• muggles

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Norrskensflamman skrev 2011-08-05 20:09:17 följande:
    Hej! Idag när jag kom hem från jobbet var maken på väg precis. Jag bröt ihop. Sen fick jag samla mig lite här hemma innan jag åkte till brorsan där flickorna var. Blev bjuden på middag där och har haft gott samtal med brorsan och hans fru, medans flickorna kollat tv.
    Nu känner jag mig lite lugnare. Kanske för att jag tagit en halv tablett också.
    Hoppas jag kan sova inatt så jag orkar sätta mig i bilen och köra till Daa imorgon Ser fram emot det, verkligen!
    Det gör riktigt ont att läsa om din smärta. Jag tror att vi alla känner igen oss i de gånger när vi blivit lämnade, ratade och haft en olycklig kärlek. För det har vi nog alla haft. Stor stor kram!
  • muggles

    Nu har jag sett parvlarna och Mini!!! Söta som socker alla 3

    Minis örngott, I love mum-body och babysitter känns igen, vi har dem vi också

    Tillbaka från sommarstugan där vi haft härliga dagar och solat och badat massor. Våra småtjejer har helt klart skaffat sig en dygnsrytm och somnar för natten vid 20-tiden efter en matning. De sover sedan ca 5-6h och så matar vi och så somnar de om med en gång. Sedan sover de igen till ung 5-6 på morgonen när de börjar gnöla och då lyfter vi in dem i vår säng och ligger och gosar med dem så de håller sig tills ung kl 8 innan de är tokhungriga. Så vi tycker vi har hyfsade nätter nu faktiskt. En nattmatning när de inte ens är 3 månader är ju helt ok. Och att få sova till 8...

    Däremot sover de lite sisådär på dagarna nu. Oftast i skift så att en av dem alltid är vaken. Jag skulle vilja få till två riktiga sovtider på dagen - en på förmiddagen och en på eftermiddagen men får se om det lyckas. Min make börjar jobba om en vecka (då har han varit hemma i exakt 3 månader - tänk vad fort det har gått!!!).

    Clara tog tag i ett papper härom dagen så det verkar som om de börjar greppa saker snart.

    Om ni har en trådträff någorlunda i närheten (sist var jag på granntrådträff i Värnamo...) skulle jag gärna vilja vara med! Jag skulle kunna ta med småtjejerna och kvista dit. Vore så kul att träffa er irl.

  • muggles

    Flamman: förstår vad du menar. Det skär i hjärtat när det gör ont i ens barn

    För övrigt: ooooooooooops!

  • muggles
    Heloise skrev 2011-08-06 21:14:37 följande:
    Däremot tror jag att jag suttit ner sammalagt kanske med lite vilja 10 min sen kl 7 i morse.
    Nästa unge får baske mig nöja sig med ett litet intimt kalas!
    Bra för viktnedgång?! Hoppas jag inte förolämpar dig nu men jag har för mig att du ville gå ner i vikt? El blandar jag ihop det med någon annan...?

    Vi ska ha ett försenat 40-årskalas för mig imorgon, öppet hus blir det. Jag kände att det blev så tråkigt att inte fira alls då i januari när operationen ställde in allt (hade tänkt spa-firande med tjejgänget den gången). "Vad gjorde du på din 40-årsdag?" "Inget." Så vi drog igång att bjuda kreti och pleti på öppet hus imorgon. Nu i veckan ångrade jag mig nästan - det är MYCKET att fixa med när man har 3 barn att ta hand om samtidigt... Men stortjejen sover hos kompisar ikväll och till imorgon så är hon "ur vägen".

    Sedan började jag tänka efter: öppet hus from kl 14.

    Mata Ada och Beda kl 07. Äta frukost och duscha, sedan är kl 9. Fixa fixa kalas. Kl 11 ska småtjejerna äta igen. Sedan lunch för oss. Och så ska vi göra oss i ordning. Alltså max 3h fixande hinns med imorgon... Har skrivit körschema, typ "in med korv och köttbullar i ugnen", "skära upp ostkuber" mm. Svettigt blir det!
  • muggles
    Daa skrev 2011-08-08 03:02:16 följande:

    Blommis och Fru E: skönt att se er.


     


    Flamman: det var verkligen gott att få träffa dig i lördags. Du och dina tjejer är verkligen underbara. Axel och Fälga verkar ha blivit rätt förtjusta de med. Tiden gick för fort och jag önskar att jag hade kramat dig mer. Tänker på er.


    Jag är inne på min tredje natt med sömntabletter. Den första blev riktigt bra, åtta timmars sammanhängande sömn och jag vaknade med hopp om att det skulle ordna upp sig med sömnen. Den andra natten blev väldigt "sådär" och jag lyckades skrapa ihop kanske fem timmars sömn sammanlagt. Den tredje natten... tja, jag sitter ju här. Har kanske slumrat en kvart eller så.


    Jag är yr av trötthet, sitter här och svajar och händerna skakar. Att stå och gå känns ostadigt. Antar att det är sömntabletten. Igår var jag så besviken över den uteblivna effekten att jag grät hela morgonen och förmiddagen. Den här natten är än värre, så jag vill inte tänka på morgondagen.


    Åh, så roligt att tvillingarna ska till en fotograf! *bitter och sarkastisk*


    Vad ska jag ta mig till? Om jag inte får sova när någon annan tar hand om barnen och jag är neddrogad för att få sova, när, NÄR i himmelens namn ska jag få sova? Har räknat efter: det är ungefär femtio dagar sedan den här skiten började. Femtio dagar, då jag har förlorat, tror jag, ungefär hälften av den sömnen jag kunde ha fått. Tänkte hela tiden att det borde lösa sig, men det blir bara värre.


    Hur lång tid tar det innan man blir tokig av trötthet?


    Hur mycket mer svammel kommer jag att skriva på internet innan mina nätter äntligen kan ägnas åt det de ska ägnas till?


    Daa: om skiten började för 50 dagar sedan så kan det ta ett tag att komma tillbaka. Detta inte sagt för att du ska tappa modet utan tvärtom! Kom ihåg vad jag skrev för ett tag sedan - det tog mig ca en månad att komma tillbaka till bra sömn. Ge det tid! Och hör gärna av dig till läkaren och kolla med honom/henne vad de tycker om att tabletten inte funkade. Kanske är det normalt att det hackar i början? Kram på dig!

    Ninnnis: mitt bästa tips för sovande barn är att mata så mkt det går på dagen. När de har växt så att magsäcken kan hålla tillräckligt med mat/energi för att klara en hel natt, så kommer de också att sova en hel natt. Men man kan inte framtvinga detta i förtid. Mini tex är alldeles för liten ännu, han kommer nog att äta var 3-4h en månad till minst. (El det är ju olika såklart men om man går efter hur de flesta bebisar är.)
  • muggles
    Villemoa skrev 2011-08-11 10:20:04 följande:
    Det går jättebra att hämta! I början förstod hon inte varför hon inte fick vara kvar och äta mellis (de äter 14.00 och vi 15-timmarsmammor hämtade 13.45) för hon ville ju äta med sina kompisar. From den 22/8 har föräldralediga och arbetslösa rätt att ha sina barn 35h/veckan, de har äntligen ändrat det i vår kommun! Moa har gått tis-tors, och gör det nästa vecka också, men nu ska hon gå må, ons, fre 9-15 och tis, tors 7.30-15 (för att pappa också ska kunna lämna). Till att börja med gör vi så här och ser hur det funkar. Sen, när mörka november börjar och några månader framåt, funderar vi på att låta henne vara ledig på fredagar. Det bästa är att vi kan ändra hur vi vill och i princip när vi vill!
    Fy farao vad lyxigt! Här i Gbg får man max15h per vecka oavsett om man fått tvillingar el ens trillingar vilket jag tycker är hål i huvudet. Hur ska man kunna hinna med en 4-årings behov när man har flera bebisar att ta hand om??? Moa klättrar ju på väggarna om vi inte hittar på något som en utflykt el kompisbesök varje dag. Så länge maken varit hemma har det gått bra men när jag blir ensam blir det värre...
  • muggles
    Ninnnis skrev 2011-08-11 23:56:29 följande:
    Heloise, jag förstår dina tankar och känslor. När "alla andra" blev gravida utom jag kände jag också så, jag missunnande inte andra att bli gravida, jag önskade bara av hela mitt hjärta att jag också skulle bli det. Du har en otrolig förmåga att "bryta ihop och komma igen", du imponerar och inspirerar mig. *kramar om*

    Flamman, man kan iallafall konstatera att det är rätt beslut att gå skilda vägar från den mannen... *kokar inombords* Kram till dig!

    Villemoa och Lanovia, skönt att det verkar gå bra för dagistjejerna  
    Instämmer! Jag känner precis igen känslorna från när vi inte kunde få det syskon vi ville. Jag stannar upp ibland och tänker på hur otroligt lyckligt lottad jag är som fått 3 fina tjejer! Och vilket mirakel det var då i januari. 11:e januari, för alltid värt att fira... (Jag och maken har vårt datum när vi träffades 10:e januari, så det var en märklig 8-årsdag när vi satt på pizzerian och åt en pizza till kvällsmat inför operationen dagen efter.)
  • muggles
    lanovia 08 skrev 2011-08-12 11:24:46 följande:
    Muggles vad kul med kalas imorgon. Även om jag förstår att du ångrar dig mellan varven, men med folket väl på plats tror jag ni kommer få det kalas.
    Har ni inte några som kan hjälpa er? Någon som kan komma innan och hjälpa till och någon som kan ta lite ansvar under festen så du hinner prata lite med gästerna?

    Kan inte fatta att man inte får mer tid på dagis när man har tvillingar. Men hur funkar det har du 5h dagar eller 3h dagar?

    Jag är så glad för att vi har 5h på vårat dagis. Känns menfullare att lämna bort E 3 nästan hela dagar, då jag kan hinna med bebis och hund. Än 3h varje dag då jag inte skulle hinna med någonting.
    På vårt dagis har man 2 dagar per vecka varannan vecka och 3 dagar per vecka varannan. 6h per dag. Så varannan vecka ska jag ha Moa hemma 3 hela dagar. Puh! Fast nu börjar jag "plugga" på halvtid om 2v så då får jag ha henne 25h/vecka och då är hon hemma på fredagar endast. Jag kommer ju inte försöka ta kurserna men det räcker att skriva in sig. Skit att behöva mygla men vad gör man - man kan ju inte betala sig till fler timmar, det hade vi gärna gjort annars. Det är inte det att jag vill slippa träffa Moa men hon blir verkligen understimulerad om man inte har en lekkompis till henne varje dag, och jag kommer att ha någorlunda fullt upp med att mata/bada/söva tvillingarna. Och då blir hon sittandes framför tv:n - inget jag gillar heller
    Bättre att hon är hemma med oss på fredagarna, då har jag en sportslig chans att hitta på något kul, typ åka till en rolig lekplats el så...
  • muggles
    Daa skrev 2011-08-14 09:26:57 följande:

    Inatt, eller kanske ska jag säga i morse, somnade jag halv fem. Natten innan det somnade jag "redan" vid två-halv tre.


    Tanken är att jag ska ta sömntabletter 3-4 nätter i rad och sedan vara utan lika länge. Det här var två av nätterna utan. Jag trodde i min enfald att det skulle gå bra, i alla fall ganska bra, men i själva verket är det värre än någonsin.


     


    Muggles: om du vill får du gärna berätta mer om hur det var för dig.


    Jag förstår att det tar lång tid att få ordning på allt, men jag är så himla förtvivlad just nu. Istället för att vända blir det hela tiden bara värre och värre. Min besvikelse är enorm, natt efter natt, och jag känner inte att det någonsin kommer att lösa sig.


    Vi tror att det är utvecklingsfas på gång här. Dubbelt upp. Vid ett tillfälle igår var jag så trött att jag med nöd och näppe orkade sitta, men båda parvlarna var otröstliga och både maken och jag behövdes.


     


    Om jag vore en duktigare och bättre människa och mor skulle jag ha hittat ett sätt att få parvlarna att sova samtidigt och längre tid under dagen istället för de halvtimmar här och där (och aldrig samtidigt) som det är nu. Då skulle jag hinna vila och städa och laga mat, istället för att lämna allt sådant åt maken.


     


    Jag tål inte den jag har blivit den senaste månaden. Underbaraste parvlarna förtjänar en bättre mamma och bästa maken förtjänar en bättre hustru.


    Jag tycks inte kunna göra annat än att gnälla och gorma (vilket skulle visas... )


    Åh Daa, jag tror itne jag har förstått hur illa det är för dig För mig var det aldrig så illa att jag behövde ta tabletter. Så jag har tyvärr inga bra råd att ge Du ska banne mig inte ha dåligt samvete för att du inte orkar ta tag i parvlarnas sömn etc! De mår säkert bra som de gör. Vet du, jag har funderat på det där med att våra tvillingar inte sover samtidigt. Jag har börjar omvärdera det. Det kanske är bra att de sover omlott så att man hinner ägna sig åt dem en i taget?

    Jag sover iaf rätt hyfsat och jag har inte heller orkat ta tag i det där än... Är det en liiiten tröst?

    Men jag tror verkligen att det kommer att lösa sig men det kommer nog att ta tid tyvärr. Jag har flera kompisar som tagit sömntabletter (insomnings) pga sömnlöshet som hade att göra med utbrändhet. En av dem har kunnat sluta med tabletterna (tror hon fick ha det i några månader). Jag tror att hennes upplevelse var lite som din; att när hon skulle sluta med dem i några dagar så kunde hon inte sova. Men som sagt, efter några månader (usch vad länge detta säkert låter i dina öron!) så kunde hon sluta med dem. Den andra vännen har fortfarande sina tabletter men hon har varit deprimerad i omgångarn i flera år, så hon var mer illa däran.
  • muggles
    Norrskensflamman skrev 2011-08-14 18:33:05 följande:
    Partyt var jätteroligt. Vart först bjuden på förfest hos en manlig kollega och hans fru som jag känner lite sen tidigare. För att hon är hans fru. Och vi har jobbat ihop en kort period också. Jättetrevligt
    Sen var det hur roligt som helst på festen och mig hade de ju placerat vid den andra och enda singeln på festen... En mysig musiker som spelade i bandet. Jag har träffat honom förr. Han är yngre än mig, flera, flera år. Jag känner hans pappa väl Vi har jobbat ihop. Gud, va gammal jag känner mig... Iaf så var det flera parlekar där man skulle tävla i lag med sin "partner". Vi hade jätteskoj, och han vart väldigt bettuad i mig... om man säger så...
    Men sen så blev jag biten av en hund (ingen liten, vi talar stor stående fåglehund) rätt uppe i halsen, högg flera gånger mot strupen. Så det gick hål på flera ställen och blödde. Så det vart ilfärd till akuten och få stelkrampsspruta, men de sydde inte. Åkte tillbaka till festen, men jag måste ha fått nån efterreaktion (jag var kolugn när allt detta hände), för jag blev tvärtrött, så där så jag nästan somnade sittandes. Och migrän. KOm hem halv två och spydde ner hela toan och har legat i migrän till mitt på dagen idag
    Svullen och blå och oooont på halsen. Ser ut som att jag slagits med en vampyr. Jag kommer förmodligen få ärr.
    Tur det inte tog i själva ansiktet, eller ännu värre, kroppspulsådern !!
    Tur i oturen alltså.
    Så är det när jag är i farten... alltid händer det nåt. Drama Queen.
    Men HERREGUD!!! Vad hände med hunden? Avlivad hoppas jag. Sådana där hundar får bara inte gå lösa. Åkte tillbaka till festen... *skakar på huvudet* Du måste vara gjord av stål kvinna!
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård