• Fru sy

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    lanovia 08 skrev 2011-02-08 09:58:03 följande:
    Eget rum, det kan våra barn (om vi får fler)  kanske få när de blir lite äldre. Men till en början hoppas vi på att de vill dela rum så vi alla kan sova på samma våning.
    Så hoppas jag oxå! Vi kommer ha tre sovrum på ovanvåningen, varav ett nu är mitt syrum. Kanske låter jättedumt men jag vill verkligen ha ett syrum. Att ha möjlighet att sy är en så stor del av mig, känns hemskt att bara plocka bort det! Mannen menar att vi kan göra iordning ett syrum till mig ute ovanför garaget, men jag tror inte på den lösningen. Om jag skall ha möjlighet till min hobby under småbarnsåren behöver det vara nära tillgängligt, där jag kan ha barnen runt mig. Kanske är det bara så att jag är lite skraj över att det ganska många år framöver inte kommer finnas så mycket egen tid och därför blir det extra viktigt?!? I vilket fall som helst dröjer det ett tag innan vi behöver ha tre sovrum på ovanvåningen...
  • Fru sy
    muggles skrev 2011-02-08 10:52:04 följande:
    Sittdelen används ju under längre tid om det kan vara ngn hjälp...
    Tack! Funderade i de banorna, blir nog en svart om vi köper. Kanske kan jag hitta ett fin mönstrat tyg i blått och svart och göra en som matchar båda elarna annars.
  • Fru sy

    Min kompis är på jakt efter små barnkläder i st 44-50, hon behöver kunna skicka efter och det skall vara hyfsade priser. Är det någon av er som vet någon bra nätbutik med sådana små fina kläder? Jag har letat runt men hittar inget bra tycker jag.

  • Fru sy
    lanovia 08 skrev 2011-02-08 10:55:29 följande:
    Fru sy skall det matcha skulle jag välja sittdelen. Liggdelen har du ju bara första månaderna. Den dagen kommer då bebisen inte längre accepterar att ligga ner under hela promenaden.

    Jag sydde min väska själva. Väldigt stolt över den.
    Men kan du sitta upp och sy då?

    Tror det kan vara smart att ha syrummet nära till hands, ialla fall den första tiden. Då kan du ju passa på att sova medan bebis sover. Visst får man mindre tid att göra sina egna intressen, men helt kört är det inte. Ni får försöka ge varandra tid för egna intressen. Du får avsätta en eller två kvällar i veckan som du får gå undan själv och pyssla medans maken får ha eget bebismys. Brukar uppskattas att få tid med bebisen utan att mamman finns med hela tiden.
    Det var precis vad jag behövde höra Lanovia! Längtar extremt efter att Orvar skall komma men samtidigt lite skraj inför just att få tiden att räcka till.

    Nu får jag inte sitta och sy, men funderar på om jag kan göra det när han kommit. Men kanske är dumt att tänka så. ommer u vilja ha e skötväska ganska snart efter där kan jag tänka mig och kanske dumt att stressa med det...
  • Fru sy
    Hvidbrud skrev 2011-02-08 11:05:32 följande:
    Bruttan länkade någonstans.. Var det på FB? Eller var det här? Jo, FB:  www.minus56.se
    Åhh vad söta. Skickar vidare den länken till henne.
  • Fru sy
    lanovia 08 skrev 2011-02-08 11:08:05 följande:

    Tja, vill du sy en kan du ju köra på alternativ så länge. Du kan ju till exempel ta en vanlig ryggsäck och lägga barngrejerna i. Men du skall def ha ett alternativ redo, för när han väl är född så blir det ganska snabbt turer utanför huset, tillbaka till bb, besök på BVC etc. Och man vet aldrig när en liten skiter eller spyr.

    Men jag skulle nog köpa en om jag var du. Första tiden går mycket energi åt till återhämtning, amning, sömn etc. Kan vara skönt att inte känna att du MÅSTE sy.


    Låter klokt. Borde nog bli så. Jag skulle iofs kunna tänka mig att köpa en blå nu först och sen en svart när vi byter del... men då får nog mannen krupp på mig
  • Fru sy

    Hvidis: Hur är det med dig nu? Skönt för kroppen att vara hemma och ta det lite lugnare kan jag tänka mig?

  • Fru sy

    Nu har jag fastnat bland skötväskorna Har surfat runt på dem fram tills nu... Hoppas ni inte tycker jag är allt för tjatig men jag har nga funderingar som jag undrar vad ni tycker om.

    Det som störde mig med skötväskorna som gjorde att vi inte beställde en när vi beställde barnvagnen var att jag tyckte det kändes som den var ivägen när den hängde på handtaget. Som man slog i knäna på den när man går med vagnen. Eller är det så att det är smidigare att ha den under vagnen i korgen? När man kollar i Emmaljungas broschyrer finns det inte ngn miljöbild där faktiskt skötväskan hänger över handtaget...

    Och när man har sittdelen på, vänd mot oss. Då känns det som barnet får väskan i knät...

    Känns inte som det spelar ngn roll vilket märke eller modell vi väljer på väska, utan att det blir likadant i vilket fall. Ska vi ha den hängande över handtaget, ja då vill jag att den skall matcha... då blir det en blå och så får vi se om vi byter sen. Men ska den ligga under vagnen i korgen ja då behöver jag ju inte tänka på att den ska matcha.

    Ni som använt vagn och skötväska ett tag, både city cross och andra vagnar... hur funkar det? Skulle ju vilja åka och kolla och testa igen, men det är ju inte möjligt. Borde ju ringa och komplettera beställningen snart så att den kommer samtidigt som vagnen...

  • Fru sy
    Hvidbrud skrev 2011-02-08 11:54:48 följande:

    Tack det är bra! Tänkte ta en lite blund innan jag ska hemta på dagis. Det blåste så mycket inatt att jag och e låg sömnlösa halva natten. Två gnälliga är inte bra, så om jag sover lite får jag mer tålamod.
    Tålamod är en välsignelse.


    Jo, det är underbart att inte jobba. Faktiskt. Rör mig i slowmotion och tar min tid. Det är bra. Och pratar med lille Elvis, som jag har börjat kalla honom, han rockar järnet inne i sin etta!


    Hoppas du fick en skön vila, så att tålamodet är på topp nu i eftermiddag!

    Lille Elvis ♥, så mysigt!! Har ni börjat fundera på några namn annars? Eller blir det kanske en Elvis när han är född oxå?
  • Fru sy

    Skickar över en stor kram till Ingis. Jobbigt med stress för att hinna med bussen, men underbart skönt att det inte var ngt fel på er bil!

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård