Inlägg från: Norrskensflamman |Visa alla inlägg
  • Norrskensflamman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    passionsblomman skrev 2012-07-13 10:39:52 följande:
    Och nä, jag är inte heller materialist-snarare tvärtom, men jag är starkt känslomässig när det gäller saker som triggar minnen. Alltså, vad som är "rätt , inne och snyggt" spelar kvitta i min värd för det mesta, medan en kantstött, skitful liten grej kan få mig att höra min mormors röst nnär hon säger "se, nu kommer den lilla blomsterflickan med blommor som ingen annan ser". Och då går det ju inte att kasta den där saken....

    ...för att inte tala om sakerna man samlat på hög som har med ens barn att göra. Jiiiises! Nä. Sentimentalist är det jag är. Som fasen.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Exakt!!! Precis så är det för mig också.
  • Norrskensflamman
    Daa skrev 2012-07-13 12:30:10 följande:

    Haha, hade någon sett "Skäggmannen" och "musikern" bredvid varandra utan att veta vem som är vem hade hen med 100% säkerhet gissat fel. (i alla fall innan man hört maken ge sig på musicerande )


     


     

    Och nu kan Daa intyga att musikern verkligen finns, om nu någon tvivlade på denne underbare mans existens...
  • Norrskensflamman
    passionsblomman skrev 2012-07-13 12:43:45 följande:
    Vattnet har stigit över åkanten och tagit stigen på några ställen i vårt strövområde nu. Man kan fortfarande gå på stigen, men inte torrskodd. På mätarna är det mellan 10 och 15 cm högre än igår eftermiddag. Bryggan vid badplatsen har inte järnstolpar långa nog, utan är på väg att sticka iväg, privata bryggor och badtunnor står helt under vatten, med räcken och allt. Av valven i den gamla stenbron nere i byn, syns snart inget mer. Dånet från vattenfallet är öronbedövande.

    Man kan inte låta bli att ödmjukt fascineras och samtidigt bäva inför vilka oerhörda krafter naturen har att släppa lös!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
     
  • Norrskensflamman
    Daa skrev 2012-07-13 12:30:10 följande:

    Till vår förvåning somnade ingen av parvlarna på vägen hem. Under sista halvan av färden var stämningen lite sådär i bilen. Jag försökte trösta Fälga så gott det gick där jag satt i passagerarsätet fram, men det gick inte så bra. Sista fjärdedelen hjälpte Axel Fälga att protestera. Å andra sidan blev det ingen maratonnattning, utan de somnade ganska så fort när de fått välling och pyjamas.


    Middagsluren blev bra mycket tidigare idag än vanligt.


    Men det låter ju som att det gick hyfsat ändå. Okej, lite gnäll o så, men det kanske är bättre än totalt förstörd nattsömnsrytm.
  • Norrskensflamman

    Lanovia; hoppas du fått sova nu och att lillkillen är bättre.


    Vi åker iväg 2 aug och kommer hem 17:e. En evighet borta från M käns det som, men när man väl är DÄR borta så brukar tiden springa iväg. Så många man vill/ska hinna träffa...


    I lördags rensade jag ut lite gammal porslin och glas och gjorde plats för M:s dylika. Vi kan konstatera att porslin och glas lider vi INTE brist på... Vi packade upp lite av M:s kläder och tryckt in i en garderob. Lite sånt fix.

    Igår var vi en sväng på IKEA och kollade på soffa. Både min och hans soffa är helt slut, min är dessutom trasig! Så vi måste bara ha ny. Svettigt dyrt är det! Tänk om man kunde hitta en bättre begagnad *wishful thinking*

    Ungarna fick leka av sig i Småland och så var vi och fyndade lite gympadojjor + sandaler på Skopunkten åt lilla K, och T fick en ny skolryggsäck.

    Sen har vi kollat Gudfadern I och II, men jag somnade halvvägs igår, så jag måste nog se ikapp ikväll innan vi ser III:an.

    Sista jobbveckan nu, sen är det semester!!!

  • Norrskensflamman

    Godmorgon!


    Tittar in och meddelar att igår hade vi sooooool och 22 grader och idag har vi soooooool och ca 20 grader.


    Det känns lite trist att jobba såna här dagar, MEN å andra sidan så är jag glad och tacksam att jag faktiskt har ett jobb att gå till... så jag försöker njuta ändå. Humöret blir ju onekligen bättre när det är soligt o varmt även om man sitter inhomhus stor del av dagen.


    Har precis druckit morgonkaffe ute i gräset med kollegorna (vi är 3 på jobbet denna vecka). Älven glittrar så vackert nedan för vårt kontor och ängarna är gröna, gröna, björstammarna vita, vita och det är fantastiskt att jobba i denna miljö. Synd att jag glömde baddräkten hemma, för idag hade det varit läge för ett dopp i älven.


    Ikväll blir det gräsklippning. Inte så roligt, men ganska bra motion + frisk luft. Märker ni hur jag försöker peppa mig själv och ägnar mig åt "positivt tänkande"??


     


     

  • Norrskensflamman

    Lanovia, så skönt att du fått sova lite iaf. Och hoppas ni slipper ta medicien på ett tag nu.


    Ja tröttheten kan verkligen förvandla den frommaste till ett monster!


    Barnkonflikter... jo det har vi nu hemma flera ggr om dagen. T börjar också bli rejält less på lilla K som både tar plats och som är som ett plåster på henne. Hänger henne i hasorna hela tiden.


    Förut försökte jag styra upp fajterna, men nu försöker jag att låta dem träna sig i konflikthantering... Jag lyssnar, registrerar (inte alltid) och biter ihop. Rycker in när det går över till handgripligheter eller skrik och tjut.


    På något sätt måste de ju få chans att lära sig lösa konflikter själva också. Men på kvällen, om det varit nån riktigt stor grej, så kanske jag tar upp det med var och en när vi har vår kvällssnackis. Frågar hur det kändes och varför det blev så och kanske ger förslag på hur man kan lösa det en annan gång.


    Så himla svårt att veta hur man ska göra och vad man ska göra. Man känner sig jämt som en B-förälder

  • Norrskensflamman

    Här var det lugnt! Är alla på semester, eller njuter ni av det fina vädret+

    Vi har sol idag igen och hyfsat varmt. Det skulle dock mulna av fram mot eftermiddagen.
    Barnen ska med Sommarfritids på kommunens utebad, så jag hoppas solen är framme medan de är där iaf.
    De har längtat så!

    Igår klippte jag hela gräsmattan själv (brukar inte orka hela, mina batterier brukar ta slut ungefär halvvägs om det görs på en veckodag då jag jobbat innan). Nöjd o trött var jag sedan.

    Ikväll ska jag med tre av mina tjejkusiner och käka middag. Ska bli så kul. Vi brukar försöka träffas o käka, UTAN barn, varje sommar när kusinerna är här uppe. Annars så träffas vi ju hela tjocka släkten på grillkvällar och dylikt, men vi vill ju träffas och sladdra lite, stöta o blöta, utan barn och föräldrar och respektive. Tjejsnack, ni vet
    Sällan vi lyckas samla allihop (vi är fem tjejkusiner på pappas sida) men vi träffas så många som vi kan.
    I år blir det bara tre.

    Hoppas ni alla får en fin dag!

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård