Inlägg från: Klockarbol |Visa alla inlägg
  • Klockarbol

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Hej Hej Msw! Och Hej Leksi! Så kul att se er  Glad

    I dag är jag liiite småtrött och halvstel i kroppen, 70 mil i bil sätter sina spår även om man rastar och sträcker på benen!

    Och en del ställen, (läs hemma hos Passionsblomman), är ju så himla trevliga att rasta på så att man kommer sig iväg därifrån en hel del senare än planerat vilket självklart leder till att man inte alls är i säng när man borde och därvidlag trött som jagvetintevad när väckarklockan ringer.

    (Om sanningen ska fram så lyckas jag väldigt sällan komma i säng när jag tänkt mig så just den delen påverkar nog inte tröttheten lika mycket som de många milen)

    TACK allra finaste Blomman för inbjudan! Såååå himla kul att träffa dig och vilket fantastiskt hus ni har!
    Och tack för god mat och trevligt sällskap - jag hade verkligen velat haft någon timme eller ett par dagar till Skrattande.

    När jag gjorde ett kaffestopp senare på kvällen så ringde jag min ena bror (för att kolla om essingeleden var avstängd på natten) och då berättade jag om Pippi Långstrumphuset jag haft förmånen att vara i och han frågade genast efter sockerdrickaträdet!
    Så då svarade jag att Blommans PippiLångstrumphus är vitt - inte gult - så då finns det ju inget sockerdrickaträd - men under riktigt soliga sommardagar så kan man luta sig tillbaka mot stammen på ett av de två magnifika päronsodaträden på baksidan Solig

  • Klockarbol

    Kjell Präst - jag ska ta ett djupt andetag och skaffa Instagramkonto så jag kan följa Yngsta dottern där men så mycket egna bilder lär det ju inte bli kan tänka...
    Dels är jag inte uppkopplad via min mobil men framför allt så konstaterade jag när jag kom hem i natt att kameran jag stoppade i handväskan prydligt ligger kvar i handväskan utan att ett enda kort blivit taget under min lilla roadtrip Rynkar på näsan
    Slarvigt...

    Blomman - det är ju klart att det är päronsoda i dina träd! Nåt annat är helt otänkbart Skrattande

    Ja just det, det ljuvliga kaklet! (Teflonminne typ...)
    Men jag ser inte länken?

  • Klockarbol

    I dag är en ganska dålig dag.
    Typ 'rulla ihop sig i fosterställning'-dålig.

    I dag bestämde sig läkarna för att ta bort all behandling utom smärtlindringen på min kamrat som opererades för cancer tidigare i år.

    Det suger.

    Siktmycket.

  • Klockarbol

    Hej i den alldeles för varma sommarvärmen!

    Förra året kunde jag inte måla för att det regnade hela tiden och nu kan jag inte måla för att det är så förtvivlat varmt så färgen torkar för fort (linoljefärg)...
    Alla härliga kanterellbebisar försvann på nolltid och blåbären må vara smakrika men ack så torra - fast det är iaf för varm för att älga runt i skogen och slåss med törstiga getingar.

    Min enorma svarta vinbärsbuske plockar jag några liter från varje morgon innan solen hunnit dit. Vinbären är lite småtorra dom också men jösses så goda!
    Frysen fylls sakta men säkert med gelébär och svart vinbärspuré (till glass och bakverk) och förhoppningsvis blir det några liter välmogna bär till saft också (även de får gå i frysen för jag längtar inte direkt efter att sylta och safta just nu).

    I dag regnade det faktiskt för första gången på veckor - ett stilla fisljummet regn som drog förbi på sisådär 10 min... Men tydligen ska det regna nästa vecka säger SMHI. Hoppas det blir så för här stödfodras boskapen redan.

    Första semesterveckan är snart till ända och en hel del har vi hunnit med här hemma även om vi inte har varit direkt jätteeffektiva. Hade önskat att vi kunnat klippa skott som kommit upp där vi tog ner ett syrenbuskage i höstas men där är det sol hela dagen så det fick vi lägga ner.
    Jag har även hunnit med ett anfall av "snart är semestern slut och jag har inte hunnit någonting aaaalls"-ångest.
    Vilket känns lite skumt eftersom jag faktiskt har 4v semseter i år för första gången i hela mitt liv Förvånad.

    Nästnästa vecka bilar vi västerut för hotellyx i Norge och bröllop i Värmland. Lite delade känslor just nu - det är ju så många måsten att göra - men jösses så skönt att åka iväg nästan en hel vecka!

    Min sjuka kamrat fick somna in i tisdags. Jag är tacksam för att det inte blev mer långdraget och att hon fick vara smärtfri. Jag lider med hennes familj som har det svårt nu.
    Och lika mycket som jag bävar för att gå på hennes begravning, lika rädd är jag att begravningen blir när vi är bortresta så jag inte kan gå.

    Nu ska jag nog ta och ge mig på disken.

    Kram på er alla

  • Klockarbol

    Parvelfika låter ju härligt!

    Jo, det är en tröst att det inte blev så långdraget för min kamrat. Jag har skickat en kondoleansblomma till familjen och tänt ett ljus här hemma.

    Det låter som ni har haft en himla trevlig semesterresa Flamman. Hoppas ni fick ladda batterierna lite <3

    I dag har vi äntligen fått regn här! Mycket regn i lagom tempo och utan åska.
    Trots att jag hittade ytterligare ett ställe där det regnar in så är jag illande lycklig över regnet!
    Fast i morgon får det gärna vara uppehåll så jag kan skära till ett par fönsterrutor och kitta fast dom i fönsterbågen jag rustar.
    Och kanske skrapa lite mer färg på farstukvistdörren som jag också försöker fixa till. Även där ska fönsterglasen tillbaka i bågen (6 glas) men där är alla orginalrutor intakta så det blir lättare.
    Lika bäst att börja med fönstret som jag egentligen vill dra lite på för det är så himla många år sedan jag skar glas senast...
    Måla får jag vänta med tills det blir svalare väder.

    Kram till alla i den sommarlugna tråden Hjärta

  • Klockarbol

    Hej i tråden!

    PB - lyxigt med egna ägg! Och ja, höns är inte några snälla djur så nån kommer att bli hackkyckling, det hör liksom till. Så länge inte blodvite uppstår så är det ingen större fara.

    Hvidis - Grattis!!!

    Heloise - Jättestor *KulAttSeDigIgen*-kram!

    Flamman - Så modig hon är din T!  *hjärtar*
    2 år, tänk så tiden går!

    Snart är det 2 år sedan mitt ärkeex åkte ut.
    Jag befinner mig mest i ett stadie av 'Har jag inte kommit längre?' och känner mig rätt misslyckad även om jag sakligt vet att jag har fyllt ett halvt kollegieblock med sådan't jag faktiskt HAR gjort - både praktiskt och ekonomiskt.
    Den här sommaren är ett strålande exempel på att inte alls så mycket som borde/skulle/behövdes/ville göra har blivit gjort.
    Fönsterbåge, farstudörr och ytterdörr är fortfarande halvfärdiga - delvis beror det på att det har varit för varmt för att måla men delvis beror det på att jag har sölat. Massor med saker som verkligen hade behövts göras är inte ens påbörjat och detta är sista semesterveckan.

    Undrar stillsamt om det är för att jag inte är lika arg längre som det inte blir lika mycket gjort lika fort längre? Eller om det helt enkelt syntes mer att nåt blev gjort förra året eftersom både huset och tomten var fullt med sopor?

    Nåvars, lite till ska väl hinnas de här sista semesterdagarna och sen gäller det väl att inte stanna av utan att fortsätta med något litet varje kväll så blir det nog bra till sist Glad

  • Klockarbol

    I måndags kväll kom jag och flickorna hem efter årets semesterresa, här är den i sammandrag:

    Semester 2013.

    Rastplats Västerås – Kaffe och prickigkorvmacka.
    Karlsdal – fika i gröngräset.
    Karlskoga – Östra kyrkogården, vacker!
    Karlstad – checka in Scandic Klarälven, liiiitet rum, middag på O’Learys, promenad vid Klarälven. VARMT på rummet!

    Tanka i Årjäng – gränspassage – störtskur i Norge – McDonalds i Asker – broar – tunnlar – Vatten!

    Langesund – checka in Quality Hotel Skjærgården, får, höns, kaniner, marsvin, stoooort rum, duscha, bada, duscha, tacobuffé på hotellet. VARMT på rummet.
    Frukost, duscha, bada, duscha, shopping, hamburgerlunch, shopping, mjukglass, shopping, sallad på rummet, duscha, bada, duscha, promenad. VARMT på rummet.
    Upp 06.30, frukost 07.05, duscha, bada 07.35, duscha, frukost nr 2, packa, checka ut 11.00.

    47 mil i ösregn.

    Karlskoga – middag på en pub, packa upp, bädda i. VARMT i lägenheten.
    Sovmorgon, frukost, lampbyte på bilen, Skogskyrkogården, shopping, McDonalds, till Karlstad, shopping, bilantennen söndersliten, shopping, V8shopen stängd, Phil Collins, silvertejp på Mekonomen, Phil Collins, åter mot Karlskoga, middag och film i soffan. VARMT i lägenheten.
    Sovmorgon, frukost, finkläder, makeup, gummistövlar, Phil Collins.
    Jungfrubodarna – bröllop i solsken, vackraste brudparet, massor med gäster, massor med mat, ösregn till dessert, kaffe & tårta, efter regn kommer sol, tidig sorti, Phil Collins, bakelse och film i soffan. VARMT i lägenheten.
    Frukost, packa, fullt i bilen, städa, lämna nyckel, mot Jungfrubodarna, Phil Collins, frukost nr 2, många kramar, ännu mer fullt i bilen.

    E18 mot Stockholm, Phil Collins, regn till Örebro, Phil Collins, skoaffär & glass, Phil Collins, uppehåll, Phil Collins, åskregn i Järna, Phil Collins, till storebror.

    Stockholm – verktygslåda, antenn bortom räddning, filmkväll och godis. VARMT hos storebror.
    Frukost, till Mojan, Phil Collins, storhandla, lunch, leta ny antenn, bouppteckningsförrättning, middag, till storebror, P3!, packa bilen full, mot Uppsala, P3!, passerar Arlanda, Phil Collins…

    22.25 Hemma igen!

    7 dagar – 190 mil.

  • Klockarbol

    Blomman - Fy så tråkigt med hönorna och stackars Blompojken, roligare kan man ju ha Rynkar på näsan.
    Minken är ett otyg och jag har dessvärre ingen koll på hur man minksäkrar. Hör efter med någon fjäderfäförening och fråga om dom har något råd att ge.

  • Klockarbol
    Norrskensflamman skrev 2013-08-19 11:06:34 följande:
    Klockis, härlig semester du verkar haft. KOnsterar många mil och mycket Phil Collins
    Är du igång och jobbar nu? 
    Jag jobbar första dagen i dag och har märkligt nog inte haft någon "semestern är sluuuut" ångest alls. Förvånad
    4 veckor istället för 3 kommer jag att fortsätta med!
    Vaknade i tid (sisådär 4 timmar tidigare än ledighetsmornarna...), antagligen i rena förskräckelsen! Nu först börjar en viss trötthetskoma infinna sig men på det stora har det gått oförskämt bra så här långt.

    Phil Collins-kvoten är mycket riktigt fylld för de kommande x-antal åren...

    Hur är det med din pappa nu?

    Ett nymålat trappräcke är ett nymålat trappräcke mer än vad som fanns innan så det är helt klart Good Enough!
    Själv kommer jag förhoppningsvis om ett par veckor att hänga tillbaka en nyrenoverad fönsterbåge brevid den andra - inte alls renoverade - fönsterbågen i fönstret på vindskupan. Och en renoverad farstudörrshalva brevid den likaledes orenoverade halvan i pardörren.
    Kommer säkert att se lite lustigt ut men det skiner jag faktiskt i för det är fortfarande 1 fixad dörrhalva och 1 fixad fönsterbåge mer än vad jag hade i våras!
    (Och nej, det är inte alls alla dagar som jag är tillfreds med det resultatet men allt oftare landar jag i nåt slags Good Enough-harmoni)
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård