Inlägg från: Klockarbol |Visa alla inlägg
  • Klockarbol

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    I vått och torrt är det ju Blomman! Du sku bara våga be om ursäkt, så det så. (Eftersom det inte syns så förtydligar jag med att skriva att punkten i tidigare mening är en väldigt stor, fet och tydlig punkt!)

    Nu ska jag läsa resten av ditt inlägg Hjärta

    Håller med Da om att det milt uttryckt är as-taskig tajming Rynkar på näsan.

  • Klockarbol

    Blompojken är då en klarsynt och fin unge!
    En dag i taget, den insikten kommer att hjälpa honom oerhört mycket i det som komma skall ska du veta Blomman. Jag hoppas att det faktum att du vet det kan lätta ditt dåliga samvete för det du antagligen känner att du "utsätter" honom för.
    Och visst drabbas barnen när livskriserna drabbar föräldrar - men vet du Blomman? Du har redan givit honom verktygen att klara av det här - du har alltid låtit honom vara delaktig, du har inte ljugit för honom och du har visat honom vägen att bli en redig och empatisk ung man!

    All den enorma energi han lägger på att hata och rasa över sina läxor har jag sett prov på här hemma också! Jag påminde Äldsta om det senast i dag och hon titta generat på mig under lugg och sa att hon faktiskt inte alls har gjort så på länge! Vilket är alldeles sant! (Och en himla tur eftersom hon faktiskt är 21 och pluggar på högskola...)
    Även om det går över så är det medan det pågår oerhört frustrerande. Men går över gör det.
    Och jag har hitills bara stött på det beteendet hos ungar som är väldigt lättlärda och har läshuvud så när motivationen faller på plats så gick det (åtminstone för Äldsta) ganska lätt att komma i kapp igen.

    Klockan är alldeles för mycket så nu blir det sängen för mig - jag måste ju lyckas vakna när ungarna serverar mig födelsedagskaffe på sängen i morgon Kaffe
    (jag har, som den omtänksamma moder jag är, informerat barnen om att jag skulle bli såååå överraskad och glad om jag får kaffe på sängen! För att undvika eventuella missförstånd så har jag också i klartext sagt att vill ha kaffe på sängen så att jag kan skryta om att mina omtänksamma ungar har överraskat sin mamma Skrattande)

    Kram till er alla Hjärta

  • Klockarbol

    Tack för alla gratulationer!

    Jag har haft en kanonfin dag och visst fick jag kaffe på sängen! Med tårta minsann Glad
    Dagen avrundades med 3-rätters på restaurang med familjen (jag, döttrarna och bonusbarnet aka Äldstas gamla klasskompis), jättegott och vi satt i hela tre timmar och hade hur kul som helst!
    Å massor med jättefina presenter har jag fått! Bl.a. så kommer jag att få min ytterdörr slipad av mitt fantastiska bonusbarn!

    Då återstår bara att ena familjen om färg på ytterdörren - och det verkar lättare sagt än gjort...
    Stugan (från ~1850) är faluröd med linoljevita knutar och dörren finns innuti den likaledes linoljevita farstukvisten. I dag har dörren lackad furupanel och har mest sett ut som en friggeboddörr men när jag bytte låskista nyligen så fick jag byta handtag också så nu har vi ett "antik"-färgat krussidulligt handtag och dörren börjar likna en riktig dörr :)

    Jag vill ha en sån där gammeldags grågrön färg på dörren, Yngsta vill ha en ganska mörk blå färg som kallas fjällblå och Äldsta vill ha en brunsvart färg som liknar de tjärade dörrarna vi har på ladan... suck.

    Ninnis - fy vilka hundnätter ni har nu! 3.20 kan ju inte ens kallas för morgon!

    Hvidis - jag må vara född och uppvuxen i storstan men har alltid vetat att det är på landet, i skogskanten, jag skulle bo! Hoppas du får maken med dig i flyttplanerna.

    Syrinx - Å så spännande med makens provsplelningar! En av fem till två tjänster är ju en högvinst bara det Skål. Sen håller jag alla tummar för att det går hele vägen!

    Blomman - Glass i solen låter inte dumt alls! Å då gillar jag inte ens glass Solig

    Vi hörs i morgon Hjärta

  • Klockarbol
    Norrskensflamman skrev 2013-04-29 08:43:32 följande:

    "Ärlighet är en dyr present, förvänta dig inte den av billiga människor"


     


    Det ordspråket är nytt för mig, jag tar det tacksamt till mitt hjärta och delar det med äldsta dottern! Det kommer att hjälpa oss oerhört mycket!

    Varje gång jag tittar på min elförbrukning och känner mig lite nedslagen så brukar jag påminna mig om hur lyckligt lottad jag är som slipper greja med ved eller släpa pelletssäckar!

    Nu - lunch!
  • Klockarbol

    Sista april i "min" stad kallas för "årets största evenemag" och är i mina ögon mest en hysterisk fyllefest i flera dagar med Lärdomsstadens Traditioner som existensberättigande...

    Nu är jag visserligen inte barnafödd här så det kan väl vara en orsak till att jag är rätt anti men jag har nog generellt rätt svårt för den här sortens tillställningar som mest kostar en rackarns massa pengar i extra polisbevakning, fyllerelaterat våld, person- och sakskador och inte minst allt städande efteråt.

    Så för min del tänker jag avvika tidigt från jobbet (som ligger mitt i ett av de stora genomströmningsstråken) och åka hem innan jag behöver kryssa fram min stackars bil mellan trasigt glas och fyllskallar Obestämd

    Väl hemma tänker jag parkera mig i soffan med något gott att äta och en dvd-box Cool.

    1:a maj ska jag uppvakta goda vännen på hennes födelsedag och äta tårta!

    Trevlig Valborg allihopa!

  • Klockarbol

    Hvidis - låter som ett härligt hus! (Säger hon som bor i K-märkt stuga från ~1850 med som mest 2,07 i takhöjd närmast skorstensstocken :-] )
    Det är ju väldigt mycket jobb med ett gammalt hus för att underhålla det och det underlättar om man har lite kunskaper om gammeldags byggteknik. I dag finns det massor att läsa på nätet dessutom.
    Jag inbillar mig att jag ska restaurera åtminstone ett fönster i sommar och tänkte nog ge mig på dörrarna till farstun också - hela farstun är i behov av en hel del TLC men det känns enklast att börja med dörrarna som går att haka av och lägga på bockar inomhus.

    Ni verkar ha haft en riktigt trevlig kväll Flamman!

    Jag parkerade mig i soffan framför ett tv-program om Bermudatriangeln när jag kom hem i går, har velat se det programmet länge nu - jag vill fortfarande se det programmet för jag somnade promt i soffhörnet...
    Men resten av kvällen gick som planerat, lugnt och skönt i tv-soffan! Glad

    Nu ska diskmaskinen plockas ur och middagen förberedas sen ska jag åka och uppvakta bästaste kollegan o vännen!

  • Klockarbol
    Kjell Präst skrev 2013-05-02 10:31:54 följande:
    Hej alla!
    Jag sticker in i tråden ett ögonblick för att skicka en hälsning till Passionsblomman:

    I synnerhet idag, men också i går och framöver, är du med oss i tankar och böner.

    Gud välsigne dig och bevare dig.
    Gud låte sitt ansikte lysa över dig och vare dig nådig.
    Gud vände sitt ansikte till dig och give dig frid.
    I Faderns, Sonens och Den heliga Andens namn
    Amen
    Amen
  • Klockarbol

    Har någon hört nåt om Blomman?

    Insåg precis att jag inte har mobilnr till nån annan än henne och misstänker starkt att det bara är hon som har mitt nr... Hemskt slarvigt av mig att inte kolla sån't innan Skäms

  • Klockarbol

    Da - Det är ju jättebra att ingen behöver fundera på så viktiga saker nu

    Å vatten ÄR kul, iaf så länge det är utanför kläder och stövlar!

    Har är rena högsommarvärmen och kollegorna som är ute hela dagarna stoltserar med 50 nyanser av vidbränt...
    Själv var jag ute i nån timme i går em och brände mig på halsen trots spf 50 Rynkar på näsan

    Torrt som fnöske är det också så egentligen borde jag väl vara glad att det tydligen ska regna 3 av 4 lediga dagar nu men jag hade ju tänkt att borsta timmer och rödmåla den del av huset som har ett vettigt tak så lite snopet är det ju Obestämd.
    Känns inte riktigt lika kul att röja på 'vinden' (övervåningen) efter vinterns "kasta upp saker i hallen och stänga vindsluckan så fort det går".

    I går spräckte jag månadens budget.
    Sommarens projekt är att börja renovera farstukvisten och det enda som fanns kvar på måste-köpas-listan var linoljefärgen. Den är dyr så jag hade tänkt att spara färginköpet till nästa lön eftersom jag ialla fall kommer ha full tupp med att krafsa bort gammalt kitt och skrapa färg.
    Meeeen...
    I går åt jag lunch på lokal med kollegor och fick då syn på en färgaffär som jag inte ens visste fanns - ingen annan heller tydligen eftersom han tyvärr ska stänga pga dålig omsättning så nu hade han utförsäljning med 50% på allt i butiken.

    Och kan ni fatta!!!???

    Han har EN spann linoljefärg kvar! 9 liter vit färg för lite över 1000:-!!!!!!! Det bästa priset jag hade hittat innan var 3 liter för 600:-

    Och kan ni fatta det här då!!!????

    Jag har så mycket pengar kvar på kontot nästan två veckor efter lön så att jag, med lite tullande på nästa månads sparpeng, KAN KÖPA FÄRGEN!!!!
    Och jag kunde tanka på vägen hem och jag kommer att kunna tanka det som behövs för resten av månaden och jag kommer kunna handla den mat som behövs och nya sommarsandaler till Yngsta i alla fall!!! Och jag kommer kunna betala nästa månads räkningar. Utan att ha det minsta ont i magen!

    Aldrig har jag väl gråtit glädjetårar över en spann med 9 liter linoljefärg förr...

    Jag älskar mitt "nya" liv Skål

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård