Inlägg från: Norrskensflamman |Visa alla inlägg
  • Norrskensflamman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    passionsblomman skrev 2013-04-25 11:38:59 följande:
    Hos den tänkta hundvakten menar du?
    Isåfall, bra. Han fjäskade in sig hos alla tanterna på hembygdsgården och grannen sa bestämt till dem att de absolut inte får mata honom med sitt fikabröd, varpå alla ryckte åt sig händerna...haha! Det är det, nämligen, som är faran när man inte är med. I synnerhet när man har en liten hund med liten magsäck-folk älskar att stoppa till dem gobitar. Ofta helt utan att fråga, och jag vill varken ha en tiggarhund eller en med diarré, tack så mycket.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Ja, det var det jag menade! Så skönt att det gick bra Lilla charmtrollet
  • Norrskensflamman

    Jag tror precis som du att han har i 42 år gått "fel" eller med felbelastning. Nu har han fått sulor och skor som rätar upp fotvalvet och stöttar upp. Helt plötsligt börjar det stöta och blasta andra muskler runt knä och fot som är helt otränade förmodligen. Han tog det försiktigt säger han.


     


    Har kollat Intersports websida. De har ju 30 dagar nöjd-kund-garanti på löparskor, så helt klart ska han kunna byta. Men det som förvånar mig är att det står att de gör löpanalys, man får springa på löpband och de filmar och utifrån bl a de så väljde sula och sko.


    Jag VET att de har löpband och kamera i affären där han var. Men han fick inte springa på bandet när han var där. Det gjorde mig förvånad redan igår att han inte fått vara upp på bandet och prova... Kanske de var stressade och tyckte att det inte var så noga...


    Nu har han ju så ont att han inte kan prova på något löpband Men det viktiga är att han går dit och talar om hur landet ligger. Kanske säger de att han ska fortsätta prova och ge det lite tid (jag förslog honom också att promenera till att börja med. Och att INTE lägga sig pall nu, utan försiktigt hålla igång knäna) och att han kan få bekräftat att han har rätt att byta dem sen om han inte är nöjd. Eller att han får komma in och göra en ordentlig löpanalys på löpbandet när smärtan är borta.


     

  • Norrskensflamman
    passionsblomman skrev 2013-04-25 12:24:37 följande:
    ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH vad skönt! Nu har mina pengar kommit retroaktivt från F-kassan och jag har dunkat in alla räkningarna i ett svep och har ändå en liten slant kvar till mat och förnödenheter! Fy fasiken vad skönt! Man går baske mig ner stentunga kilon rakt av bara av det! *lätt som en fäder*

    HURRA för att jag slipper åka upp till op med obetalda räkningar! Jag är verkligen tacksam över det! Nu kan vi tom gå ut och äta lite mat på valborgsmässoafton, och kanske ha lite trevligt en stund, mitt i hela den här overkliga situationen. Det kan vi behöva!!!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur

    Ja, HURRRRRRRAAAAAAAAAAAA!!!! Yessss, vad GÖTT Blomman


     


    Men mindre roligt med din mage Det är fruktansvärt att vara förstoppad. Jag var det båda graviditeterna. Det är hemskt, hemskt, hemskt. Min mor har haft samma problem och hon har blivit så sjuk så hon blivit inlagd flera gånger.


    Det där med muskler och vikt, jag har precis funderat på samma. För mig har det "tagit fast" nu, jag går inte ner mer. Jag vill ner 4 kg till. Men samtidigt när jag kollar på kroppen och kläderna så känner jag mig inte lika mullig och fluffig som jag gjorde förut när jag vägde samma som jag gör nu (men var helt otränad). Har det att göra med att jag är liiiite mer tränad nu? Kanske har jag fått lite muskler iaf... Så rent visuellt och känslan runt lår och mage är att jag är smalare nu än då... om ni fattar hur jag menar?


    Så jag försöker att inte stirra så mycket på vågen, utan bara fortsätta med min målsättning; röra mig 3 ggr/veckan.


    Det blir oftast ett FYS-pass, ett gympass (lättare) och en till aktivitet (skidor, jogga, promenad).


     


     


     


     

  • Norrskensflamman

    Blommis... Finaste, goaste Blommis *kramar om länge, länge* Inte behöver du skämmas!!! Jag förstår faktiskt ganska så bra din känsla. Förb......... att det är då typiskt att livet inte tajmar in såna här grejer Men vet du vad. Nu efter op så MÅSTE du sätta dig själv och ditt tillfrisknande i första rummet. Önskar jag kunde komma på hur men jag är för vimmelkantigt trött just nu, men jag ska sova på saken. Eller låt sambon fundera ut hur. Låt honom lösa hunderiet, maten och allt det andra. Du måste vila och bli frisk efter op!!! Mina töser åker iväg imorgon bitti till Finska Lappland och ska åka slalom och umgås med sin far en vecka. Kommer längta ihjäl mig. Samtidigt som jag verkligen unnar dem tid med sin far. SOM de längtar efter honom!!! De åker med hans kompisar härifrån, för de ska också vara där. Det är K:s gudfar, så det är ju inte "vem som helst" de åker iväg.MÅSTE sova nu... Kram igen Blomman        

  • Norrskensflamman

    Håller med Daa, här är ju stället för ångsetvrål, gråtfövridet och snorigt ansikte och visst är det konstigt som du säger Blomman att svett är mer accepterat än tårar... Märkligt...Jag har aldrig provat att gråta och springa/crosstraina samtidigt, men däremot gå i rasande tempo med tårarna och snoren rinnande. Går alldeles utmärkt.Kloka fina Blompojken ♥ En dag i taget. Så är det. Så måste det få vara. Kram igen Blommis ♥        

  • Norrskensflamman

    Här är tomt och tyst i huset Mina små blommor har åkt iväg en hel vecka!! Jag och musikern vet knappt vad vi ska ta oss till. Eller... jo, det finns ju sånt man kan syssla med, som annars brukar vara svårt att få till när barnen är hemma... Men förutom det så känns det konstigt.M var faktiskt tagen när de åkte iväg såg jag... Inte bara jag.   

  • Norrskensflamman

    Jag klev iaf upp och varvade lätt jogg med promenad i 7 km imorse. M har tyvärr fortfarande lite ont i knät så han kunde inte komma. Istället har han, igår och idag, cyklat på motionscykeln som han tog hem från sin farsas vind. Idag cyklade han 15 km. Jag är så j-a imponerad av hans diciplin och järnvilja. Cykla är ju verkligen skittråkigt!! Tycker jag. INomhus iaf.

  • Norrskensflamman

    Hurra, hurra, hurra på din födelsedaaaaaa'!!! Grattiskramar till dig Klockis <3 <3 <3 Finns det kvar nå' kaffe?Har tagit sovmorgon och är vääääääääldigt kaffesugen        

  • Norrskensflamman

    God morgon!


    Vedstapling och allt som har med ved att göra är ju rena gympasset! Förstår att du är "limmen" (som vi säger här uppe).


    Ninnis... det där med sömnen är så fruktansvärt jobbigt. Men det är förmodligen en utvecklingsfas som går över. Kram!


    Flickorna har det bra med sin pappa till fjälls.


    Däremot så har jag än en gång har jag blivit påmind om hur sant det gamla ordspråket är:


    "Ärlighet är en dyr present, förvänta dig inte den av billiga människor".


    Denna gång var det faktiskt inte ärkeaset, utan hans vänner, som ibland utger sig för att vara mina vänner också.


    Jobbelijobba var det!


     


     


     

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård