc är lika smala som förut). Men har ökat 10-11 kg ändå

    Heloise: jag var en sådan "lattemamma" (även om jag inte riktigt gillar uttrycket så får jag väl erkänna det). Vi bodde mitt i stan i Göteborg och jag är en person som absolut inte tycker om att häcka hemma hela dagarna, jag blir fullkomligt rastlös och skogstokig av det. Dessutom hade jag likt några andra här ett barn som sov extremt lite på dagarna (2x30 min) och då ofta endast efter sövningsaktioner, dvs hon somnade sällan självmant. Hon kunde sova 1-1,5h men då om jag var ute och promenerade. Jag fick inte gjort mkt hemma. Ok då, slänga in en tvätt var ju lätt, men ta hand om den efteråt var en annan femma. Dvs den blev ofta liggande i torktumlaren ovikt... Baka var det inte tal om! Bara att få oss färdiga för utgång med lunch till oss båda, dusch för mig och sedan göra Moa i ordning var ibland en pärs. En unge som sover så lite blir ju naturligtvis ganska grinig Moa var dessutom ett barn som krävde mycket stimulans av mig. Hon var INTE nöjd med att ligga själv i babygymmet el babysittern - hon ville att det skulle hända saker. Hon var som nöjdast på café där hon kunde titta på annat folk, andra barn och sitta och pilla med ngn prasselleksak medan jag fikade med en annan mamma. El på babysimmet. El på öppna förskolan. El på promenad... Ja du fattar. Och då kan folk tycka "a men, låt henne skrika då" (om hon låg där missnöjd) men hon gav sig ju inte. Det var inte så att jag inte prövade att inte ta upp henne. Men hon är väldigt envis, och hon kunde skrika i en halvtimme utan att tröttna. Så det var inte mkt att välja på, för jag stod inte ut till slut. Jag fick alltså nästan ingen egentid när vi var hemma, och den lilla jag fick (en halvtimme här och en där) valde jag att inte lägga på disk och städ, utan kanske på att hänga i en BT-tråd (granntråden) el att läsa en tidning, el att duscha.

    Efter ca 4 mån tog jag tag i det här med sovandet och körde Anna Wahlgren-schema på henne. Det tog några månader men sedan sov hon på regelbundna tider och framförallt 1,5-2h istället för småsnuttar. Då kunde jag äntligen börja njuta av min mammaledighet kändes det som!

    Ursäkta långt svar, men...

  • muggles
    Ninnnis skrev 2011-03-22 11:20:50 följande:
    Såg ni förresten "En unge i minuten" igår? Den lilla plutten som föddes i vecka 27 är bara två veckor äldre än vår Mini. Det tyckte både jag och maken var lite skämmande att tänka på. Men vi fällde en liten tår båda två Det andra paret var ju helt underbara. Undrar om min man kommer att fråga barnmorskan om hon vill ha kaffe?
    Jag såg det! Och jag tänkte att den lilla plutten var ganska exakt så stor som Ada och Beda (som vägde 1100 + 1200 gr förra veckan enl ul-uppskattning). Fast han var faktiskt född i den magiska veckan 28 (27+4 tror jag).

    Heloise: om du visste vad jag avundats mammor som haft ungar som sover hyfsat mycket, och som kunnat baka etc! Visst trivdes jag med att vara ute på café mkt men ibland hade det varit skönt att gå hemma och skrota också... Jaja, man har det barn man har, och får göra det bästa av det. Nu när vi får våra tvillingar blir vi nog hemma mera, då det inte är läge att släpa med tvillingar + Moa på café direkt...
  • muggles

    Flamman: trist att din make har rensat bort vettiga vänner och släktingar (sin pappa, bah!). Hoppas han kommer till insikt... Ja, vi får fullt upp, shit pommes frites! Jag är glad att Moa är såpass gammal som hon är (3,5) och väldigt självgående nu. Men jag ser fram emot det också!

  • muggles

    Daa: tips till trög mage är rapsolja utblandat tex i ersättning. Börja med en skvätt av en femkronas storlek, vänta en dag och se. Öka mängden om det inte hjälper. Effektivare än katrinplommon mm.

  • muggles

    Fru Sy: var det inte Daa som mådde illa när hon hade havandeskapsförgiftning? *orolig*

    andbeyond: jag rekommenderar Alvedon till natten, hoppas det hjälper. Det hjälpte mig min natt som jag hade latensfas. Försök röra dig så mkt du kan, det sätter igång det hela. Och andas! (Jag övade profylax själv idag för att fräscha upp mina gamla kunskaper, det var ju trots allt 3,5 år sedan...)

  • muggles

    Lanovia: har glömt att gratta till ditt plus!

    Spännande med andbeyond! Heja heja!

    FruSy: ja om du mår bättre idag borde det väl inte vara ngn fara.

    Idag ska vi på träff med tvillinggrupp här i stadsdelen vi bor i. Ska bli roligt att se vad det är för folk och om man "klickar" med ngn. Det vore ju bra om man kunde umgås med ngn hyfsat nära...

  • muggles

    EA: läste i en trädgårdstidning (ja JAG har köpt trädgårdstidning - det ni!!!) att pelargonexperten Lasse Anrell inte alls tycker de behöver vintervila, så kör på du! Jag köpte några Mårbacka i höstas och de blommade så fint hela hösten, sedan har de stått kvar i ljuset i köksfönstret hela vintern. Nu för ett tag sedan klippte jag ner dem och fick fina sticklingar som jag nu planterat. Vi får väl se om de blommar lika fint i år...

    Jag planerar att plantera fram för allt fler krukor i år och satsar på blått/vitt/lila/rosa. Vi har ju en klippskreva där jag vill göra något ordentligt så småningom men i år blir det knappast... Den är lite svår för läget är nordöst men ganska soligt ändå men så är det ganska blött också, för det rinner ner vatten ovanifrån. Förra året försökte vi med en kaprifol där men den dog förmodligen för att den fick rotblöta(?). Men jag slängde iaf ner en fröpåse med sommarblommor som jag fick gratis med ngn tidning förra året och den tog sig jättefint, och blommade nästan hela sommaren. Så det får väl bli en sådan "miniäng" i år också.

    andbeyond: förstår att du har ploppat! Grattis!!!

    (nu ska jag läsa ikapp mer...)

  • muggles
    Fru sy skrev 2011-03-24 12:11:40 följande:
    Muggles: Vad roligt att träffa andra som är i samma situation som ni. Hoppas det finns några trevliga som du kan umgås med, men det gör det säkert!
    Tja vi får väl se. En av dem var iaf ganska påstridig och en liten besserwisser tror jag så tveksamt om jag står ut med henne längre perioder (jag föredrar att vara enda besserwisser i bekantskapskretsen MOAAHAHA!). Men i min ålder var de iaf men det betyder ju inte automatiskt att man har mer gemensamt, bara att man kanske befinner sig någorlunda i samma situation i livet (jag menar, det kan vara lite skillnad på 23 och 40...).
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård