• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Heloise
    Fru sy skrev 2011-02-06 20:55:36 följande:
    Vill se bild! Du har ju två små där inne, så de tar väl lite mer plats än Orvar

    Jag är så glad att magen växer nu, för då känns det som Orvar oxå gör de. Sen har jag ju gått ner en del i början, men nu ligger jag 0,5kg plus. tycker jag äter mycket och ofta men vågen har liksom stannat där... men snart kanske det smäller till även på vågen.
    Jag gick ner 7kg med Elise, och hon mådde vikt och längdmässigt bara bra. Fast det kanske hade hunnit vända, jag vet inte, för det hann vi ju inte se. Min BM sa att jag inte skulle oroa mig för att jag inte gått upp, så länge man äter så får barnet det den behöver eftersom den tar av näringen först och mamman får det som blir över.
  • Villemoa

    Hatar att det inte finns radbrytningar när man skriver via iPad och/eller telefonen!!

  • Heloise
    Villemoa skrev 2011-02-06 21:23:27 följande:
    Jäkla kärring!! Kan hon inte bara stå för vad hon gjort! Nåja. Hoppas ni får en fin vinst på huset!
    Mmm det skulle vara trevligt att få igen lite pengar typ de där 20 000kr som vi ligger ute med... Men ärligt talat bara det går + - 0 så är jag glad!
  • Heloise

    Du har verkligen jättefin mage Fru Sy klart du är stolt över den Jag saknar min "gravid"mage när jag ser så fina bilder

    Idag löft ELise huvudet när hon låg på mage första gången Det är synd om den ungen jag bara drillar henne hela tiden, stackarn, men hon måste ju träna mer än andra barn eftersom hon är svagare. Och så länge det ger resultat så fortsätter vi

  • Heloise
    Villemoa skrev 2011-02-06 21:44:01 följande:
    Jag saknar också min gravidmage! Kanske det får bli en trea så småningom
    Jag som var så" vad är det för fel på att ha bara ett barn?" typ, funderar nu över hur många barn man kan förlösa med kejsarsnitt innan magen säger ifrån 3 blir det om vi får bestämma, sen vet man ju inte vad kroppen vill, men def 3 kanske tom 4. Jag älskar att ha barn och har till min stora glädje upptäckt att jag är bättre på att ha barn än jag trodde( menar inte att förhäva mig nu), jag har mer tålamod och trivs bättre i mammarollen än jag trodde.

    Nu måste vi bara hitta ett större hus på landet, långt ifrån affärer och kiosker
  • Villemoa

    Vänta bara tills 3-årstrotset.... nädå, skämt åsido. Vad härligt att du känner så! Jag känner mig lite lugnare som mamma nu med två barn än med bara ett konstigt nog, mer tillfreds. Jag vet iaf att jag vuxit in mer i föräldrarollen nu, svårt att förklara. Här blir det nog 3 barn, har svårt att tro att vi slutar vid två. Jag har alltid sagt att jag vill ha fyra medan maken sagt två så tre är ju rätt fair Tar ju inget för givet förstås, slutar det vid två så är det bra också. Vi har ju haft lyckan att få två fina barn!

  • Ninnnis
    muggles skrev 2011-02-06 20:19:51 följande:
    Jag frågade faktiskt henne som gjorde vårt RUL, om de hade Downs, skulle hon kunna se det då? Hon sa att hon hade kunnat se sk markörer för det men att allt såg helt normalt ut på våra två små.
    Vad bra! Jag har också hört att tex. korta (?) lårben kan vara en indikation. Allt BM mätte på vår lille såg tydligen vädligt bra ut (inklusive lårben). Hon känner ju dessutom till våra KUB-resultat, så hon tittade kanske lite extra noga på "markörerna".

    Jaja, eftersom allt ser så bra ut har vi helt lagt den oron åt sidan. 
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård