• muggles

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Kollar på bröllopet på tv och får en tår i ögat -  minns mitt eget för snart 5 år sedan

    Fö gick jag in i v36 idag!

  • muggles
    Heloise skrev 2011-05-01 11:29:30 följande:
    Vi funderar på att boka det här hotellet. Någon som varit på Korfu? Hur fungerar det rent praktiskt med barn, ex barnvagn, Elise kommer nog kunna sitta i en sittvagn då, men det måste ju vara en framåtvänd och de är ju rätt tunga.
     Någon som har något annat förslag?
    www.fritidsresor.se/resa/grekland/korfu/gouvi...

    Sen tänkte jag höra mig för om ni har några tips på ergonomiska bärselar?

    Jag funderar på antingen en Beco Gemini eller en Manduca, manducan ska passa kraftiga bättre, men becon har bättre huvudstöd.
    Jag har varit på Korfu (visserligen en partyresa -95 typ). Ni kan väl skaffa en paraplyvagn att ha som resevagn? Det har vi använt. Annars är de massor som släpar med sina "riktiga" vagnar så det går nog lika bra. Ibland har resebolagen vagnar att hyra på plats - värt att kolla upp (vagnen slits lite av att transporteras med flyg, det blir lätt skrapmärken etc). Korfu är grönt och vackert!
  • muggles

    För barnfamiljer som vill ha all incl kan jag rekommendera Langley. Om ni inte vill ha så varmt så funkar tex Korsika: http://www.langley.eu/sv/solresor-sommar/korsika/orizonte/boende/langley-hotel-orizonte/
    Mkt barnvänligt, jättegod middagsmat (3-rätters), micro i receptionen så man kan värma barnmat vilken tid som helst på dygnet etc. Finns även på Kreta och åtminstone där gick det att hyra Brio sulky för en billig penning.

  • muggles

    Ninnnis: jag har haft några jobbiga dagar när allt känns hopplöst. Har ganska ont och det här är det fysiskt jobbigaste jag någonsin gjort (jag har ju haft tur i livet att slippa sjukdomar och operationer och sådant). Nu  när våra mål "tagit slut" (34 fulla veckor var sista), så har jag liksom ingen motivation kvar att stå ut med all smärta. Jag sover dessutom väldigt dåligt, i stort sett varje natt har jag en vakenperiod på ca 2h, plus kissräderna, plus att jag vaknar av bäckenontet. Och jag är en sådan som blir deprimerad när jag sover för dåligt för länge. Så helgen var inte så rolig rent psykiskt... Men i natt har jag sovit bättre (förutom att jag var uppe mellan 02-03.30) så det känns genast bättre. Har nog bara kissat 3 ggr i natt dessutom.

    Det konstiga är att nu när jag försöker få igång sammandragningar genom att röra på mig, plantera blommor, och vara igång i största allmänhet så vill det sig inte alls. Känns som om jag kan göra mkt mer utan att få sd nu än för några veckor sedan?? Jag vet inte om Ada kanske har sjunkit ner i bäckenet och att det då blir mindre jobbigt för magen? Min fasa är faktiskt att jag måste gå hela tiden ut...

    Sorry, det blev långt...

  • muggles

    Finns det coola träskor till män? Min man skulle vilja ha träskor för att lätt kunna ta på sig ngt när han går in och ut ur huset (vi är inte förtjusta i Foppatofflor någon av oss). Och frågan är om det finns ngt roligare än vanliga svarta klassiska? Ngn som sett det någonstans? Han fyller år i slutet på månaden. (Tänk att Ada och Beda skulle bli majbarn - det trodde jag aldrig!!!)

  • muggles
    Ninnnis skrev 2011-05-02 14:35:18 följande:
    Ja. Här i Skåne är det standard att göra TUL runt vecka 32.
    Aha, verkar vara vanligare och vanligare med ett sent TUL. Det gjordes def inte 2007 när jag väntade Moa (och jag tror inte det gjordes någonstans i landet med tanke på alla de andra i granntråden som var gravida samtidigt och ingen nämnde det). På den tiden var det snarast motstånd mot att göra "för många" UL, dvs UL som inte var medicinskt motiverade. Den enda effekten jag känner till är dock större möjlighet till vänsterhänthet och det må väl vara då då... (vi har nu gjort så många UL så att jag tappat räkningen fullständigt).

    Synd att maken inte kan vara med dig. Kan du få en inspelning med dig hem? Kanske kostar en slant men kan det väl vara värt?

    Heloise: det stör mig inte alls att du "pratar" syndrom. Själv är jag nu efter alla UL helt säker på att DS har barnen inte (dels skulle läkarna ha sett det för länge sedan, dels skulle jag själv ha sett det på 3D förra veckan). Men det som jag är liiite orolig för är autism/adhd osv, saker som inte märks förrän senare. Jag har en kusin som har grav autism och jag vet ung vad det innebär. Sedan tanken att ha TVÅ med samma gör mig ganska matt... Så en oro finns ju alltid men den blir inte värre av det du skriver, snarare tvärtom. Du visar att man klarar det ändå.
  • muggles
    Hvidbrud skrev 2011-05-03 07:18:18 följande:
    Ja, muggles, det är ju idag de ska komma ut. Det har vi ju bestämt! Komsikomsikomsi!
    Idag är det exakt en månad före BF. Jag var igång mycket igår igen, bla gick jag till lekplatsen med Moa (hon springcyklade så jag fick gå raskt ) men det blev bara sd av det, inte ens förvärkar. Bah!

    Flamman: vad skönt att du fick behålla jobbet och skönt att kunna släppa ner axlarna hemma...

    Hvidis: asch att molvärken släppte, det lät ju hoppfullt. Närmar du dig v40 nu el?
  • muggles
    Daa skrev 2011-05-03 07:25:36 följande:
    Jo, förresten. Vi har dop på gång och funderar på en dopsång. Har hittat en endaste enda som handlar om tvillingar, men den känns inte riktigt rätt. Igår hittade vi en som man nog relativt lätt kan göra om till att handla om fler än en, och som vi tycker är fin: www.dopguiden.se/musik/vid_din_sida.html

    Är det någon som har tips på andra? Det finns många väldigt fina, men de flesta blir svåra att göra om (dvs sjunga "ni" istället för "du" )
    Oj vilken fin!!! Jag började faktiskt gråta *hormonell* Kan se mig där i kyrkan med Ada/Sven och Beda/Glen...
  • muggles
    ingenjörsbruden skrev 2011-05-03 11:01:10 följande:
    Mugglan: Attans att det bara blev sd av småspringandet..... vad är nästa test?
    jag putsade fönster, promenerade 4 km, bakade, tvättade, dansade (stoooora cirklar med höfterna) och färdknäppen så klart.....jag har inte den blekaste OM det var ngt som hjälpte till...men ut kom hon.....
    Förra veckan sa jag att jag skulle storstäda hela huset denna veckan för att få igång det (maken har skött det mesta av hemarbetet så länge jag varit sjukskriven). Men oj vad jag känner mig sugen på att städa - not.
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård