Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Ninnnis skrev 2011-02-15 16:00:34 följande:
    Nej, mest protein tror jag

    (sorry, kunde inte låta bli...)
    Jaha, ja Skål då, eller vad säger man? Oskyldig
     
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Kolla här tjejer vem jag ska åka och hämta på lördag:


    Eller det KAN vara den här också:


    Eller den här:


    Uppfödaren vågar inte svära på vilken som är vilken, för de är visst väldigt, väldigt lika. Men en av dem är det och han ska bo hos mig.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Jag försöker verkligen läsa lite varje dag så jag inte tappar kollen helt på er allihop. Men det är egentligen inte alls läge för mig att hänga såmycket här just nu.
    Jag har så mycket med att försöka hitta bra rutiner och allt som rullar på med teamet och de olika personerna jag har tider hos, träningar, läxor och matcher för sonen och så hans nyväckta mat-och bakintresse, mina bollövningar och promenader plus allt annat som faktiskt behöver hända hemma oavsett sjukskrivning eller sorg. Elda, kånka ved, diska, tvätta, hålla undan den värsta skiten (det går sådär) och så naturligtvis planeringen av mat varje dag-maten hör ju till mitt upplägg dessutom.

    När man är där jag är nu, så räcker resurserna inte riktigt till, men jag gör så gott det går och även om jag inte kommenterar allt ni gör och upplever, så hänger jag med efter förmåga och BRYR mig gör jag helhjärtat.

    En hund mitt i allt? Är hon galen tänker ni.
    Ja det tänker jag med.
    Fast vi har ju faktiskt pratat om hund och kollat uppfödare på rasen i sisådär tre år nu, så det är inte så värst överilat, även om det blev lite tidigare än tänkt.
    Och egentligen är nu kanske lika bra, eftersom jag ju mest är hemma och valpen ju behöver den tillsynen nu.

    Min son kommer i varje fall att smälla av. Han fyller år på torsdag och då ska jag berätta för honom att efter helgen kommer en liten person till att bo här. Jag tror sportlovets aktiviteter kommer att ge sig helt av sig självt faktiskt...


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Heloise, åh nu när jag ser dig kom jag på;

    Häromdagen kom min son och sa följande:

    "Mamma, du vet den där lilla, lilla bebeisen du har berättat om, som kommer att vara hungrig hela tiden? Jo, jag fick en tanke att jag skulle vilja hälsa till den i din tråd. Kan du göra det från mig? Och mamma, en sak till-kan man skicka lite mat i posten? Eller, vad dum jag är, det hjälper ju inte! Men jag TÄNKER så mycket på bebisen mamma! Hur går det för dem?"

    Så, då har jag framfört hälsningen iallafall.

    Min pappa hälsar också. Det är så många som frågar efter lilla Elise och hur allt är. Som ber och hoppas på allt det bästa i världen.

    Hur stöttas du med allt du har att kånka på? Får du någon hjälp rent personligt?


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Åh Heloise, håll ut! håll i! håll i!

    Jag blir faktiskt lite gladare när mitt i gråten när jag:


    ">



    STOR kram till alla i smurfhuset!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Ninnnis skrev 2011-02-15 21:30:25 följande:
    Jag var bara tvungen att gå tillbaks och titta på vovvarna igen, Blommis. Herreguuuuud så söta de är! Min gosekorv ligger och snusar i mitt knä. Vänta du bara... Hjärta
    Hihi! Jaaa...jag tror det är lite bra ändå, fast det blir långt för det lilla pyret, att vi ska åka tåg en hel massa tid ihop. Då hinner han kanske fatta att man ska hålla sig lite till mig eller så. Alltså vänja sig lite vid åtminstone en ny familjemedlem. För SEDAN kommer den där krabaten att vara helt inabsorberad i min sons värld. Vi lär ju få bråka om att få ha den lite var...

    Jag tänker göra något slags meddelande från hunden som sonen får leta sig fram till genom en skattjaktsbana härhemma. Meed bild på vovven i slutet och typ "hej Blompojken, din mamam ska åka och hämta mig snart. Får jag sova med dig när jag kommer fram?"

    Jag tror jag måste försöka filma med kameran. Och allvarligt talat skulle jag inte bli förvånad om pojken svimmar när polletten trillar ner.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Leksi! Inte för att nu komma kutande med egna diagnoser eller farhågor, MEN nu när jag själv

    A) pallrat mig iväg för att inte hålla på att klara allt själv jämt

    B) uttryckligen begärt blodprover för att kolla allt tänkbart

    C) först fått diagnosen "depression" och nu utreds för fel på sköldkörteln-vilket då kan ge en hel lång radda av symtom som ofta feltolkas som depression....

    ...så vill jag uppmuntra och uppmana dig att faktiskt boka en läkartid. För det här med sköldkörteln är visst MYCKET vanligt bland kvinnor och uppträder oftast efter att man fått barn. Då viftas man ofta undan med just förklaringen "hormoner babe, hormoner" vilket ju är vad det är, men man ska isåfall ha HJÄLP.
    Och vad spelar det för roll om de flesta andra föräldrar känner likadant ibland? Eller om vi alla är sega och låga i februarivintern? Jag tycker att du-som jag- är skyldig dig själv att utesluta en del saker, kolla dina värden på olika sätt och därmed kunna konstatera att allt är "heeelt normalt" ELLER få den behandling som på bästa sätt hjälper dig. Du har gått rätt länge med den där gråheten nu. Tre månader. Ring doktorn!
    Och när saker och ting är konstaterat och analyserat, då agerar du vidare utifrån det. Kanske räcker det med att ta hem Rut på en vår-röjning och dra iväg på något kul en helg. Eller så ska andra saker hända. Du ska inte bara gå och lida.

    Kram


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Ninnnis skrev 2011-02-15 21:46:56 följande:
    Blommis igen, ska Blompojken få bestämma namn på vovven?

    Nu måste jag duscha och packa träningsväskan.

    och god natt!
    NEJ!



    Det ska JAG-tror jag. jag tänker på namn hela tiden nu. Och jag vet att han kommer med sådant som "vitis" eller "sötis" eller så. Det blir det inte.
    Jag spånar hej vilt nu-på nätterna så jag inte somnar....

    Pim Pim
    Tin Tin
    Othello
    Felix
    Skipper
    Rambo ( )
    Milou
    Bounty
    Pepsi
    bla bla....

    Nåväl, innan vi åkt tåg klart han och jag, så heter han nog något...
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Leksi skrev 2011-02-15 22:14:47 följande:
    Blomman, Ninnis:
    Fan det träffade rakt i magen. Kunde inte låta bli att gråta när jag läste vad ni skrivit. Har det verkligen gått så långt att jag måste ta tag i det nu? Ringa någon? Det känns så jobbigt för då måste jag erkänna att det verkligen blivit ett problem. Gråter
    Gumman, tro mig, jag vet precis exakt och alldeles för väl hur det känns. Tänk så här: vad hade du rått någon annan? Bryr du dig mindre om dig själv än du tycker andra ska bry sig om sig? Är inte du värd den hjälp som finns?

    Jo, just det....

    Det där med sköldkörteln och insikten om att det är jättevanligt (sjukgymnasten sa det senast i förmiddags till mig) var verkligen en skräll för mig. Nu vet jag ju inte än om det är det, men genast har massor av folk berättat om hur det varit för dem. Överväldigande trötthet, depressionsliknande tillstånd, panikångest och tusen andra varianter. Eller tänk om du bara har taskigt blodtryck eller skulle behöva avreagera dig lite hos en kurator?

    Och som jag sa till Fru Sy häromdagen: Gråt du. Det hjälper. Och ring doktorn!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman


    Här är en bild på den vi verkligen VET är vår valp! Och han ska nog heta Truls tror jag. Det betyder "blixtsnabb".

    Har hållit på hela dan med att frigöra utrymme i kamera och telefon (och kopiera befintliga bilder både till dator och CD, så man har dem säkrade)för nu måste jag ju fota lilla hunden och hans föräldrar och syskon så jag har bilder att visa hemma sedan.

    Annars är det tvätta och få klart allt inför resan som gäller. Jag har fixat "brevet" från valpen till sonen tills imorgon, menhar både en del paketinslagning och den där ledtrådsbananatt fixa. Det får bli när han lagt sig.

    Själv bakar sonen intet ont anandes. Han ska ha bakat allt sitt kalasfika själv säger han. Kalaset ska han ha nästa onsdag med sin bästis, så han är i full gång med planerandet. Men att det blir en valp med på kalaset, det vet han inte...

    Tur att det avslöjas imorgon, för jag har hållit på att försäga mig flera gånger redan!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård