Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Hvidis, hur har det gått idag?


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    MSW, du tänkte ju skitbra!

    Jag tänkte att

    om det är hälften varje djursort så blir det 28 fårben+14 hönsben och det är för många
    -det behöver bli färre ben utan att det blir för få huvuden
    -då måste det vara fler hönor och färre får

    Om jag tar bort ett får och ändrar det till hönor så blir det två till hönor,alltså nio men då blir det för många huvuden, och fortfarande två ben för mycket, så jag får ta bort en höna så jag har 8
    och då blir det 24 fårben och 16 hönsben, vilket blir 40, samtidigt som huvudena blir 14 för 8+6 är 14.
    (Det måste ju stämma då? För det jag vet är ju 14 och 40 resonerar mitt huvud högt med sig själv)

    Så, egentligen gjorde vi ju samma sak-fast jag började liksom i mitten och du i ena max-änden, av någon anledning känns min väg lite rörigare... Fast ena läraren på skolan sa att det var ett smart sätt. Va! Hörde ni!

    Jag är mycket nyfiken på Daa´s ekvation!
    Det gör mig grön av avund att somliga kan omvandla sådant svammel som mitt till strikta bestämda sanningar med siffror och bokstäver helt utan onödiga utläggningar. Så här är det. Punkt.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    MSW-får (haha!) jag fråga, såg du liksom framför dig sex stycken stackars får med bara två ben var? 

    Jag blir mer och mer facinerad av hjärnans olika sätt att se och lära!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Ninnis, hoppas du

    A) får en trevlig helg

    B) får lindring i värken.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Alltså,


    Herreminallsmäktigeskapare vilken fullständigt sanslös hållkäften-smäll England fick som svar på tal för sitt snack om att Zlatan är en nolla, ikväll! Man GÖR inte fyra sådana där mål på raken! Man KAN inte sätta en sådan bicacleta som han gjorde bara sådär och man har inte sådan kraft i vristen att man kan spraka in en boll med den presitionen med FEL sida av foten. Och så frisparken! och andramålet. Jag tror jag sett i syne!

    Hatten av-äh för tusan-av med vad som helst som skulle ens kunna vara i närheten av intressant! Den här matchen kommer att bli ihågkommen som en av Sveriges värsta dunderprestationer. Ever.

    Synd att det inte gällde något i VM tex. Fatta hysterin då!

    Nu  ska jag gå och lägga min blå-gula själ och imorgon ska jag ha min Sverigetröja på mig till skolan.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Jag vidarebefordarar ett gott skratt jag fick i  ett mail av Aleta ikväll:


    ">



    He he!

    Annars har jag datorförbud ikväl efter massage-jag tänker inte sitta och spänna tillbaka skit hon nyss börjat lossa. Nej, viiiila och slappna aaaaaav!

    Fridens!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Lanovia, jag tror att vi alla känner mer än väl igen känslan. Man vill berätta något trevligt, något positivt och glädjande. Det är inget roligt att känna sig som en dysterkvist eller gnällspik. Man orkar heller inte själv ibland se i svart på vitt hur man egentligen har det och känner i vissa perioder.

    Men så måste man lita på att andra inte vill att man ska försvinna iväg eller hålla tyst.
    Och klara av att själv vara den som behöver ibland-det har jag ganska svårt för mentalt-jag har satt mycket stolthet i att minsann klara mig själv.
    Det är ganska fult har jag insett, för det blir en slags överlägsen inställning till andra. Vi behöver varandras sårbarhet och att få både behöva och behövas.

    Givetvis måste man ju -inte minst för sin egen skull balansera upp saker och ting i vilken relation som helst-alla vet hur det bli om någon hela ens relation igenom alltid bara har det hemskt och allt är skit. Det måste finnas ett flow mellan individerna där man kan finnas till för varandra och där man också har ut något mer än bara att man behöver prata av sig. Eller: vissa fikagruppper på vissa jobb tycker jag verkar ha HELA sin behållning i att skvallra, gnälla, klaga och uttrycka djupt missnöje jämt, varje dag och hela tiden. Det är det som förenar dem.

    Ibland samlar folk på elände också. Alltså på andras. Nyfiket och dramatiskt. Där kan jag ibland luras att berätta mer än jag var bekväm med och kanske skulle ha gjort. Man har rätt att behålla saker för sig själv. "Det är en tuff period nu" kan räcka ibland. Och så spar man den verkliga innebörden i det till andra eller en annan dag. För sin egen skull. Jag är liksom inte skyldig andra att visa dem hela mig jämt. Man kan få ha en tjocktröja över själen när det behövs.

    Andra tillfällen behöver man få ösa fritt ur sitt inre och bara släppa UT saker, innan man drunknar inifrån.

    Andra gånger kanske någon behöver få upp ens ögon för att man faktiskt hamnat i gnällträsket och att man inte är schysst mot sina nära, för att de får känna sig som soptunnor.

    Och andra gånger kan jag ha nytta av att hålla tyst om det svåra och jobbiga-kanske särskilt i de sammanhang där alla redan hört många vändor-och för min skull, för balansens skull och för andras skull, verkligen försöka hitta det där lilla glimmande guldkornet i min tillvaro, mitt i all graniten. Kanske är det inte ens guld, utan bara lite barnsligt solglimmande glitter. Men det kan vara fint ändå, och lysa upp för stunden.
    Och genom att säga många sådana tacksamma saker, så växer de och kan iallafall räcka till att jag behåller kursen genom att tala om sådant för mig själv som jag egentligen vet att jag vet. Bara för att ha sagt något livsbejakande. Kanske särskilt om jag egentligen helst vill lägga mig ner och ge upp.

    Det finns en del av stolthet också. Att man inte vill framstå som misslyckad eller tråkig. Den där biten i en som jag tror göds på facebook och bloggar. att man vill vara rolig, framgångsrik, ha söta barn, kunna inreda snyggt, vara snygg och fit och piffig och ha upplevt och rest och presterat och allt vad det är. Det gömmer sig många, många faktorer i vad vi berättar, varför vi gör det, var och för vem.

    Jag behöver er för att jag vill det. Jag finns lite mer för att ni finns och jag har någonstans att göra av mina tankar och känslor ihop med er. Jag får inbilck i fler världar och vardagar än min egen. jag får dela både skratt och gråt. Så att det blir dubbelt och halvt, precis som i trådstarten.
    Om jag tyckte att alla ni andra bara var "ett gäng småbarnsmorsor som allihopa tävlar óm att gnälla mest över vem som fått sova minst" som jag vet att just småbarnsmammor ofta uppfattas, så skulle jag släppa er. Jag är ingen såbarnsmamma.

    Men, även om alla mammor nog kan behöva påminnas ibland om att inte bara prata om barnen-typ gå på dejt med sin man och INTE prata om barnen ni vet. Man behöver vara sin egen person också! Så har man ju NÄR man tänker på och pratar om sitt eget liv, det som är förutom allt det där familjestöket, också en massa som är både svårt och ibland outhärdligt. Det är ju inte sant att bara man fick sova och alla var friska så är allt bra.

    Det finns ärkeas.

    Det finns chefer.

    Det finns arbetslöshet.

    Det finns arbetsbörda.

    Det finns sjukdom och ohälsa och värk.

    Det finns ekonomi.

    Det finns undran funderingar, längtor och frågor

    Behöver man komma på fler saker, så kan man bara slå på nyheterna och känner man att man riskerar att börja se sig som ett offer och tycka alltför synd om sig själv, kan man alltid se någon av de sena dokumentärerna eller faddergalan. Om man är vaken.

    Jag tycker och föreslår, precis som i min efterlysning förut, att vi fortsätter prata med varandra här. I vått och torrt. Det hjälper för tron på livet tycker åtminstone jag.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Haha! Där fick ni ett maratoninlägg av gammal hederlig PB-klass så här en lördagförmiddag. SkämsTungan uteCool


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Hvidis, berätta om din nya tjänst!

    Som om det var för någon som inte alls vet vad du jobbar med. Alltså, vad kommer dina dagar att bestå i nu och vad innebär det för dig att du går till jobbet?
    Och hur var det nu då-fick du lite mer pröjs eller?


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Flamman, för tusan-skona tråden från att citera sådana där maratonsaker! Det räcker nog mer än väl att de tar plats en gång! Skäms
    men tack för att ni säger snälla saker.

    Daa, fy vad trist när man blir sådär besviken på någon man vill ha i sin närhet! Jag kan ju heller inte låta bli att bli nyfiken på vad vederbörande säger egentligen...diskussionslustan vaknar...

    Lanovia, mattedemonerna tar jag en i taget och i ångsam takt. Det känns bra-men oj vad trött man blir! Jag är helt slut i huvudet på eftermiddagarna! Kan inte tänka en vettig sammanhängande tanke känns det som.

    Daa igen, jag gav mattekillen på kursen din ekvation-han blev glad och sa att jamen det är ju SÅ det blir! Du borde få betalt av företaget som upphandlat de där kurserna!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård