• Fru Bygg

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Maken och E körde sen hem och jag och bebisen stannade en natt på BB. Allt var toppen med oss, men jag hade riktigt mkt ont av eftervärkar och fick en hel del smärtlindring. Igår lämnade maken E på dagis och kom sedan till BB för bebisens läkarkontroll. Vi hade även utskrivningssamtal eftersom vi ville åka hem. Jag mådde mkt bättre och vid tiotiden så åkte vi hem. Där tog vi det lite lugnt innan det blev en del besök. E fortsatte vara så gullig mot sin lillasyster och vi är så stolta över våra två underbara och fina döttrar. Sammanfattningsvis så känns förlossningen ändå perfekt, för E sov och fick inte se mig ha ont ( hon brukar alltid bli ledsen om hon ser mig ha det minsta ont). Svärmor kom snabbt och jag var riktigt trygg med det. Vi hann in till förlossningen och både jag och bebisen mår toppen. All personal var underbar och just nu så känns det knappt att jag fött barn. Hoppas detta håller i sig och att man kan fortsätta må bra. Vi är trötta och visst är det full fart med två små barn. Men nu är ju maken hemma en tid och E får vara på dagis och få lite egentid där medan vi får chansen att lära känna bebisen. Och fundera på namn, för det är inte det lättaste!

  • Fru Bygg

    Jag tänker på er alla och lovar att logga in och kommentera allt, så snart vårt internet funkar igen, men nu är ni lite uppdaterade. Sorry om mina inlägg är uppdelade och kanske inte lite svamliga, men jag vågade inte skriva in allt på en gång i mobilen. Jag har säkert glömt bort en hel del frågor, men de får vi ta sen. Kramar

  • Fru Bygg

    Lanovia, du måste lyssna på din kropp! Håller med din make, det är ju ert barn som du bär och det är inte alltid en lätt uppgift! Du är precis som Leksi skriver fantastiskt och absolute INTE värdelös! Stor kram till dig!

  • Fru Bygg

    Sitter just nu uppe med lilla pricken och försöker få henne att sova. Hon sover bra om dagarna (fast helst i famnen), men om nätterna är det oroligt och då duger bara famnen. Maken har precis varit uppe i dryga timmen medan jag fick sova, så nu är det makens tur att sova lite. Har lyckats förtränga hur jobbigt det är att inte sova om nätterna. Jag vet att det är som mest jobbigt nu i början när bebisen är så pass liten, så det är bara att bita ihop och njuta av att ha världens goaste bebis i famnen. Synd bara att man är så dålig på att sova om dagarna när man har möjlighet. Man planerar gärna i en massa annat då, men nu är det sova som gäller!

  • Fru Bygg

    Vill först skicka iväg lite kramar till er alla! Jag läser och följer er varje dag men har inte haft tid att kommentera. Vår lilla tjej sover så dåligt om nätterna, så dagarna försvinner i försök att få lite sömn. Inatt har det nog blivit 1,5 timmar sömn. Jag är trött!!!! Hoppas att det ordnar till sig snart. Vet att hon fortfarande är så liten, men kan inte komma ihåg att E var så kinkig med sömnen.

  • Fru Bygg

    Jag måste fråga om det är ngn här som inte har ammat sitt barn. Jag hade problem redan med Ella men det gick ok i lite mer än två månader innan vi gick över till ersättning och då blev E en helt annan tjej. Nu blev hon en glad och mätt tjej istället. Nu är det så att amningen inte alls funkar med N. Jag har så ont att jag gråter nästan varje gång jag ammar och jag har försökt med allt. Bvc-sköterskan säger att så ska det ju inte vara och att det är ok att sluta amma och ge ersättning. En stor del av mig vill verkligen göra det, men en del tycker det är alldeles för tidigt att sluta amma redan. N är ju inte ens två veckor. Och jag känner mig så misslyckad som mamma och känner att jag inte kan ta beslutet. Maken stöttar mig fullständigt, men säger att det är upp till mig om jag orkar och kan amma mer.

  • Fru Bygg

    Lanovia, om du läser lite äldre inlägg så kände jag precis likadant som dig! Men du kom med så många kloka tankar som jag aldrigkan komma på nu. Vill bara säga att jag förstår precis hur du mår och känner dig. Din enda uppgift är att ta hand om dig och miraklet i magen! Se till att vila och det är ok att trötthetstårarna kommer. Låt maken krama dig och hålla om dig! Ni är ju ett team, även fast det är du som bär barnet. Känns som om jag svamlar, men hoppas du förstår vad jag menar! Många kramar till dig, gumman!

  • Fru Bygg

    Ingis och Ninnis, ha en underbar resa och ge blomman en kram från mig också!

  • Fru Bygg

    Tack för alla kramar och tips ang amning. Jag har inte varit i kontakt med amningshjälpen denna gången, men var det ett par gånger med E. Det känns som om jag har alla fakta och tips redan denna gången och inget hjälper riktigt mot smärtan. Med E kändes det precis som det du gick igenom Lanovia och då blev det bättre efter att jag pumpat. Nu har jag pumpat och luftat och smörjt och gjort allt jag kan, men smärtan släpper inte. BVC- sköterskan hade inte heller några andra råd. Jag har väl mer eller mindre beslutat mig idag för att sluta amma. Jag är ingen bra mamma för varken E eller N när jag har så ont. Nu börjar ju dessutom maken jobba imorgon och jag får inte ihop det med matning och pumpning mm. Jag ska försöka pumpa lite iallafall. Hoppas nu bara N inte mår dåligt pga detta.

  • Fru Bygg

    Smint; tack för ditt inlägg! Jag känner mig ok med mitt beslut och nu när det är taget, så är det bara att köra på. Det är så underbart att få ett så stort stöd från alla härinne! Ni är toppen!

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård