• Fru Bygg

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Ingis, vi tittar nog in vid mellan tolv och ett imorgon. Hoppas det går bra!
    Ska vi ta med oss ngt annat?

  • Fru Bygg
    Norrskensflamman skrev 2011-11-03 11:19:32 följande:
    Jag med!!!
    Och jag också!
  • Fru Bygg
    Fru sy skrev 2011-11-03 13:01:35 följande:
    Tror du man kan flytta med vårt hus? Jag är väldigt förtjust i det!
    Inget är omöjligt! Ingis och jag ska fundera på det (vi som är i branschen).
    Eller vad tror du Ingis, det ska väl gå!?!

    Hvidis, Fru E och jag såg en ledig tomt  på vägen från busshållplatsen till mig i tisdags. Där sätter vi ner det!
  • Fru Bygg

    Lanovia, Ingis... Jag är här bakom kulisserna. Det är allt jag orkar nu för tiden. Jag måste erkänna att jag är rätt så mycket under isen. Jag har nog lurat många och även mig själv med att jag är pigg och glad. Jag har liksom gått på autopilot och bara hängt med. För två veckor sedan kom N in i en utvecklingsfas som hette duga. Hon skrek konstant i ett par kvällar i rad. E som har börjat somna bra själv i sin säng (tack och lov) vaknade hela tiden av N:s konstanta gallskrik. Hon skrek nog nonstop från sju till elva-tolv om kvällarna. Vi fick försöka gå ut och gå med henne och hon somnade i vagnen men vaknade direkt då vi kom innanför dörren och fortsatte gallskrika.
    Tack och lov gick denna fas över efter en vecka, men den tog nog slut på de sista krafterna jag hade. En av kvällarna hade jag ringt mamma och pratat med henne och när vi körde hem till dem förra helgen (som var planerat sedan tidigare) så erbjöd de sig att passa E och N om vi ville sova på hotell och få lite tid för oss själva. Vi tackade jag och det var helt underbart. Vi jobbade lite ostört i sommarstugan på dagen och sedan åt vi middag hos mamma och pappa och sedan gick vi till hotellet. Där ägnade vi oss åt lite aktiviteter som gav träningsvärk dagen efter (hela tre gånger! Skrattande ). Vi sov en hel natt och det var så välbehövligt och underbart.
    Så nu borde jag väl vara utvilad och nöjd, men tyvärr är jag verkligen inte det. Det känns som om jag inte blir piggare utan ständigt går runt i ett töcken av sömnbrist. Både N och E sover ok om nätterna nu. E sover från halv åtta-sju med ett uppvaknande för välling och N sover mellan 22-6 med ett uppvaknaden för matning. Mer kan man ju inte begära av en tvåmånadersbebis. Men jag blir ändå inte pigg! Maken tar mer än han borde om nätterna och det är kanske en anledning till att jag mår dåligt. Jag blir ju inte piggare även om alla andra gör allt de kan.
    Nu kommer E vara hemma om dagarna förutom de 15 timmar på dagis, så det blir ännu mer stim om dagarna.
    Jag vet att jag inte borde klaga och känna såhär och det är därför jag har hållt låg profil här i tråden. Alla mina krafter som jag har kvar går till att mysa och ta hand om mina två tjejer. Jag hoppas bara maken fortsätter att orka dra ett tugnt lass här hemma! Jag förlitar mig totalt på honom just nu.
    Vet inte varför jag är så dålig på att berätta hur jag mår. Jag bara ler och säger att allt är bra till alla runtomkring mig. Den enda som egentligen har anat hur jag har mått är maken som har fått ta mig när jag nästan fallit ihop av trötthet om nätterna.

    Jaja, nu har jag gnällt färdigt. Jag försöker läsa här inne varje dag och jag känner med er alla, bland både sjukstugor, busande barn mm... Många kramar till er alla!!!!!

  • Fru Bygg

    Tack så mycket för alla era underbara kommentarer. Vad skulle jag göra utan er?!

  • Fru Bygg

    Här är det lugnt idag!
    Hoppas alla haft en bra helg! Visst är det mysigt med advent och få lite julstämning!
    Just nu känns allt lite bättre och jag bara njuter av mina underbara barn. Vi har börjat lägga N i sin riktiga spjälsäng (hon har sovit i liggdelen till vagnen tidigare) och det fungerar bra. Hon sover faktiskt rätt så bra de flesta nätter. På kvällarna vill hon inte sova själv, men sover i våra famnar. Vid nio-tio får hon lite mer mat i ett nedsläckt vardagsrum och sedan somnar hon snabbt i vår famn och vi kan lägga ner henne efter bara ett par minuter i sin säng. Sen sover hon tills två-fyra då hon äter igen och somnar om. Sen brukar hon vakna vid sju-åtta. Det kan man ju inte klaga på när hon bara är två månader.
    E sover fortfarande inte hela nätter, men nu har vi tagit bort vällingen om nätterna. Det har faktiskt gått riktigt bra. Hon protesterar bara i någon minut innan hon somnar om igen. Hoppas nu bara att vi slipper gå upp och prata med henne när hon vaknar. Hade ju varit så skönt om hon kunde somna om själv om nätterna, så slipper man ju ta hennes uppvak också!

    E har haft lite dålig aptit stundtals och varit riktigt kass i magen nu till och från i ett par veckor. Hon har även haft två omgångar med feber. Vi har bara gissat att det varit ett virus i magen som spökat, men igår så frågade farmor om hon inte fått fler tänder. Det har vi inte ens tänkt på, men idag när jag tittade så hade hon två nya kindtänder som är nästan helt igenom. Det är ju säkert det som har spökat! Skönt att veta vad det har varit!

    Nu blev det ett riktigt egoinlägg. Får se om jag hinner kommentera lite också. Jag är ju hemma med båda barnen idag (och på fredagar).

  • Fru Bygg

    Visst är det jobbigt att inte få komma ut och få lite stimulans, både för barn och vuxna.
    Tror att en del av anledningen till att det känts lite extra jobbigt är att jag inte varit iväg på så mkt saker ännu. Mammagruppen (har anmält mig till det även med andra barnet, mest för att träffa folk) har inte börjat ännu. Babysimmet kommer först till våren. Den öppna förskolan tänkte jag att jag skulle testa ngn dag. Måste bara kolla när det är...
    Jag är så utråkad av att bara vara hemma!

  • Fru Bygg
    Hvidbrud skrev 2011-11-28 13:35:32 följande:
    Fru bygg: kom hit! Eller så möts vi halvvägs? En dag nästa vecka?
    JA!!!!
    Om vi tar en dag när maken jobbar hemifrån så kan jag ju ha bilen och komma ner till dig lättare. Vi får hitta en dag i nästa vecka! Ninnnis, du kan väl också komma!! *lockar!*
  • Fru Bygg
    Hvidbrud skrev 2011-11-28 14:14:29 följande:
    Vad roligt! E är hemma tis tors då och dagis de andra dagarna.
    Maken jobbar hemifrån på torsdag, så då kan jag ha bilen. E är på dagis då mellan 9-14, så jag kan under den tiden....
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård