• muggles

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Flamman: styrkekram!

    Det går bra med A och B men nu måste jag rusa...

  • muggles

    Lycka till imorgon Heloise! Det låter som att det är en liten deletion (nu svänger jag mig med uttryck jag eg inte kan...) hon har så vi hoppas på det bästa.

    EA: jäkla skitcykel! Synd att du bor så långt bort - jag hade kunnat tänka mig en donation på blommor annars...

  • muggles

    Ninnis: på fredagar (och lördagar) får jag äta godis, så idag har jag fredagskänsla! Och så ska jag dricka rödtjut också hehe.


    Villemoa: jag får väl ut max 90 ml per gång men jag pumpar dygnet runt var 3-6 h (lite olika), så jag får ihop en lunch och en kvällsmat per dygn. De sover himla bra på bröstmjölken så vi brukar ge det som sista mål innan natten. Och så på lunchen så att magen blir "smörjd" 


    Flamman: inget kul med din make


    PB: himla kul att höra ifrån dig! Låter som att du har det rätt bra ändå...


    Nu måste jag förbereda för en lunchdejt som dyker upp snart...

  • muggles

    Villemoa: jag tror att ajg inte märkte någon skillnad på sprayen eftersom jag inte har något problem med utdrivningsreflexen. Det enda "problem" jag har är väl att jag inte producerar så jättemycket mjölk men det är ju ingen nyhet. Det får räcka det här helt enkelt. Nu har de snart fått bröstmjölk i en månad och det är ju finemang. Jag har inte bestämt hur länge jag ska orka pumpa men det får ge sig...

  • muggles

    Stort grattis Ninnis till Minis ankomst. Härligt att du klarade det med andning++ precis som du ville

  • muggles

    Daa: känner igen litegrann det där när båda är ledsna och man är ensam med dem, det är nog det enda jag tycker är jobbigt med att ha två. Man räcker inte till i de lägena. När de var mindre kunde jag lyfta upp båda samtidigt i famnen (lyfte nr 2 med en hand) men det går inte längre, de väger för mycket nu. Och får inte plats i famnen samtidigt heller. Annars tycker jag det är härligt med två bebisar, världens gulligaste tror jag tom . Det låter som att Axel och Fälga kanske tyckte det blev för mycket nytt folk? Moa reagerade så när hon döptes vet jag...

  • muggles

    Hej tjejer, har saknat er! Ni tror väl att jag har lämnat tråden men jag har bara haft mkt kring mig. Vi har boat in oss hela familjen (och så har det ju varit skit med morsan också ). Nu ska jag försöka bli lite mer aktiv igen...

    PB: vill bara säga att jag tycker det är jätteintressant att läsa om dina "problem" med sonen - helt andra frågeställningar än potträning, sömnproblem mm. Fortsätt skriva!

    Daa: jag tyckte det var jätteintressant att läsa ditt inlägg om hur det är att vara tvillingmamma. Jag kan ju till skillnad från dig jämföra hur det är att ha en bebis vs två men jag kände trots det igen mig mkt i det du skriver. Jag har tänkt en del på att det är synd om Moa som ibland får klara sig mkt själv. Ibland finns det liksom ingen famn över till henne Men så kom jag på igår att så är det ju för de syskon som får ett tredje syskon. Och Axel och Fälga får ju eg bara dela på uppmärksamheten lite tidigare än andra barn (för de flesta skaffar ju åtminstone 2 barn). Våra tvillingar har varit en väldigt lugn sort men jag har väntat på att de ska vakna till - och det har de gjort nu. De är mkt vaknare och mer uppmärksamhetskrävande nu än för bara några veckor sedan. Så det blir tufft liv i höst... Men jag har sökt distanskurser som jag ska skriva in mig på så att jag får utökad tid i förskolan för Moa. Här i Gbg får man bara 15h i veckan vilket innebär att Moa går 2 dgr/vecka ena veckan och 3 dgr/vecka andra veckan. Så vissa veckor skulle hon vara hemma 3 dgr. Jisses, hon blir redan nu understimulerad och frustrerad - och då är vi två vuxna hemma som kan turas om att gå till lekplats med henne etc. När jag är ensam med tvillingarna i höst och tex sitter och matar så ser jag framför mig en superfrustrerad Moa... Men jag har möjlighet att få 25h i veckan om jag pluggar deltid (jag kommer alltså skriva in mig men inte nödvändigtvis fullfölja), jag tror det är ett måste. Jag tycker det är hål i huvudet att man inte kan få utökad tid om manhar fått tvillingar (inte ens om man fått trillingar får man utökad tid enl förskolesamordnaren som jag pratade med). Då kommer Moa gå på förskola mån-tors 9-15 och fredagar hemma. Då känns det mindre pressande och bara roligt att hon är med oss en extra dag - då kan vi tex hitta på att åka på ngn utflykt fredagar.

    Jag skulle vilja dela med mig av lite bilder till er - hur gör jag det på bästa sätt? Går det att styra vilka som får se bilderna i mitt galleri nu eller är det fortfarande en bugg här på BT?

  • muggles

    PB: jag menade eg inte problem utan frågeställningar som det med FB ex.

    Flamman: usch fy fasen Har tänkt på dig och undrat hur det gått (har inte haft tid att läsa här även om jag nu läste några sidor bakåt för att hitta Daas inlägg; letar även efter Ninnnis förlossningsberättelse ). Hoppas verkligen ni kan få bo kvar i huset!!! Så viktigt för tjejerna när allt annat gungar... Vilken skit han är som smyger undan och messar sin andra brud och inte ens letar lägenhet själv. Jag förstår verkligen inte beteendet. Vill han komma därifrån el inte? Kan han inte flytta in hos henne då? (Ursäkta, det gör säkert ont i dig att tänka tanken men för att bli av med honom...)

  • muggles

    Hvidis: hur går det för dig? Vi ligger ju rätt så lika med våra bebbar

  • muggles

    Nu har jag läst tillbaka till sid 797 och inte hittat någon förlossningsberättelse från Ninnnis - har jag missat den? Jag ser bara att den omnämns (att du ska skriva den). Är himla nyfiken!

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård