• Ninnnis

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Soldemor skrev 2012-11-02 13:27:41 följande:

    På söndag är det utställning! Såg i går att fröken svart är tionde bästa (av 43) långhåriga huskatt i Sverige just nu. Ett BIS till på söndag hade suttit bra. Hon är nybadad och svart och vacker så då är det väl bara att tuta och köra!


    Lycka till!
  • Ninnnis
    passionsblomman skrev 2012-11-02 14:55:38 följande:
    Tror du?
    Är jag?
    Har jag inte???

    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Ja!
    Ja!
    Nej!

  • Ninnnis

    Heja Hvidis nya jobb! Så skönt för dig, vännen! Vad trevligt det låter med överraskningsfirande

  • Ninnnis

    Jag har lagt in en magbild i mitt galleri (25+0), iklädd skönaste mysbyxorna gjorda av Fru Sy (har mailat dig)

    Om någon av er inte kan se den så hojta till.

    Nu ska jag gå och umgås med maken och svärmor. på er! 

  • Ninnnis

    Fru E, det kommer att bli en 2013-bebis, oroa dig inte Mini låg i säte vid tillväxt-UL men vände sig rätt någon vecka senare och fixerade sig efter ytterligare ett par veckor.

    Cesar Millan har lite samma filosofi som vår hundtränare (de jobbar inte exakt på samma sätt men grundprincipen är ungefär samma), så jag sitter klistrad varje tisdag klockan 21

  • Ninnnis

    Usch och fy för migrän, Blommis och Flamman


     


    Ingis, heeeeej! Jag förstår att du har mycket runt dig på flera plan, men härligt att höra att du njuter av dina småttingar

  • Ninnnis

    Idag hade jag och maken uppdelningen att han tog hundarna och jag tog Mini på morgonen. Jag hade en lugn och skön morgon utan stress tills maken precis skulle köra och inte hittade sin plånbok. Efter en stunds letande insåg han att den nog ligger kvar på jobbet. När han har kört ser jag att han har glömt storvovvens tratt som han ska ha på sig på dagis eftersom hans brutna klo fortfarande inte är helt läkt. För att han inte skulle bli senare än han redan var skyndade jag mig att köra efter och lämna tratten till honom utanför hunddagiset. Då upptäckte jag att halsbandet som håller tratten på plats har ramlat av. Jag hoppas hunddagiset hade ett extra halsband vi kan låna och att maken kom iväg till slut. Han ska dessutom köra till Göteborg. Jaja, han får lära sig att det man inte har i huvudet får man ha någon annanstans, typ

    Nu är jag på jobbet och Mini på dagis. Solen skiner och det mesta är egentligen ganska bra

  • Ninnnis
    passionsblomman skrev 2012-11-06 11:58:44 följande:

    Ninnis, ja men hur är filosofin då?


    Just nu har jag å ena sidan vetskapen att jag har en rätt olydig hund som jag vill ska sluta med vissa saker.
    Å andra sidan är jag lite anti känner jag. Jag vet inte vad det är riktigt, men det är något med allt godiset tror jag. Att man jämt ska behöva ha fickan full med godis för att avleda uppmärksamheten och belöna och belöna och belöna. Jag tycer det borde finnas i hundens mentalitet att på något sätt gå att få följsam gentemot själva MIG, inte godiset. Om du fattar vad jag menar.


    Men det är exakt så vi tränar! Vår hundtränare kör inte med godis överhuvudtaget. Tanken är att du i din relation till hunden ska ha så stor påverkan på hunden att den väljer att komma till dig istället för att springa efter kaninen/katten/rådjuret. Har man fel grundrelation hjälper det föga med en köttbulle i fickan när det väl händer.

    Hunden måste alltså veta att det är du som bestämmer, i ALLA lägen. Samtidigt vill du ha en glad och självständig hund som inte är låg och tryckt (vilket flockledaren i en hundflock däremot är fullt nöjd med, den trycker bara till undersåtarna så att de vet sin plats). För att uppnå detta krävs en kombination av kärlek och krav/ramar/dominans (vi strävar efter 95 % kärlek och 5 % dominans).

    Detta innebär att oönskat beteende omedelbart korrigeras (hur korrigeringen ser ut beror på den specifika hunden) och så fort hunden sedan gör rätt får den beröm. 

    Grundrelationen med hunden byggs hela tiden. Allt du gör 24/7 påverkar relationen. Det är inte när kaninen eller den andra hunden väl kommer som relationen byggs, utan det är då du får ett kvitto på om du räcker till i relationen med din hund eller inte. Ofta tycker man att hunden är lydig när omgivningen är snäll och det inte är några störningar, men ju fler retningar (andra hundar, löptikar, katter etc) desto mindre räcker ledarskapet till.

    Hur man tränar i praktiken beror på hunden. Vi har tex en hund som kräver ganska ordentlig korrigering och en annan hund som är lite mjukare och behöver mer stöd och uppmuntran. I vissa lägen. I andra lägen är det hon som behöver kraftig korrigering och den andra lite mer stöd. Däremot spelar de små sakerna i vardagen stor roll, tex att hunden inte går ut genom dörren förrän du ger den tillåtelse, inte börjar äta förrän du säger till, bryter leken på ditt kommando etc. Allt detta hjälper till att bygga relationen och stärka din position i förållande till hunden.

    Som du ser kan jag prata hur mycket som helst om detta Och det låter enkelt och självklart i teorin men är inte lika lätt i prakltiken...
  • Ninnnis

    När det gäller Cesar Millan får man inte glömma att det är en tv-produktion och att allt inte visas. Jag är ganska säker på att han har satt sig i respekt hos hunden utanför kameran innan han ger sin lilla stöt i sidan på hunden eller knäpper med fingrarna för att bryta det oönskade beteendet.

    CM jobbar inte heller lika tydligt med det muntliga berömmet som vår hundtränare gör. Enligt "vår" filosofi ska varje korrigering följas av beröm omedelbart när hunden gör rätt. Om hunden inte gör rätt trots korrigering så var korrigeringen inte tillräcklig.

    Däremot är lite av grundprincipen samma, nämligen att kommunicera med hundar på hundars språk (ungefär som i hundflocken) och inte förmänskliga hunden och tillskriva den mänskliga känslor och värderingar.  

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård