• muggles

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Fru Sy: jag tycker ändå Orvar låter rätt normal. De går väl upp sisådär 250 gr/vecka på slutet så då väger han drygt 3 kg om han kommer på BF och det känns ju inte alls onormalt? Bara bra att klämma ut en så liten krabat.... Dessutom är det lungorna som är mest kritiska och den perioden har du ju passerat med råge. Och barn över 2,5 kg har oftast inget problem med att hålla värmen, så jag tror inte det blir några som helst problem. Hur mår din pappa nu förresten?

    Hvidis: har ni funderat på att be din mamma ta sig till förlossningen och hämta storasyster där? Det är ju en lösning om det skulle gå väldigt fort nu andra gången.

    Vi var på TUL idag och Ada och Beda har gjort ett tillväxtsprång: 1800+1900 gr nu (mot 1400 gr för 2v sedan). De väger inte alls långt ifrån vad en enling skulla ha gjort i denna vecka (v33). Sedan har de båda extra mkt fostervatten så det väger ju det också, inte konstigt att jag tycker det börjar bli en aning kämpigt. Jag är ju bara 160 cm lång så det är rätt mkt mage som putar ut framåt att bära på...

  • muggles
    Fru sy skrev 2011-04-13 11:14:00 följande:
    Måste fråga en lite otrevlig sak... är det någon av er som sett av att slemproppen gått innan det satte igång för er? Var nämligen en slemmig typ genomskinlig sak när jag torkade mig efter toa... undra om det kan varit en bit av den?!?
    Japp min slempropp gick i omgångar innan själva vattnet gick och innan värkarna satte igång. Så det kan vara den!
  • muggles
    Norrskensflamman skrev 2011-04-13 12:02:15 följande:

    Jag vill vara lycklig. Har jag kommit fram till. Är det för mycket begärt


    Nä, nu ska jag gå och äta. Det luktar mat från lunchrummet.


     


    Nä det är inte för mycket begärt! Kram!

    Ang FK har jag fortfarande inte fått ngt besked om min sjukskrivning. Lite oroad är jag...
  • muggles

    Ninnnis: BF är 3 juni för oss. Det känns väldigt otacksamt att säga det men jag hoppas faktiskt att jag slipper gå till v40...

  • muggles

    Bruttan: grattis i efterskott och välkommen i "skräcködleklubben"!

    Oj spännande med Fru Sy!! Vilken vecka var hon i nu, 38 el?

  • muggles

    Grattis Fru Sy!!! Lät som en hyfsat snabb historia den där förlossningen... 2500g var ingen stor klump, tur han väntade till v40 med ankomsten.

    Hvidis: ja jag är i v34 nu, helt osannolikt...

    Extrakram till EA!

  • muggles
    Hvidbrud skrev 2011-04-19 12:20:53 följande:
    Ni som fött: Hur är det när vattnet går? Kommer det mycket, känns det, droppar det bara? Jag har mycket flytningar men idag tycker jag att det är ganska plaskblött i trosan. Inte som om jag kissat på mig, mer som läckage, liksom...(ursäkta intima detaljer, men i vått och torrt...)
    Det kan tyvärr vara lite olika För en del säger det "plask" och så kommer det en stor pöl på golvet. För mig började det med mycket vattniga klara flytningar 3 nätter i rad. Jag trodde såklart att vattnet börjat sippra och vi ringde förlossningen som sa till oss att komma in på ctg (detta var på BF-datum). Men tappen var helt sluten och det var bara väldigt rikliga flytningar. Men sedan dagen efter satte förvärkar igång! När vi kom in till förlossningen var min binda helt plaskblöt och trosorna med så vattnet gick där någonstans i bilen på väg in.
  • muggles
    Norrskensflamman skrev 2011-04-19 12:36:18 följande:
    Men gud Ingis Så flitig du  är med blommorna!!! En riktig Flitiga Lisa

    Låter helt absurt för mig med plantering och frösådd... Vi har stora snödrivor kvar här, även om det smälter undan rätt bra om dagarna.
    För mig är det tvärtom: har suttit i solen i linne och insmord med solkräm både igår och idag Krokusarna är redan överblommade, gräsmattan har blivit grön och börjat växa och penséer och påskliljor frodas för fullt!
  • muggles

    Med tvärtom menade jag att det känns absurt att höra om snö och skotrar och sånt!

    Ninnnis: jadå Ada och Beda mår så bra därinne verkar det som. SF-mått 37cm idag (=mer än fullgången).

    Hvidis: fick du snitt förra gången el vad menas med att du inte vet? Om du klarar värkar med bara akupunktur så blir jag imponerad! Jag hade jättebra nytta av min profylaxandning och en TENS-apparat fram till ca 7 cm (var öppen 6-7 cm när vi kom in till förlossningen). Därifrån fick jag även lustgas och valde sterila kvaddlar som "tillval" Lustgasen var rätt värdelös kände jag, den kapar topparna av smärtan men så himla underbar som vissa verkar tycka, var den inte. Kvaddlarna var skitbra! Jag tog först bak i ryggen för jag hade så satans ont där, sedan framme vid blygdbenet när det började göra ont där också. Sedan bad om jag om en påfyllning i ryggen (effekten försvinner efter 2h). Barnmorskorna som la kvaddlarna hade aldrig varit med om att någon velat ha flera gånger haha. Men för mig funkade det kanon!

  • muggles

    Sperma tycker jag luktar som alfaalfagroddar! El tvärtom, beroende på hur man ser det...

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård