• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • lanovia 08

    Igår var vi på långpromenad och pratade massor om föräldrar. Eller som jag får kalla det svärföräldrar. Jag fick förklara ganska bra hur jag känner det och det framgick ännu tydligare hur jobbigt han tycker vissa av deras prioriteringar är. Han blir ledsen när de "väljer" bort honom.
    Samtidigt känner han att han vill träffa dem mer. Så nu har vi sagt att vi skall satsa på en helg där snart.

    Men det är något konstigt med den familjen som gör mig ledsen om o om igen. För att göra en kort historia lång.
    Jag får retroaktiv lön från mitt företag vilket gör att jag i slutet av jan bara får ut föräldrarpenning från 20dec - 31 dec, 4dar i veckan. Det blir typ 3-4000 kr. Lönen får jag först i februari. Maken är föräldrarledig och får också reducerad inkomst i januari.Detta gör att vi får dra åt remmen ganska rejält. Tråkigt nog vet jag inte ens om jag kan köpa en present till maken när han fyller. Vi gör allt för att få pengarna att räcka till februari månad också. Och som det ser ut nu är det lugnt, vi har lyckats spara undan tillräckligt med pengar utan att behöva röra pengarna som skall gå till Egypten. Men det gör att vi får leva fattigt denna månad. "Tyvärr" (ekonomiskt sett) skall vi till Oslo denna vecka, där är det inte billigt att andas luften. Detta har vi förklarat för vissa familjemedlemmar som har kommit med förslag om att vi skall gå på bio allihopa.
    Jättekul idé. Men måste vi då göra det denna månad??? Japp nästa vecka har kommit på förslag. Jaha men då tar vi om det igen, vi har inga pengar men träffar er gärna.

  • lanovia 08

    Fru Sy du har väl verkligen rätt att vara ego i allt som händer runt dig nu. Det är mycket oro kan jag tänka mig.
    Förstår att det är jobbigt med olika bud.

  • Aleta

    Bruttan, tack för att du får mig att skratta! Gult eller svart? Nu kommer jag också att undra!?

    Men Villemoa, ni måste snart ha världsrekord i förkylningar! Hoppas ni slipper det där snart!

    Hvidis, det där med att välja strider är bra. Jag försöker alltid att tänka innan jag svarar ja eller nej. "Orkar jag bråka just nu?" "Hur viktigt är detta egentligen?" Osv. osv. Det blir så lätt nej, nej, nej hela tiden annars för mig...och har man börjat så får man ju inte ge sig. Jag inbillar mig att om jag säger ja direkt så har inte ungarna lärt sig något dumt.

    Ninnis, vi har Trygghansa, vi hade också hört att de var bra. Annars har vi blandade försäkringar både här och där.

    Fru Sy! Men hu, vilken pärs. Kastas hit och dit mellan besked. Jag skulle bli jättemisstänksam och undra om de är inne hos rätt patient tillslut! 
    Du. Ska. Inte. Jobba. Du. Jobbar. Redan. Med. Bebistillverkning.
    Ladda med böcker, filmer, språkkurser, bra musik, smidig laptop, choklad osv för Orvar ska vara kvar ett bra tag till, det har vi i tråden bestämt!

    Andbeyond, härligt att allt är bra!

    God fortsättning till dig också Brudsommar!

    Lanovia, men vad jobbigt att de inte fattar. Kan ni inte säga att ni gärna blir bjudna på bio?

    Taket ja. *suck* Isolera på vinden och lägga om taket antar vi är vad som behövs. Isolerandet får jag göra allteftersom, det kommer säkert inte att bli klart förrän till nästa vinter. Takomläggning...det är skiffertak, så det blir dyrt! Som tur är har vi mamma och sedan ska det hålla i hundra år...

    Ja, du Blomman, hoppas du inte blir besviken bara och att det har hållit! Kraaaaam!Hjärta

  • Leksi

    Är så glad för min kompis skull, de har fått en liten flicka här på eftermiddagen och allt hade gått bra!! Tjohoo!

    Vad skönt att Orvar fortsätter ligga på plats Fru Sy och underbart att allt gick bra för din kollega också även om tösen var så pluttigt liten.

  • passionsblomman
    lanovia 08 skrev 2011-01-03 20:27:36 följande:
    Blommis fyller du på fredag??? Jag vet att det är nu i januari men inte mer än så.
    Jaaa så råkar det vara. En helt förfärlig massa år helt plötsligt.

    Ninnis, vi har inte ens någon barnförsäkring. eller, vi hade en livförsäkring på min sambo som även täcker för ens barn till dess det fyller 18, så vi nöjde oss med det. Och nu vet jag faktiskt helt plötsligt inte hur det är...hur hemförsäkringarna ser ut och gruppliv och medförsäkrad. Hm, det borde man kanske kolla...

    Fru Sy, men GUD, då fattar jag ju att det blev snurrigt, med sådär många olika givar ur samma lek. "Bestäm er för bövelen hur ni ska ha det och vart ni ka ha mig innan ni jiddrar!"

    Skit i fläkten, det har en förfärlig förmåga att sprida sig, har ni någonsin märkt det?

    BS; hej hej! God fortsättning på dig själv du. Din sista fråga kan jag förresten svaret på: syndromet är en alldels egen sak som uppstod redan från A så att säga och tydligen inte på något vis kopplas ihop med den för tidiga förlossningen. Bara för att allt ska ställas på sin spets liksom. Rynkar på näsan

    Aleta, besviken? Skulle inte tro det. Jag är så barnsligt överförtjust över att det kommit ett paket att bara det i sig är hur kul som helst. Det ligger i gungstolen och jag kikar på det varje gång jag går förbi.
    Skit med allt det där takjobbet! Fast det är klart-är en sådan sak väl gjord och välgjord (hehe) så är det ju väldigt skönt för framtida år. Hellre nu än när ni är 75 kanske ändå. Eller inte.

    Imorgon ska jag till psykopaten. Hon är det och jag hoppas hon är bra, eller att vi klickar, så det blir något vettigt. Oroa er inte ifall jag inte är här imorgon. Jag vet att man brukar vara rätt slut efter sådana där möten. Och kanske bör hålla klaffen och smälta lite.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • Norrskensflamman

    Hej!
    Gott nytt år allihop.
    Finns inte en chans att jag hinner läsa ikapp...
    Men stort grattis till Daa och Skäggmannen till Axel o Fälga!!

    2010 var ett skitår och 2011 blir förmodligen ännu värre.
    Efter några dagar med en make som totalt visat sitt ointresse och sin motvilja mot mig, och orden "varför skulle jag älska dig, vad har du gjort mig för bra här i livet" när han motvilligt skålade in året med mig. Efter en massa smygande med sms och mobiltelefon med sig in i duschen och annat så kulminerade det i att jag återigen påpekade att det verkar som att han har en annan. Han blev skitarg  och sa att han inte varit otrogen men att nu skulle han då minsann vara det. Och att han vill att jag beställer hem papper för skilsmässa när han kommer hem , för han vill inte längre leva med mig. Med dessa ord dumpade han oss på Arlanda och själv är han nu iStockholm med gud vet vem ochska åka färja till Helsingfors och därifrån vidare till sin hemstad.
    Jag har pratat med hans familj därhemma och de är i chock, men alla har märkt en markant skillnad från det att han var senaste gången till Finland på sin "hjälpa en kompis-resa".
    Så så var det med det. TAck o hej leverpastej.
    Här sitter jag och går sönder och är totalt intetgjord och ska försöka jobba imorgon och ta hand om barn och gud vet allt.
    Lilla K kräktes efter flygturen och sen har hon kräkts upp hela dagens mat här hemma på golvet, så jag kanske vabbar imorgon, IFALL att det är magsjuka. Jag orkar förmodligen inte upp och jobba själv imorgon, så jag gör nog så. Blir förmodligen ingen sömn inatt.

  • Hvidbrud

    Lycka till i morgon Blommis!
    Hoppas att psykopaten och du är på samma våglängd och att allt käns rätt och riktigt.
     *Sträcker ut en hand att hålla i* *kramar om* Hjärta 

  • Norrskensflamman

    Heloise o Panzer: största kramen till er och underbara Elise! Jag saknar ord och mina problem ter sig självklart som bagateller, även om det även för mig känns som att marken rämnat och jag faller fritt.
    KRAM!

  • Hvidbrud

    Lanovia: tackar som frågar! Jo, surgubben har nästan flyttat ut ur Batman nu. Ibland sticker han ut sitt fula fjäs och sticker till. Det minskar förhoppningsvis i sin frekkvens till att tillslut helt upphöra en dag...

    Lilla E och jag har haft en bra dag tillsammans idag! Bara lätta snyftningar i sängen, inga utbrott och hon avslutade dagen med att säga: Mamma, nanna. Så slocknade hon. Hon var i kontroll över sin egen sömn och det är bra.
    Måste tänka på att hon är lika envis som jag och jag VET ju hur hon reagerar, för jag är ju själv lika dan...
    Hon är en stor tjej.
    Hon vill själv och kan själv många saker och jag måste låta henne göra sina egna misstag.
    Lilpluttan är inte ens 1½år, men hon är inte ett spädbarn längre...

    Nä nu ska här sovas! Sju kvart i timmen!

  • Hvidbrud

    Finaste finaste finaste Flamman!!!
    Vad är det jag läser??
    Nä usch och fy och blä blä blä! Hoppas att hans pung fastnar i båtbryggan och dras  ut helavägen till ryssland! Nä fy för bövelen vad jag blir ledsen för din skull och så arg!!!! Vilken jäkla karlslok! Hur kan han bara säga något sådant? Att du inte gjort något gott i hans liv!!!! Åh, han är ju både döv och blind och helt jäkla handikapad som han säga något sådant till dig. Det är elakt. Bara rent elakt!

    Håller ut armarna och fångar dig flamman! Åh, vill hålla om och hålla om och aldrig släppa taget.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård