• Ninnnis

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    passionsblomman skrev 2012-11-06 13:32:25 följande:
    Hihi!

    Ja men det där låter som att det passar mina tankar och hur jag redan försöker göra. fast det där med 24/7 är ju klart en samvetsfråga. Dessutom är vi ju inte en person här, utan tre-det är ganska skiftande hur tålamod och resonemang, konsekvens och alltihopa är.
    I varje fall skulle du på riktigt MER än gärna få ha kurs med mig. Och hunden då.


    Det är inget problem i sig att vara tre i familjen. Hunden har sin unika relation till alla tre och skiljer på dem. Den kommer förmodligen att lyda någon av er mer än de andra, hellre gosa med någon av er etc. Däremot underlättar det ju betydligt om alla har samma regler, då förstår hunden så klart lättare vad som gäller.

    Jag tycker det hjälper bara att tänka att allt jag gör påverkar relationen. Typ tänka att "detta är faktiskt träning för hunden" när man ger den mat, ska gå ut genom dörren etc.

    Men det ÄR tidskrävande att ha hund. Vissa hundar kräver mer än andra. Våra små gatuhundar är tex ganska krävande...
  • Ninnnis

    Jag tyckte Mini kändes varm när jag hämtade honom på dagis, och mycket riktigt hade han 39,2 när vi kom hem. Han sover lite nu så jag ska passa på att laga mat.

  • Ninnnis
    Norrskensflamman skrev 2012-11-06 21:37:53 följande:
    Och Halleluja för det sista du skrev Ninnis!!! Så skönt att höra att någon mer än jag tycker att man inte ska förmänskliga hunden och tillskriva den mänskliga känslor och värderingar. Hundar är de bästa djur jag vet, men de är h-u-n-d-a-r och måste så få vara. De kan inte bli männsikor. VI kan däremot anamma lite av deras sätt att komminucera med dem och efterlikna det i umgänget med dem, för att vi ska förstå varann bättre.
    Precis. Jag älskar mina hundar någon enormt, men de är hundar och varken ska eller kan tillskrivas mänskliga känslor och värderingar. En hund blir tex inte ledsen om den inte får sitta med vid matbordet och äta lagad mat från en tallrik. Den behöver liksom inte det. Däremot behöver de kärlek och sällskap, men det får de allra flesta hundar i vårt land iallafall.
  • Ninnnis
    MSW skrev 2012-11-07 06:52:58 följande:
    Åh, Cesar Millan gillar jag också! Och när jag kollar på programmet blir jag lite hundsugen, fast jag egentligen inte är hund människa alls! Det blir också väldigt tydligt när man tittar på CM varför en viss hund i min närhet är/beter sig som hon gör! Är man bortskämd, och bortom tvivel den som styr i familjen så är det inte så konstigt att man nafsar efter alla som inte anpassar sig lika mycket efter hennes regler men "hon är inte farlig, hon har ALDRIG bitit någon".. (hrm.. Tydligen ett ämne jag också gick igång på..)
    Exakt! En hund som tror att den är flockledaren i familjen kan bli ganska odräglig. Det finns en anledning att vi tränar på en hundÄGARskola. Det är ägarna som behöver tränas, hundarna är bara en spegelbild av ägarnas ledarskap (eller brist på det samma).
  • Ninnnis
    MSW skrev 2012-11-07 06:52:58 följande:
    Ja det verkar juh som att Obama har tagit hem det! Heja, heja!
    Yey!
  • Ninnnis

    Maken är hemma med Mini idag. De sov när jag körde till jobbet så jag väntar på en statusrapport därifrån så jag vet om jag ska förbereda mig på att vara hemma imorgon. Febern hade gått ner till 37,8 igår kväll så jag hoppas det är på bättringsvägen.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård