Inlägg från: Norrskensflamman |Visa alla inlägg
  • Norrskensflamman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    passionsblomman skrev 2013-02-13 22:23:17 följande:
    September-bra sagt! Att det är en omöjlighet att sätta sig in i hur det faktiskt kommer att bli förrän man väl är i situationen tror jag de flesta skriver under på. Och det är antagligen en av de största livsförändringar man kan hamna i.
    Det är en sak att vilja bli förälder och känna oro och sorg, ångest och längtan-och avundsjuka, som några exempel på känslor under resan. En annan är att hamna i verkligheten att faktiskt BLI förälder. Och inse att man inte nödvändigtvis känner sig så rosaskimrande tacksam och lycklig varenda minut-eller ens på det hela taget när allt är som jobbigast.

    Jag önskar att vi åtminstone kunde underlätta våra egna dagliga liv genom att lägga skulden och onödiga borden åt sidan. Helt och hållet. Det tar en ingenstas. Man får inte mer gjort. Man mår inte bättre och man blir inte en trevligare mamma. Man har bara en olustig pickande känsla av att man skulle ha bordat känt något annat-eller gjort, tänkt, bla bla bla.

    Listan över allt man tänkte att man borde får man själv ta ansvar för att göra rimlig och skulden får man be att dra åt helvete-där passar den bäst.
    Passar inte verkligheten in på hur lanen var från början? Gör en ny plan! Kill your darlings so to speak. Skit i konsolerna, köp färdigmat-till både sig själv och ungen, köp en ny mysdress, vägra gå ut på flera dar och kolla på film medan man ammar. Onödig film som inte lär ut vare sig knipövningar eller föräldraskap...

    Moahahahahhaaaa!{#emotions_dlg.djavulsk}KaffeBabyNalle

    Jag tror förövrigt att de där telefonerna är en minst lika stor bov i trådtorftigheten som småbarnslivet i stort. Det är ju gott om mammor som skrivit mycket under åren i båda trådarna-det är inte hela sanningen att man inte har tiden. Just att inte ha tangentbordet gör nog att det lätt blir läsa och så "jag skriver något smart sen". Men så går ju livet i perioder också.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur

    Amen!


     


    Vill också tillägga att vi mammor, iaf när vi är nyblivna mammor med små bebisar, måste försöka släppa illusionen om att vi fortfarande ska ha en massa egentid. Det funkar inte så. Inte den första tiden i alla fall. Kanske inte ens första året. Det är bara att inse och acceptera. Det är en tid som är vikt för den nye familjemedlemmen. Egentid kan ju iofs innebära olika saker. Man får omrevidera vad egentid är. Motför att tidigare ha varit att kunna gå till gymmet, fika med väninnorna, sy, städa, renovera, mysa med maken, bio, shoppa mm, så kanske egentid innebär att få sitta fem minuter och skita på toa ifred. Eller att kunna få ta en dusch utan att ha bebisen i babysitter inne i badrummet. Det ÄR en jäkla omställning! Man tror att man är förberedd på detta, men det är man sällan fullt ut. För man blir i princip livegen under en period. Även om man har en make som ställer upp.


    Sedan så är ju bebisar individer. Endel har barn som är relativt okomplicerade, sover bra, äter bra och är allmänt nöjda och friska. Då kan både pappan och andra vara mer behjälpliga och man har chans till mer egentid. Men så finns det andra bebisar... och t o m såna där bara mamma duger och ingen annan, under de första månaderna. Och då måste det få vara så under en tid.


    Något som däremot är helt outhärdligt är ju all denna sömnbrist!!! För utan sömn så funkar ju ingenting... Fru E, jag hoppas verkligen du får sova lite, för du behöver sömn vännen *orolig* för att orka. Och kräv inget mer av dig själv just nu än att vara mamma och finnas där för din son. Strunta i konsoler. Strunta i långpromenader om det inte funkar vissa dagar, prioritera äta och sova. Du BEHÖVER inte göra något annat på din föräldraledighet annat än att vara föräldraledig. Absolut inte så här i början. Så småningom stabiliserar sig rutiner och man kommer in i en lunk och DÅ kan det komma tillfälle för små, pyttesmå, projekt. Men prioretera din underbare son och din egen sömn och vila just nu. Stor kram älskade vän! Jag blir varm i hjärtat när jag tänker på att ni äntligen har er efterlängtade son ♥


     


     

  • Norrskensflamman

    Precis så Hvidis: Under en period i livet så är just egentiden kanske att vara med sina barn.


    Jag är/var ganska rastlös förut och hade också ett inre driv att jag måste "göra något", ta mig iväg någonstans, och få "egentid". Men det där fick jag omvärdera när jag fick barn. Det var så skönt när jag kunde släppa det där dåliga samvetet (som ingen annan än jag själv lade på mig) och kunde känna "Nä, jag behöver inte alls iväg nånstans. Och jag behöver inte göra annat än att vara med mitt barn. Just idag. Och några dagar till... kanske några månader." Men det är himla trevligt om man får sitta på toa ifred och även duscha nån gång ;)


     


     

  • Norrskensflamman

    Glad alla hjärtans dag på er alla fina trådisar!!


     


    Imorgon åker jag på personalkonferens i hufvudstaden. Hade först tänkt avboka hela skiten, men chefen och jag ska ha en dragning ang ekonomin. Men jag sover bara borta över en natt, kommer hem lör em.


    Har eg ingen lust alls att åka men, men...


     


     

  • Norrskensflamman

    Naaaaaw Hvidis! Så gulligt!!! Hjärta


     


    Har återvänt från personalkonferensen och det gick bra och var trevligt. Särskilt SPA.-avdelningen.


    Och fantastiskt god middag som jag sent skall glömma.


    Men det var skönt att komma hem igen till sina älsklingar

  • Norrskensflamman
    lanovia 08 skrev 2013-02-17 08:40:54 följande:
    Flamman det där med nyablivna mammors egentid det har jag märkt stor skillnad på bara mellan mina barns föräldrargrupper.Det var mkt mer focus nu sista gågngen på att man skulle ge ersättning o ha rätt til ditt o datt. Rller så märker man det med Petra Mehde. Jag förstår henne fullt ut att hon vill ta denna livschans som hon fått även om hon har bebis. Men tycker liksom hela samhället i sin argumentation försöker sudda bort mamas roll o amning o allt det naturliga. Orkrr inte utveckla mig mkt mrr på mobolen. Men av naturen har vi en mamma o pappa. Pappan är jätteviktig!! men första året får mamman nog räkna med att ha en liten speciell roll.

    Förstår hur du menar och håller med


     


     

  • Norrskensflamman

    Blommis, har inte hunnit kommentera; Tycker det är så imponerande hur du och Blompojken tog er an hans SO-uppgift!! Du är verkligen beundransvärd. Vilken coach det bor i dig, vilket stöd Blompojken har i dig. Själv känner jag redan nu rädsla för att jag inte kommer lyckas få mina troll t ex att göra såna där grejer, utan det kommer bli bråk, sura miner och "men åååååååååååååååh" och så gör man det så enkelt som möjligt för sig. Bara för att ha gjort läxan så att fröken ska vara nöjd. Att göra det för sin egen skull är ännu bättre, det har jag inte lyckats få dem att fatta ännu Bävar för hur det kommer bli... Jag har så himla kort tålamod när det gäller sånt där.


     

  • Norrskensflamman

    -20 i morse. Vaddå vår? Men det är soligt och vackert på dagarna Min gube promenerade nästan en mil igår och fotade lite i vackervädret. Toppade med sallad till lunch Jag tror jag har fått en hälsoguru till sambo.

  • Norrskensflamman

    Nu har jag varit in och tittat på Parvlarna, Mini & lillebror, Bellabus och lillebror Jag måste säga att vi har fantastiskt söta trådbarn ♥


    Ninnis, dina två ser väldigt lika ut!!! Och vilka ögon Mini har... Som djupa brunnar


     


    Här har helgen schwishat förbi. Sjöng på dop i lördags. Ska prova lägga ut på tuben, men kommer ta bort den sen tror jag. Men jag tänkt om ni ville se Flamman in action


    Lilla K hade feber i lördags så igår kunde hon inte delta på barnmässan där hon skulle sjunga. Jag och T var dock där och sjöng med körerna. Sedan var jag med T ute på isen så hon fick prova sina nya längdskidor. nästan 6 km fick vi ihop


    Hvidis, så jobbigt med lillemans febertoppar


     


    Idag ska jag med T till Vc. Hon har ett litet, litet födelsemärke mellan skuldrorna som kliar precis hela tiden för henne. Och så ska det väl inte vara? Hon vill själv att de tar bort det så hon slipper klådan. Även om märket är litet, typ 1 mm, så är det jobbigt när det kliar så.


     

  • Norrskensflamman

    Jaha, då ska vi se om det här funkar då... Eftersom jag inte alls är en solosångerska, har inte alls den rösten, och dessutom var lite hes och hade ont i halsen så blev det långt ifrån perfekt... Men jag försökte leverera känsla i alla fall. Det är en så fin text som förtjänar att tolkas med känsla... Jag älskar Ted Gärdestads verk



    ">


    *tar på mig skämskudden och loggar ut*


    Puss på er!


     

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård