• Fru Bygg

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Heloise, vilka underbart söta tjejer du har!
    Du som mamma vet bäst vad som sker med Elise, men tvåårstrotsen är inte att leka med heller.
    E hade inte så mkt tvåårstrots, men NU är det treårstrots så det står härliga till.
    Sen reagerar hon nog också på lillasyster. Det har alltid funkat bra, men nu är ju N helt plötsligt en liten person som går, pratar (lite) och tar uppmärksamhet.

  • Fru Bygg

    Flamman, är så glad för din skull med M! Du förtjänar allt och jag är så glad över att läsa att du hittat din prins som ser dig för den fantastiska kvinna som du är!
    Hoppas du mår bättre nu (i den nedre regionen)!

  • Fru Bygg

    Blommis, tycker också att du ska börja skriva! Du har en helt fanastisk förmåga att få ner allt så bra i ord!

  • Fru Bygg

    Det är jätteskoj att tråden har fått lite liv igen! Jag har varit så dålig på att vara inne och skriva, men jag har följt er och läst iallafall!
    N har varit hostig (bara om nätterna) i snart tre veckor och vi har inte sovit många timmar varje natt. Detta i kombination med att det är full fart på jobbet samt möten, studieresa (med jobbet till Dubai!) så har jag gått på knäna och nästan inte orkat. Lanovia och jag har pratat och stöttat varandra och tack vännen för allt stöd!
    I helgen va det första helgen på nästan tre månader som vi inte hade saker inbokade hela helgen, "bara" svärmors 60-årskalas. Maken tog barnen på morgonarna (han behöver inte alls mycket sömn) så jag sov tre timmar extra både lördag och söndag PLUS två timmar båda dagarna när jag sov middag med tjejerna. Så efter 10 timmars extra sömn, så var jag uppe över ytan igen. Nu har N sovit två hela nätter och jag hoppas att vi är på rätt spår!
    Kan inte ens börja beskriva hur dåligt man kan må utan sömn! Fast det känner ni säkert alla till!

  • Fru Bygg

    Men nu är jag iallafall tillbaka lite på banan igen. Fortfarande mycket på jobb, men det är så utvecklande och roligt att än så länge funkar det jättebra.
    Lovar att jag ska bättra mig och kika in här lite oftare nu framöver!

  • Fru Bygg

    Jag ÄLSKAR matte. Borde kanske syssla med siffror och ekonomi (ÄLSKAR att organisera också).
    Men hamnade istället i byggbranschen och trivs bra där.
    Eller ja, bara för att jag sa att jag var på gott humör och att jag trivdes så bra, så hade jag en skitdag igår.
    Bara en massa strul och konstigheter från en entreprenör och när dagen var slut, så var jag helt slut!

    Men men, bara att bita ihop och ta nya tag idag!

  • Fru Bygg
    Hvidbrud skrev 2012-11-07 13:08:23 följande:
    Stoppar bara in huvudet, utan att läsa, för att berätta att jag blivit tillfrågad om jag är redo att ta över på det andra hotellet. Ragatan ska bort!
    Jippie!!!
    Hur ställer du dig till frågan då? *nyfiken*
    Chef-Hvidis!
  • Fru Bygg
    Daa skrev 2012-11-07 14:24:39 följande:

    Har jag berättat att Fälga varit på neo-uppföljning igen? Jag var så säker på att det skulle vara den sista och att hon skulle bli avskriven därifrån. Men icke. Fälga har hoppat upp en kurva på längden men inte på vikten (tidigare har hon legat två kurvor under medel och när hon föddes var hon ännu mindre än så) och det bekymrade barnläkaren. Jag blev tillsagd att förstärka hennes mellanmål, att hon ska vägas en extra gång på bvc och att barnläkaren ska få ta del av resultatet. Om hon inte har ökat nog i vikt blir det tal om dietist.


    Det var några saker jag inte fann mig att påpeka:


    Har du sett hur Fälgas pappa ser ut? (vi är ganska så finlemmade varelser båda två)


    Fälga äter ungefär lika mycket som sin större tvillingbror.


    Hade du reagerat öht om hon inte hoppat upp en kurva på längden?


     


    Några jag har pratat med tycker att vi inte ska bry oss om vad läkaren sade och jag håller med dem, men som vanligt har jag ändå svårt att släppa det. Neoläkaren, borde hon inte veta vad hon pratar om? Jag har svårt att vara cool (som har varit min plan hela tiden... ) när Fälga firar det hela med att börja äta betydligt sämre än innan. Å andra sidan har Axel också börjat göra det. De kanske inte har tid; jag tror bestämt att jag har hört dem yttra varsin tvåords-mening.


    Men varför spelar det någon roll om Fälga ligger en kurva under på vikten? Vår BVC-sköterska har alltid sagt att det inte spelar någon roll vilken kurva man ligger på, bara man följer sin egna kurva. N ligger på en kurva ovanför "mitten" på längden och mellan "mitten"-kurvan och en kurva under på vikten.

    Jag tycker inte du ska oroa dig för det! Om Fälga (normalt) äter bra och ni inte har oroat er för hennes matlust så är väl allt bra? De äter mindre och sämre i perioder. De har ju feber nu också och då är ju inte aptiten på topp!
  • Fru Bygg

    IHHHHHHH, HIVDIS!!!
    Grattis gumman, du kommer bli en så bra chef!

  • Fru Bygg

    Hej alla finisar!
    Nu har det redan gått en vecka sen jag sist skrev. Tiden flyger iväg!
    Vi har det rätt så tufft hemma just nu och sen är det kurser och utbildningar med jobb och föreningsmöten mm.
    N mår inte så bra. Hon har haft hosta de senaste sex veckorna och jag tror vi har sovit ok typ fem-sex nätter under dessa veckor. Förra måndagen var vi hos en läkare som trodde det var förkylningsastma och vi fick astmaspray utskrivet. Det gav ingen större verkan och när N i söndagsnatt fick ett nattskräckanfall ( det värsta som jag som förälder varit med om, usch och fy!) så kontaktade vi läkare igen.
    De sa först bara att de inte kan behandla förkylningar och hosta, men vi propsade på att vi inte skulle gå hem förrän vi fick hjälp! Nattskräckanfall kan komma i samband med stress och när barnen inte sover bra. N har varit så pigg och glad om dagarna (även om hon inte sovit bra om nätterna) så vi har inte tänkt på att hon mådde så dåligt (mer än sin hosta). Det slutade iallafall med att vi fick hostdämpanden (och lite sövande) hostmedicin, näsodlingsprov (svar om en vecka) och en remiss till barnkliniken.
    Vi får väl se hur vi går framåt från här, men all denna sömnbrist tar på oss alla. Nu har N sovit bättre (dock långt ifrån bra) , men hostar konstant om nätterna.

    Så nu har jag gnällt klart för denna gången!

    Annars är det bara bra hemma, tjejerna växer och utvecklas för varje dag. Vi var på utvecklingssamtal på dagis i tisdags och fick massor med beröm för båda våra tjejer. Det får en verkligen att växa och sträcka på ryggen.

    Ingis, så roligt att se dig här!
    Ninnis, jobbigt med foglossning. Har akupunkturen hjälp ngt?
    Blommis; Åh vad jag har saknat dina maratoninlägg! SKRIV en bok!!!

    Nu är tyvärr lunchen redan slut!!

  • Fru Bygg

    Jag har inte varit aktiv härinne på sistone, men det har inte funnits så mycket tid. Sen känns det som om jag bara skulle klaga och gnälla på den tuffa tiden som vi har haft och delvis har. Hela hösten har bara varit ett töcken och vi har inte snittat många timmar per natt. Det är lillas förkylningsastma som spökar och även om den blev lite bättre med medicineringen vi fick i december, så är den inte helt borta. Vi har ett återbesök i nästa vecka på barnkliniken. Just nu sitter jag med en sovande liten på bröstet (liten o liten hon är snart 17 månader). Det är andra rundan magsjuka för henne på mindre än en vecka, suck! Jaja, men iallafall så läste jag blommis inlägg om rädslan av att forumet ska dö ut och det vill jag inte! Jag lovar att bli bättre på att uppdatera er för jag vill gärna höra om allt som ni alla gör varje dag! I vått och torrt!

  • Fru Bygg

    Kom och tänka på den andra tråden som en del av er skrev i. De flyttade till ett slutet forum, eller? Ingen annan här inne som är sugen på det? Då behöver man inte tänka så mkt på att inte utlämna för personliga saker och det är kanske lättare att logga in o skriva. Bara en tanke!

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård