• Daa

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Ninnnis skrev 2011-04-07 11:50:59 följande:
    Maken gick och lade sig en stund efter mig igår då jag redan hade somnat. Han berättade idag att han lade handen på magen och blev besvarad av en rejäl buff. Han buffade tillbaks litegrann och fick en ny buff till svar. Sedan låg de och hade en liten "prat- och buffstund", han och Mini, utan att jag märkte ett dugg. Tydligen snarkade jag på som vanligt. Maken tyckte det var så mysigt att ha lite "egen" tid med Mini. Häftigt att han responderade så tydligt på makens beröring. Jag gjorde ju inte det i alla fall 
    Mysigt!
  • Daa
    Fru sy skrev 2011-04-07 11:51:29 följande:
    Är det bra med er Daa?
    Tack, det är fint med oss. Det är ett ständigt funderande över tvillingarnas matvanor. När vi tror att vi förstår oss på dem, så förändras förutsättningarna, ibland till det bättre och ibland till det sämre. Men de äter ju, växer och mår bra. Att vi ofta är förvirrade och osäkra är väl inte jättekul, men i sammanhanget inte så allvarligt heller.

    Fyra nätter i rad hoppade de över nattmålet och vaknade halv fem-halv sex och det kändes som en ofattbar lyx. I natt vaknade de halv tre och det är ju inte tokigt det heller. Dessutom höll situationen i mjölkfabriken på att gå överstyr, så jag var enbart tacksam över att de inte väntade till halv fem med att äta. Och att de båda ville ta bröstet. *pustar ut av lättnad*

    Sista veckan med helledig make, sedan blir det att jobba halvtid för honom. Jag känner mig otroligt priviligierad som har fått dela bebisbubblan med maken såhär länge. Det har varit en väldigt fin tid, som jag inte skulle vilja byta bort för något.

    Skönt att du slipper klådan i alla fall, Fru Sy.

    Nu är det dags att fixa lite lunch.

    Kramar till er!
  • Daa

    Fru E: virvlar in med ett lycka till och en massa peppningar (för visst var det blodprov nr 2 idag? )!

    Du undrade hur det känns att min make ska börja om att jobba: jooo, väldigt spännande, men det var dags att släppa sargen såhär efter tre och en halv månad. Och nu är det gjort. Maken är på jobbet och här är jag och parvlarna. Första soloflygningen, förlåt, matningen är avklarad. Ganska rörigt och lite upprört, men det gick. Vi måste vänja oss alla tre. Nu sitter barnen i sina babysitters och är ganska nöjda. För nu.

  • Daa

    Bruttan: stackars M!

    Heloise: Elise är verkligen underbart söt! Vilka fantastiska ögon.

    Nu är Axel inte så nöjd längre. Kanske kom han på att han inte alls är mätt egentligen. Måste kolla.

  • Daa

    Men fru E, det får inte vara sant!
    Håller också en liten tumme inför fredagen. Måtte det visa sig att det har gått vägen trots allt. *kramar om*

  • Daa

    Andbeyond: kul att höra av dig. Hoppas att du kryar på dig snart. *glad att du är så glad *

    Söta lilla Mary...*smälter*

  • Daa

    Det gick ganska bra igår, förutom när det skulle matas. Hade ju tänkt att det skulle fungera bra att amma den ena och samtidigt flaskmata den andra, för det ser ju ganska lätt ut på de tecknade bilderna i tvillingbroschyrerna...
    Men nu har även Fälga bestämt sig för att det ibland inte alls passar att ta bröstet. Det blev stressigt, frustrerat och skrikigt innan jag lyckades ställa om allt till dubbel flaskmatning, men sedan gick det ganska bra.
    Maken jobbar halvtid i några veckor, så nu tänkte jag strunta i att amma tills han kommer hem. Hoppas bara att tuttarna går med på det också.
    Att jag enligt bvc ska försöka amma Axel extra mycket nu när han har otrevlig hosta, det får jag väl försöka lämna därhän några timmar.
    Just nu har parvlarna somnat i varsin babysitter ♥.  Jag ska ställa i ordning med kuddar och prylar i vårt basläger: madrassen på golvet i vardagsrummet.

  • Daa

    Muggles, härligt att Ada och Beda växer så bra. Förstår att det är tungt att bära.

    Blommis: grattis till vinsten! Jättefin text och vacker bild.

    Leksi: åh, vilken gullunge, din A Har röstat.

    Flamman: ännu ett lass med kramar.

    Fru E:tänker på dig och vägrar sluta hoppas på ett mirakel. Ett lass med kramar till dig också.

    *skriver med en hand: har en väldigt trött Fälga i famnen. Hon är på väg att förvandlas till Lilla Dockan, som vanligt när hon sover*

  • Daa

    Oj, nu störde jag henne. Min mage guppade så när jag skrattade åt hennes munrörelser.

  • Daa

    Hvidis: hoppas det löser sig med passningen av E. Du har ju fått några bra alternativ här.
    Så gulligt det låter med allt pratande.

    Ninnis: skoj helg! Och så skönt med så mycket ledigt.
    Påsk, förresten, det är väl väldigt länge dit? För visst är det fortfarande januari?

    lanovia: lycka till med lönesamtalet. Tycker också att det är svårt.

    Fru Sy: hur känns det idag? Spännande att det börjar visa sig lite. Är så glad för din skull, att du får glädjas ordentligt åt graviditeten nu.

    Idag blev det verkligen solokörning. Jag är harig och emellanåt ganska kontrollfixerad, men idag packade jag ensam in tvillingarna i bilen och drog iväg på barngrupp. Maken mötte visserligen upp där när han slutat jobbet, men det var jag som roddade ihop allt. *Känner mig riktigt nöjd*
    Fälga var grinig där, men genomförde en exemplarisk amning och blev sedan nöjd. Axel sov hela tiden i pappas famn.
    Den här utflykten gick alltså riktigt bra och självförtroendet har hoppat upp några snäpp.

    Angående amning för vår del: tack för uppmuntran. Jag ammar gärna, men just nu får jag det inte att fungera när jag är ensam. I alla fall inte när de vill ha mat samtidigt. Så då flaskmatar jag. Har dessutom hittat ett sätt där barnen ligger tryggt och stadigt samtidigt som jag sitter bekvämt. Finemang.

    Har för övrigt lagt ner Fälga nu. Axel hade parvlat av sig båda strumporna och behövde lite hjälp.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård