Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Heloise, de spel jag ffa är tveksam till är just från 18 år, och det är precis så, att man ju går omkring som den gubbe man är, med sin gevärspipa i synfärltet liksom. Men i spelet som är från 16 år (Crysis)är det moster man dödar, och man själv har lite som en superherodräkt eller hur jag ska säga.
    I de andra är det människor mot människor och man är typ i Kandahar osv. Men däremot är det inget blod och inga kroppsdelar. Spelen är Medal of honour och Battlefield Det jag inte gillar är att det ju ser så himla "riktigt" ut allt. Vad de säger fattar ju inte sonen ändå, eftersom han inte kan så mkt egnelska än-och förövrigt så sägs minst lika förfärliga saker isåfall ide filmer han ju får vara med och se. Vi kollar ganska mycket film ihop.

    Usch! Fy fan, jag tycker det är skitsårt hela den här online- och spel-grejen!
    Online för att man inte vet vad för totalpuckon de träffar där, och spelen för att man ju inte vill låta hela hjärnan bli marinerad i vidirgheter alldeles för tidigt. Fast å andra sidan är han ju inte isolerad i sin egen lilla värld, utan jag är ju här. Men ändå. För övrigt borde vi kanske inte ha nyheterna på heller så mycket då, och det har vi ju...
    Å andra sidan pratar vi mycket-och då menar jag mycket!-om världen, orättvisor, elände och historia, hur saker är och hänger ihop. Och vad gäller rädslor, så är sonen betydligt mer rädd för de engelska mordgåtor jag med förkärlek tittar på. Han är livrädd för vinjetten till Midsummer murders tex.

    Jaja, älta älta...


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Oh! hej Ankan! Där var du också mitt emellan två lång-inlägg!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Daa förresten, jag tycker du kan stryka alla andra epitet ända fram till "rolig" i din personlighetsbeskrivning. jag tycker du är störtskön och så är det bara bra med det. Jag vet mer än väl hur man får sin roll och formas inombords med sin syn på sig själv etc under grundskoletiden. Men, är det verkligen någon enda människa som efteråt känner att den personen är det man är? Jag har gått i flera olika kalsser och haft olika roll/status i alla. Även där det var bra, hade jag tunga stunder och perioder.

    Kläder är en rätt stor och tung bit för många har jag ju förstått och det är definitivt hårdare nu än när jag var barn, åtminstone börjar det tidigare. Visst har det förekommit kommentarer om kläder, men jag har varit rätt iskall där. Nu är sonen så stor att man inte bara kan köpa själv längre, och jag vill dessutom engagera honom lite mer, men vi ärver friskt när vi får, bråkar lagom om att man kanske inte jämt måste ha joggingbrallor utan kan ta jeans ibland och lite så. Annars är det nog lite så här på landet också, att det gäller att faktiskt inte sticka ut för mkt med märkeskläder och så för "tror du att du är nå´t va?". Vi bor ju i Småland, där man ska vara redig och inte göra sig märkvärdig och där jag tror en stor del av invånarna köper en betydande del av sina fynd i Ullared och andra outlets.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    lanovia 08 skrev 2012-06-21 07:55:57 följande:
    Blommis, jaaaa så himlans fint det var när E satt i Blompojkens knä. Var något som maken till o med kommenterade efteråt. O du ni fotade ju våran pckning... när vi åkte till stugan fick vi sätta på takboxen plus klämma in hunden mellan ungarna. Då skulle ni varit här med kameran.
    Ja det var en redig småbarnsfamiljsemesterfirarpackning det! Hihi!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Heloise, min son smidde planer på att hälsa på er i slutet av juli. Det var när vi dividerade om huruvida det var bäst att ta bilen eller tåget när han och jag drar upp till min mamma och sedan till syrrorna. Men när han hörde att det skulle levereras en bebis precis i de dagarna, tyckte han att det vore helt galet att tro att ni skulle orka få folk som hälsar på. Tänkte han ut alldeles själv. Men han pratar om er och undrar när vi ska träffa er igen. Det KAN ju ha en del med det där spelandet att göra-men sug åt er!

    Ja, så i sommar blir det så, att vi åker hela familjen till Gbg och gör Liseberg en liten och intensiv tredagarstur. Det är det enda sammanhängande ledigt min sambo har från det här sommarjobbet. Men, här kan vi ju inte bara gå och dra, jag och sonen bara för att smabon jobbar. Dessutom ska han jobba mycket natt så han kommer att vara så lagom rolig. Alltså åker vi upp och hälsar på mormor och hennes man, sedan far vi inåt landet och ser till att -äntligen-få träffa den lilla nya kusin som kom i februari, och alla de andra fem kusinerna också för den delen. Äldsta kusinen är hemma över sommaren och bor hos sin mamma, så faktiskt kommer vi nog att kunna samlas alla vi systrar med barn och så mormor då.

    Dessutom råkar det sammanfalla med Storsjöyran, som länge var Sveriges största gatufestival. Så då måste jag ju ta med mig min son så han får höra presidenten tala vid stortorget och uppleva hur stämningen är när tusentals Jamtar sjunger Jamtlanssången allt vad de orkar. Det är faktiskt ganska speciellt. Att Lars Winnerbäck och en massa andra artister spelar gör ju inte saken sämre.

    Ja, så vi drar i 12 dagar varav två blir heldagar på tåg, men så får det bli. Jag tror ärligt talat min sambo kommer att tycka det blir SKITskönt att bara rå sig själv, ligga i soffan och glo och leva på mackor. -Maten jag lagar kommer han väl iofs att sakna lite, men annars tycker han det blir gött att bara bry sig om sig själv.

    Själv hoppas jag att mina krafter och tålamod räcker för såpass många dagar med min mamma, för det är något med det där med de allra närmsta-efter ett tag blir jag irriterad och vill också vara hemma och rå mig själv utan extra omsorger och där jag bestämmer, typ. Hoppas också vi får en varm och vacker Juli, så det kanske tom däruppe går att bada lite, för enkelhetens skull.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Hejom fejom!

    GRATTIS Syrinx! Vilken bröllopsyr och härlig berättelse! Vad häftigt att den är sann!
    Och vilken otroligt fin klänning! Jag älskar att den har ärmar! Fasen vilken figur du har dessutom! Men jag fick läsa två gånger vid stycket om håret, för ajg läste först att du hade mormors tygtrosor i håret och DET fick jag inte riktigt ihop till något passande i min skalle...

    Ninnis, tänka att pyret i magen också är sann! FASEN vad avundsjuk jag blir när jag tänker på era promenader!

    Fast apropå promenader-vet ni och gissa vad JAg har gjort? *pappappamm-virvel*
    Jag har sprungit!
    Ja, i läste rätt!
    Och det är egentligen så att jag springer inte. Någonsin. Fast nu har jag gjort det fem ggr (eller om det är sex tom). Bara för att min son har satt som mål fr fotbollssäsongen att förbättra kondisen. Jaha. Och hans pappa jobbar som en liten gnu hela sommaren. Alltså tänkte jag att "jag får väl prova, dör jag så dör jag" Och sedan dog jag nästan men överlevde med näppe och dreggligt slem och blodsmak. För som sagt: Jag. Springer. Aldrig. Och om man då ändå gör det, så får man slem och blodsmak.
    Nu framstår ordet springa antagligen som en grov överdrift för den som till äventyrs skulle se mig när jag försöker ta mig runt elljusspåret, men det ÄR det snabbaste jag kan och om jag inte dör av det, så borde det väl härda mig-har jag hört?

    Ja, det är ju märkligt vad man kan få för sig och ta sig till för sina barns skull. Men, jag tänker också att det är en del i att jag vill försöka utmana min kropp och den sabla värken och se vad jag klarar och inte. Nu har jag ju inte för avsikt att börja kuta i någon egentlig bemärkelse, men att kunna springa slingan någon gång ibland som en omväxling och ett komplement till mina promenader, är ju en seger och helt oväntad vändning i mitt mer makligt framförda liv.
    Heloise-jag skojade inte när vi pratade i telefon om hur mycket vi verligen båda INTE gillar att springa. Därför är det så överraskande och konstigt att det nu blev så att jag prövade.
    Med tanke på hur galet jobbigt det är, så verkar det ju uppenbart behövas för att jag ska få lite bättre kondition. Det kan man ju behöva ifall man som jag har tänkt bli 102 år.

    Annars har jag  beställt hem en mag-och tarmkur som ska bli väldigt intressant att se om det hjälper mig. Jag började äta Probi Mage för 40 tabletter sedan, och det var en stor förändring! Rekommenderas varmt för alla som har lite känsliga eller krångland magar. Menändå-det hakar fortfarande upp sig ibland, som nu tex och jag tänker se om den här rensningsproceduren jag beställt hem kan vara "the shit" så att säga. Det handlar om att man tydligen kan ha gamla fastklibbade avlagringar i tarmen som behöver komma ut för att man ska kunna få balans. Jag vet-äckligt, men ändå.

    Ja, och imorgon kommer sonens bästis från Sthlm och ska vara här hela veckan. Sonen säger att "det känns som att jag har fått en extra julafton!"

    Själv har jag lånat en hel kasse böcker på bibblan och har låtit bli att slå på datorn till förmån för andra världar och öden i ordens underbara universum. Jag vet så lite om vad som framtiden bär, så jag tänkte det är bäst att passa på nu den här sommaren.

    Det var en hel massa mer vet jag ...

    Fru Sy, vad jättekul med framgångar och publicitet med ditt hantverk! Du har något på G där!

    Daa, jag älskar dig för dina självutlämnande och öppna tvivel och tveksamheter, dina medgivanden och ditt öppna hjärta. För att du vågar och inte låtsas, blir världen lite mer skonsam och mänsklig att vara i för mig och alla andra som inte heller orkar veta och klara allt, tro och orka jämt eller ha självförtroende och självkänsla som står orubbliga. Jag tycker du är ovanlig(t) stark och modig som så rakt upp och ner är som du är och känner som du känner utan att klistra dit något annat. I det tidevarv där man är sin egen lyckas smed och man ska vara så förgjordat Lyckat Lyckad och Lycklig och säkrast, bäst och mest hela tiden, så krävs det en del av både självinsikt och tillit till livet att säga en del av det du säger högt. De flesta gör inte det. Tyvärr.

    Flamman, min son hade garanterat och gärna stått med din musiker i älven och fiskat. Han hade haft en ferdinand-stund kan jag säga. Sååååå lycklig. Coolt att lilltjejen spelar boll förresten! Det är bra. Bollsproter hädar och hjälper till att skaffa lite skinn på näsan och tåla en smäll, ta en förlust, se vad man kan och vad man kan bli bättre på, att utvecklas som individ i ett lag...kanon!

    Hvidis, jag vänder hjärtat mot universum och den jag hoppas lyssnar och ber tyst om bra och glada ställen för oss båda att jobba på i höst och framöver. Det är vi väl tusan värda!!! Och vi kan gott få tjäna lite vettigt med pengar också! Så det så!

    Nu är det jättelångt och jag vet knappt vad jag sagt och ännu mindre vad jag inte sagt. Men nu postar jag!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Heloise, hur har du det och hur känns det så här det allra sista innan kejsarsnitt och att möta din dotter? Har du  lite harmoni mitt i allt, eller spökar allt som hände sist för dig?

    Jag önskar dig en underbar och helt fantastisk upplevelse! Tänker på dig massor!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    lanovia 08 skrev 2012-07-06 22:32:20 följande:

    Blommis bra gjort att ge dig ut springa, vem vet kanske du kommer på att det är lite skönt o trevligt medans du springer där tillsammans med sonen.


     


    Kanske....

    ...om ett tag ifall statusen ändras från döende till något mer slagkraftigt, så jag kan tänka på något annat än att det gör ont att andas.

    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Var det imorgon redan för Heloise? jag fick för mig att det var den 11/7, men vad vet jag, jag kanske virrat till det helt.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård