Inlägg från: Norrskensflamman |Visa alla inlägg
  • Norrskensflamman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Soldemor skrev 2012-07-11 12:30:19 följande:
    Passionsblomman: Läste precis dina inlägg om kastning av brudbukett - hå hå ja ja vad folk kan få till det! Känns nästan som lite allmängiltigt runt om i trådarna att det ses som personliga påhopp när man inte helt och hållet håller med trådstartaren - SUCk!!
    Vardå, vardå???
  • Norrskensflamman

    Grattis, grattis, grattiiiiis!!! Till Panzer o Heloise. Sigrid är ett så fantastiskt fint och passande namn till eran skatt ♥. Hälsa H så mycket och pussa E som blivit storasyster.

    Och Graaattiiiiiiiiisssss till dig Liz!!! Så himla kul!!!

  • Norrskensflamman

    Blommis
    Har ni flytväst till vovven? Låter på allvar inte så där jättelugnt längre där i era trakter... *orolig*
    Men shit vad duktig du är med springandet! Här går det inte alls... Orkar inte, ids inte, hinner inte...

    MEN idag har vi haft en mycket trevlig kväll!! Vi har haft Parvelbesök ♥
    Och finaste Daa och Skäggmannen var med också
    Knoll o Tott o Parvlarna hade synnerligen roligt tillsammans och Skäggmannen o musikern hade också en del att prata om. Men musikern är betydligt mer skäggig än Skäggmannen
    TACK för en trevlig fikakväll Daa ♥

    Efter detta så har det spelats elgitarr i huset så det stod härliga till Bla Bergakungens sal till ungarnas stora förtjusning

  • Norrskensflamman

    Fru E; hoppas du slipper värre foglossningar o ryggont.

    Jo, det där med träna... jag tänker som så att... allt har sin tid. Just nu är en fas då jag har annat som måste prioriteras. Nu är prio att få in musikern under samma tak som oss. Det innebär en massa röj, i huset och hos honom i lägenheten. Jag har så mycket skrot i huset och musikern har en hel del grejer också, så vi kommer inte få plats om vi inte röjer... Något jag har väldigt svårt för. Röjning är ångestfyllt för mig Även om det är skönt efteråt. Men det är som sagt, väldigt ångestfyllt.
    Hur som helst; ikväll tar vi ett ryck i hans lägenhet, barnen är bortlånade över natten och vi tar med oss hämtmat och pulverkaffe och sätter igång. Jag ska börja med köksgrejerna har jag tänkt.

    Daa: Tog ni er hem ordentligt och blev kvällen mycket orolig för er?? Så många nya intryck för Parvlarna, och så det där med att sova i bilen... Skönt under resans gång men kan bli lite svårt att somna om sen för natten. Go'ungarna Hjärta De är verkligen så himla söta och härliga era Parvlar!

  • Norrskensflamman

    ...och hårbollen ska vi inte ens prata om... hur söt som helst!!

    Vi var med flickorna hos min kusin förra veckan. De har bondgård. Med kaninungar. Och kattungar. Jag fick verkligen fjärma mig och inte falla till föga för flickorna ville naturligtvis ha både katt och kanin!

  • Norrskensflamman

    På tal om tåg... det blir tåg österut. 2000 spänn billigare än flyg, (passade på när EURON gjorde en dipp) och mindre "bök" med övernattningar i Uppsala hos vänner och så.

    En annan övervägande orsak var att tågbiljetterna går att avboka till strax före avresa, (om det skulle bli nåt strul med visum eller något annat), utan någon speciell orsak som sjukdom/dödsfall osv, och det kostar typ 10 EUR per biljett att avboka. Flygbiljetterna som var 2000 kr dyrare var varken om- eller avbokningsbara!! Eftersom det tar drygt en vecka till innan jag får klart med visum så kände jag att tåg var rätt alternativ. Man vill ju veta att man har en biljett och inte står med långnäsa och varken får flyg- eller tågbiljett när det väl är dags...

    Tåget går 7 mil öterut härifrån, precis samma avstånd som flygplatsen ligger. Så det går på ett ut.
    Kliver på dagtåget på morgonen, åker genom grannlandet, byte på e m i södra delen av landet, där vi hoppar på  nattåget som tar oss till slutdestinationen. Det tar ett dygn.

    På dagtåget har vi plats i barnvagen, närmast lekhörnan. I vagnen bakom finns restaurang och bistro/café
    På nattåget har vi sovplats i en damkupé om 4 pers. ´så det är möjligt att vi får ressällskap. Sån tur att både jag och tjejerna kan språket På tåget finns även där restaurang och bar. Och en "vagnvärdinna" som tar hand om oss hela resan.

    Flickorna har aldrig åkt tåg, och jag har aldrig åkt tåg till deras andra hemland, bara bil och flyg. Så det blir som ett äventyr. Tjejerna är eld o lågor!
    Visst, det kan bli långdraget, men vi är ju vana att åka bil dit (tar också ett dygn), där vi sitter fastspända mest hela tiden, får sova sittande och knappt får stanna och kissa så fort vi passerat gränsen. T burkar dessutom bli åksjuk

    Flyg är visserligen snabbt o bekvämt, men inte så bekvämt när det inte passar med tider och man måste övernatta.

    Ärligt så känner jag att det där dygnet på tåget, ensam med flickorna, avstäng från allt annat, kan vara ett andningshål som jag behöver. Få landa. Kontemplera. Bara vara med dem. Jag sitter där jag sitter och kan inte börja fixa o dona och greja med nå't annat. Bara vara. Jag tänker fasen i mig koppla av!!!

    Tips på vad man kan ta med sig för underhållning/sysselsättning åt flickorna på tåget, när de lessnat på lekhörnan?

  • Norrskensflamman
    passionsblomman skrev 2012-07-13 09:34:57 följande:
    Flamman, en sak i taget. Både med röjningen-det är ju liksom det som är att röja, en sak i taget. Och det kan ibland ta en gräslig tid, eftersom man måste ta varje sak på allvar liksom. Titta och tänka, inte bara proppa in allt någon annanstans.

    Så är själva livet också. Du har röjningsfas där med. Då kan man under en viss fas knappt fatta vad man håller på med, för det är börjat dras ut grejor så det är spritt och synligt över hela ens ytor. och fast allt ser värre kaosigt ut än någonsin, så har man gjort en hel del. Men det är inte klart. Och man KAN inte göra allt överallt samtidigt.

    Därför-var nöjd med att komma ut och bara röra dig i sommarliv med din familj just nu och räkna vanliga promenader, brännbollsmatcher, badutflykter och allt sådant som ite är TV-tid liksom. och täk på att medan man röjer gör man också av med energi=kalorier.

    Fast visst är det risk att man som mamma inte tar sig tiden att bry sig om just sig själv, sin hälsa, sina egna behov och allt det där vi vet så väl. Det är väldigt lätt att vissa saker alltid kommer sist på listan och skuffas undan av annat. Och det kan vara en nog så svår sak för de flesta tror jag att få ihop. Vi får väl se hur duktig jag klarar av att vara när jag väl jobbar igen och pusslet ska stämma. För att inte tala om vinter och springa...

    ...jag vägde in mig idag på det lägsta på länge. Samtidigt vet jag mycket väl att jag varit här och vänt uppåt igen och lagt tillbaka alla kilona över vintern. Jag startade om med promenaderna i augusti ifjol och tog mig ner 5 kilo. Sedan kom jag av mig med magkrångel och kurs, vinter och alltihop. Ett par av de där kilona kom tillbaka under vårvintern. MEN totalt sett, så väger jag idag 5,5 kilo mindre den här sommardagen än jag gjorde samma dag förra sommaren. Det är ju ditåt jag vill. En långsam och hållbar förändring.

    Springandet, är faktiskt mer en personlighetsutmaning och en insikt om HUR kass kondis jag verkligen har-och inte vill ha. Man vill ju leva och orka!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Hjärta Precis så Blommis Hjärta Det måste få ta lite tid. Och jag håller framför allt på med en röjning inombords. Bland känslor och sånt. Det är en lång och jobbig process. Det blir så påtagligt och bubblar upp när jag börjar röja bland grejerna. Och jag måste få låta det bubbla upp. Jag gråter som en galning när jag håller på med röjet. Jag är inte materialist, men många, många av mina minnen är på något sätt knutna till saker, möbler, kläder mm mm. Det är en emotionell resa att gräva i detta. Och så otroligt jobbigt att behöva ta beslut om att slänga, kassera, göra sig av med dessa minnen. *nu börjar jag gråta*
    Blomman, du vet vad jag pratar om för du gick igenom samma sak när ni packade ihop ert liv i torpet på ön, har jag för mig.

    Jag inser också att ingen träning i världen kan få mig att må riktigt bra om jag inte får bli "färdig" med det där andra. Jag måste få ta saker i rätt ordning.
    Ja, jag har gått upp i vikt, ja jag har urusel kondis. Men ingen kost, ingen träning kommer nog riktigt bita förrän jag är klar med det andra. Har rensat ut både rent fysiskt/materiellt och psykiskt och lämnat plats för det nya som ska in i mitt liv. Först då tror jag att det kommer ge resultat. Så lite är mina funderingar o teorier.

    Musikern är ett stort stöd i detta, men samtidigt är det något jag måste gå igenom själv, den där inre utrensningen. Jag vill blir färdig med "det där" så jag kan ge m mer plats o utrymme åt min älskade m, för att jag VILL det, för att han är värd det, för att JAG är värd det, och mina barn också för den delen.

    Så ja, det är utrensning på många plan just nu. Utrensning av kroppens överflödiga fett kommer längre ner på listan just nu. Jag känner att trädgårdsfix, promenader, bad med barnen, brännboll ja allt sånt där ger mig mer just nu än träning "på riktigt". Har ett stort behov just nu att vara och göra saker med mina närmaste.

    Blomman, de där 5 kilona är verkligen en bedrift måste jag säga! Och just att du gör det så målmedvetet och i lugn takt gör att det är mer hållbart i längden. Du är jättestrong, kvinna!
  • Norrskensflamman
    passionsblomman skrev 2012-07-13 09:56:09 följande:
    Flamman, er tågresa låter ju helt underbar! Ärligt! jag har åkt SÅ mycket tåg i mina dar och jag tror helt klart det är de vuxna som lider mest av tiden osv. Kolla bensinmackarna, där finns ofta sommartid små kit med sådana där "tidsfördrivsspel" i förpackningar som är lätta att ta med. Ofta är det fyndigt löst så flera spel ryms i samma så att säga. Sådant som luffarschack, Yatzy, gissa djur, gåtor, tankeknåp osv. Litet ritblock och färgpennor, kanske en överraskning som kommer fram först efter en bit på resan, i form av någon sådan där tidning med klistermärken man kan gnugga dit, eller liknande. Smart är att ha några sådana bonusar som de INTE vet i förväg och som kan tas fram när mamma själv tycker de passar.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Jamen gud! TACK för tipset Ska kolla på macken!! Och såna där pysseltidningar med klistermärken och små grejer kan ju vara bra att plocka fram efter ett tag...  Smart Tack, tack.

    Jo, jag tror vi kommer få det mysigt.

    Känns också kul att veta att det är så många som väntar på oss därborta, som vill träffa oss, som längtar.
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård