Inlägg från: Norrskensflamman |Visa alla inlägg
  • Norrskensflamman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    BS; kul att höra från dig och hur du har det. Hur gamla är dina barn nu?


    Beklagar förlusten av din pappa Förstår att det tar mycket tid att stötta mamma.


     


    Soldemor!!! Var är du?!?! Tänker på dig och saknar dig ♥


     

  • Norrskensflamman

    Godmorgon!


    Har varit med T hos tandläkaren och dragit en kindtand (mjölkis) som inte vill lossna, trots att den nya har kommit fram långt ovanpå/på sidan.


    Skönt att hon fick bort den, för det har gjort ont att tugga.


    Verkar som att vi blir barnlediga tor-lör. Brorsan med familj vill låna flickorna. Hans barnbarn är där och de ska åka skidor och skoter. Kul för mina flickor, då vi inte har någon skoter Och så får de lite mer påsklov.


    Och jag och m får egentid På lördag ska vi på ölprovning, det blir premiär för mig. Ska bli intressant!


     

  • Norrskensflamman

    Men så spännande Hvidis!! Du säger väl till när det är ert avsnitt? Vill ju se


    Blomman, hur mår du? Hoppas du njuter lite påskledighet. Kram!

  • Norrskensflamman

    Fy fabian så jobbigt med all väntan Blomman


     


    Hoppas, hoppas, hoppas att det iaf blir affär snarast med villavagnen!!


     


    Själv sitter jag här med bedövad kind och tunga och 950 kr fattigare. Men det kan det vara värt att kunna tugga med hela munnen utan att det gör ont. En av mina lagade kindtänder sprack och gick sönder i lördags. Nu hade det hunnit bli inflammation. Tur att jag ändå fick komma redan idag till min tandläkare. Han tog bort den lösa biten... och det blödde... och sen borrade han lite i den gamla lagningen och sedan byggde han upp ett nytt hörn på tanden åt mig. Så det var väl inte så farligt egenligen, men det är jäkligt trist att inte kunna äta ordentligt.


    I lördags var jag på ölprovning! Ölklubben bjuder in respektive till provning en gång/år och jag var sjuk förra gången, så nu äntligen fick jag vara med. Gud så kul och intressant... och SVÅRT det var! Men mycket trevligt

  • Norrskensflamman

    Leksi, den låten är underbar! Men säkert inte så lätt att sjunga för vem som helst.


    Har för mig att Stevie skrev den till sin dotter när hon föddes.


     

  • Norrskensflamman

    Var håller alla hus?! *tittar mig omkring*


    Ninnis, Ingis och Heloise samt Soldemor var det länge sen man hörde något från! Ho-hoooooo?!

  • Norrskensflamman

    Igår deklarerade jag och M åt honom. Fyllde i en K6:a. Han får restskatt


    Själv har jag inte fått min blankett ännu. Är inte det lite konstigt?


     

  • Norrskensflamman

    GRATTIS Lanovia!!! Gud så SKÖNT!!! *high five*


    Blomman, hoppas verkligen att FK-handläggaren kan få till det så att du slipper oroa dig över den biten OCKSÅ...


    Har de hört av sig nå mer ang villavagnen, skulle frugan komma och titta också? Vore ju skönt att få iväg den dels för att få loss cash och sedan, som Leksi nämner, en grej mindre som suger energi... Energi som du behöver till dig själv och det du går igenom just nu.


     


    Leksi, jag tror visst den passar i kyrkan och går att göra på piano, arret kanske blir lite annorlunda, beroende på den som spelar. Kul att du har två duktiga sångerskor i bekantskapskretsen, de fixar det säkert Googla runt lite t ex på You tube på låttiteln och dop, så brukar det komma upp en massa olika varianter och arrangemang.


    Ikväll är det kör! Halleluja! Som jag längtat. Har abstinens.


    Kram!

  • Norrskensflamman

    Stor kram till Klockis!! Fy fabian så jobbigt du har det just nu... Hoppas du finner tid till lite återhämtning snart.

    Och stor kram till Blomman också! Klart att det måste ut det du går och bär på. Jag tror nog att FK hade "slagit till" innan om de hade för avsikt att neka dig ersättning. Skönt iaf att du har läkarna på din sida.

    Leksi; skickar styrka till dig. Jag känner såååååå väl igen det där!!! En klen tröst kanske... men det BLIR bättre. Frågan är hur långt isär man hunnit glida med sin äkta hälft tills dess... Man försöker bara överleva en dag i taget. Och helt naturligt så går mesta energin åt till den yngsta och till den trotsiga treåringen. Samlivet med sin partner får pausa under en tid.

    Hvidis  Så härligt!!!

    Själv försöker jag styra upp mitt jobb kontra fritid och familj. Svårt pussel det där.
    Har iaf sagt till att jag täker f-n inte jobba över timme mot timme när det är toppar utan att jag vill faktistk ha övertid som de andra. När det är absolut nödvändigt alltså. Jag vill kunna ta ut komp och vara ledigt efter en sån topp!

    I fredags hände det en grej med T som var iväg till en kompis i en by efter skolan. Så det har varit träff med föräldrar och så. Och även om T vart utsatt för en obehaglig handling, så var hon själv inte alls så oskyldig som hon hävdade gentemot mig. Och lögner och undanhållande av sanning när man verkligen uttryckligen säger att det är jätteviktigt att lägga alla kort på borden, ja det gör mig så fruktansvärt besviken. Så tjejen har lite restriktioner nu ett tag framöver...

    Skidföret har farit Så i söndagsmorse klev jag upp och joggade/gick 5 km. Asjobbigt. Men nu är jag och ett gäng tanter anmälda till Vårruset, så jag måste försöka ta mig ut.
    Igår var jag första gången på länge på fyspass. Våndades innan, men det gick förvånansvärt bra! Jag var starkare och uthålligare än innan. Skidåkningen och promenaderna + gym en gång i veckan har nog ändå gett lite grann

    M mår bra! Han har inte rökt sedan "det där" hände och han har åkt skidor nästan varje dag. -10 cm i midjan och -9 kg sedan han blev inskriven hos hjärtsköterskan. Men nu är frågan... VAD ska han syssla med nu när skidsäsongen är över?

    Med mamma är det skröpligt. Inte alls bra. Och jobbigt för min far. Som själv har en muskelsjukdom som nu har satt sig på lungorna...

    Men hörni! Det är vår T o m här märker man det, för fåglarna sjunger och snön smälter.  

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård