• Fru Bygg

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Välkomna MSW och BS. Spännande med BF så snart MSW!

    Muggles, så underbart söta Ada och Beda är! Och vilken supersöt storasyster de har! Jättefina bilder på söta tjejer!

    Fru Sy, saknar dig i tråden! Allt bra?

    Ninnnis, jobbigt att maken är borta så mycket. Du får höra av dig om du vill hitta på ngt ngn dag. Jag kan nog ta mig till sydligare grader också och besöka dig och Hvidis!

    Hvidis, hur har dopet gått? Är ni tillbaka från resan ännu?

    Ingis, saknar dig också! Allt bra med Bellabus?

  • Fru Bygg

    Lanovia, jobbigt med foglossning. Hoppas att det släpper efter lite vila idag! Det är så synd att ni inte bor närmare, tänk vad skoj vi kunde ha om dagarna då! Inga planer på flytt söderut?

  • Fru Bygg

    Min stora tjej har kommit in i riktig trotsålder (och reagerar väl på att hon fått en lillasyster också). Hon vägrar gå hem från dagis om dagarna. Det räcker med att hon ser oss komma så skriker hon NEJ och sedan skriker/gråter hon hela tiden och vi får bära henne som en trasa i famnen till bilen och köra hem. Sen brukar det släppa när vi kommit hem, men igår var hon hopplös. Hon gjorde allt som hon inte fick och bara skrek och grät. Puh, det var många gånger som jag fick räkna tills tio och andas lugnt. Det var riktigt jobbigt ett tag innan maken kom hem och hjälpte till för hon väckte N också som sedan också var otröstlig.
    Hoppas på en bättre hämtning idag istället, men vi får väl se!

    Någon som har ngt bra tips som man kan göra för att underlätta hämtningen på dagis? Det är ju skoj att hon trivs så bra, men det är rätt så jobbigt just nu att hämta henne.

  • Fru Bygg

    Flamman, tack för alla tips! Jag tycker att jag försöker göra saker med bara E, men kan nog bli mycket bättre på det. Det ska jag verkligen tänka på!

    Ang hämtningen, så är det ofta ute och det känns så kallt att sitta med lilla N och vänta tills E lekt klart. Nu har ju vädret varit så dåligt att jag inte orkat gå och hämta E med vagnen utan har kört med bilen. Kanske ska ta mig i kragen och gå och hämta henne idag (även om det blåser) och då är ju N lite mer skyddad i vagnen.
    Ska testa det idag! Tack vännen för tipsen! Skönt att det inte bara är vi som upplever hämtningar på detta sätt!

  • Fru Bygg
    Norrskensflamman skrev 2011-10-19 14:44:14 följande:
    Jo, det slog mig sen Fru Bygg att de är kanske ute o leker när du hämtar. Det var T också ibland. Men jag tog med mig vagnen har jag för mig och satte mig vid en bänk och hade jag tur fanns det nån fröken som hade tid att slänga några ord. Tillslut kommer nog storasyster fram och vill vara med, särskilt om lillasyster får uppmärksamhet
    Nova, så fint
    Tack, flamman!
  • Fru Bygg

    Flamman, du hade så rätt. Idag gick jag och hämtade E. Hon skrek inte när hon såg mig, så jag vinkade och satte mig sedan på en bänk. Efter bara ett par minuter, så ropade hon mamma och kom springande och gav mig en kram. Hon gick sedan tillbaka till sandlådan och lekte lite till och jag passade på att prata lite med fröknarna. Sen när jag sa att vi skulle gå hem, så blev hon lite ledsen för en sekund. Men sen mutade jag med gungor på vägen hem och då ville hon gå med en gång. Det var en mkt bra hämtning, hoppas nu inte det enbart va denna dagen.

  • Fru Bygg

    Tack Heloise! Jag tycker min lilla tjej också är bedårande, men jag är ju partisk!

  • Fru Bygg
    muggles skrev 2011-10-19 18:36:57 följande:
    Fru Bygg: hur gammal är din stora tjej? Moa tyckte också det var jobbigt att få syskon. "Ni tar bara hand om syskonen" var vanligt att hon sa i början. Vi har försökt stärka hennes storasysterroll och ge henne lite fördelar pga det. Tex pratar vi om att det ju bara är hon som får glass; småsyskonen är för små. Banalt exempel men i princip. Vi gör saker bara med henne ibland (tex åker en av oss till badhuset med henne vilket hon älskar). Men jag tror ändå det tar tid för dem att finna sig till rätta och förstå att de fortfarande är en viktig del av familjen. Så tid är en faktor... Vi upplever att Moa är betydligt mer harmonisk nu 5 mån efter födseln, el det har hon väl varit ett tag nu.
    E har precis fyllt två år, så hon är fortfarande rätt så liten. Fast hon känns väldigt stor och duktig nu när man har en liten bebis igen.
    Jag tror att delar av hennes trots helt klart har med lillasyster att göra, även om hon inte utrycker sig så verbalt ang detta.
    Vi försöker att vara duktiga på att göra saker med henne själv, men just nu är det tufft för maken jobbar långa dagar och är inte hemma förrän vid halv sex. Då ska det lagas och ätas mat och sedan brukar vi lägga E för att sova vid sju-halv åtta. Tyvärr så bor inte mina föräldrar här utan 20 mil bort och kan inte hjälpa till med att passa N medan jag gör saker med bara E. Svärföräldrarna är inte trygga med att passa N och kommer nog inte att vara det förrän hon är närmare året. Tyvärr!
    Vi försöker att hitta på saker med bara E på helgerna, men jag önskar att det fanns mer tid att göra det i veckorna också. N sover inte så mycket om dagarna heller, så det är svårt att sitta ner själv med E.

    Nu har vi E på dagis på heltid och kommer att ha det i en månad till (på vårt dagis så har man rätt till två månaders heltid i samband med födsel), men sen kommer det ju bara att vara 15 timmar/vecka och då blir det ännu mer tid hemma med lillasyster för E. Hoppas det kommer att gå bra ändå!
  • Fru Bygg

    Oj, vilken fart det är i tråden nu för tiden. Jag hinner ju knappt ens med att läsa alla inlägg.
    Välkommen alla nya (eller gamla)! Har förstått att ni alla känner varandra rätt så bra från granntråden, men just nu snurrar det rätt så bra i mitt huvud (då jag inte tjuvläst tivolitråden). Men det landar nog snart!

    Muggles, jobbigt med sömnen med tvillingarna! Jag lider med dig och vet precis hur det känns. N började ju sova lite bättre i förra veckan, men nu i helgen och denna veckan så är det dåligt med sömn igen. Hoppas att det är den första utvecklingsfasen vid 5 veckor som spökar och att det blir bättre snart igen.

    Lanovia, bara ett par veckor kvar nu! Jag förstår att du tycker det är jobbigt, så kände jag också med N. Du vet att min inbox alltid är öppen om du vill gnälla av dig lite. Det får man göra när man är höggravid!
    Maken ska kanske på kurs i Gbg i slutet av november och först ville jag följa med och hälsa på dig, men sen kom jag att tänka på att det är ju då det är BF för dig och du kanske redan har en liten nyfödd då. Det är nog bättre att ta det en annan gång. Men tänk va skoj det hade varit att träffa dig igen!

  • Fru Bygg

    Här har det varit full rulle de senaste dagarna. Mamma har varit här på besök då maken var iväg på kurs i Småland i två dagar. Sen har vi bokat dag för dop och jag har sålt min bil
    Eller egentligen är jag glad för det. Vi behöver ju ha de extra pengarna och jag använder ju inte den så ofta mer än att köra till dagis ibland och ngn enstaka utflykt. Jag har fått löfte från maken att köpa en ny när jag börjar jobba heltid igen i augusti. Det är ju spännande.
    Men nu får jag snällt traska i ur och skur och regn och snö till dagis varje dag med två små tjejer. Det är ju inte så synd om mig egentligen, men har man haft bil i mer än 10 år så har man vant sig vid lyxen.
    Jaja, de extra pengarna kommer ju bra till hands. Vi flyttar ju i feb till en större lägenhet med dyrare hyra (såklart!) och sedan är vi ju f-ledig ett bra tag till. Nu kan jag iallafall med gott samvete gå och klippa mig (var ett år sedan sist) och sedan shoppa lite nya kläder (och skippa gravidkläderna). Det är ju skoj!

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård