• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Ninnnis

    Heja Elise som lyfter på huvudet! Duktiga tjejen

    Skönt att du känner dig så hemma i mammarollen, Heloise. Vi har nog inte råd med fler än två barn

    Villemoa, vilken sötnos Ellie är! Hjärta

    Flamman, hur har ni haft det?

    Fru Sy, om jag varit sängliggande i flera månader hade jag inte direkt gått ner i vikt, om man säger så... Tur att din mamma gödde dig med både kladdkaka och annat  

  • Ninnnis
    Heloise skrev 2011-02-06 21:20:10 följande:
    Nope den är där, går inte att göra nått åt, hon säger att hon gjort rätt jag säger att hon gjorde fel och då vinner hon för det är ord mot ord typ. Men jag orkar inte bry mig längre, bara skiten försvinner.


    Spännande med graviditetssymptom! Lätt för mig att säga, va?
  • Norrskensflamman

    Hej hej!
    Helgen har varit upp o ner. Men på det stora hela BRA och avkopplande.
    Fredagkväll var lite jobbig, diskussioner, tårar osv. Men lördag var det slalomåkning för hela slanten och vi hade roligt allihop faktiskt. Ungarna var så duktiga. Det var -19 och blåste på toppen, det var enda gångerna de gnällde, annars så åkte det för allt vad tygen höll.
    På kvällen bastade vi, åt gott, spelade olika Wii spel (Wii Sports med golf, bordtennis, bowling, fäktning och Wii Just Dance). Jag vann över ALLA, inkl. (ex)maken i bordtennis!!! Men T rår jag inte på i Just dance...
    Igår hade vi kunnat åka 3 timmar, men lilla K hostade så förfärligt och snorade, så vi avstod från att dra ut henne i -20 graders kyla och åka. Så vi tog det lugnt, spelade lite, lunchade, städade ur stugan och drog hemåt.
    Ungarna har verkligen njutit iaf
    Maken verkar inte lika panik över att få tag i en lägenhet. Han vill vänta tills han får tag i en tvåa, jag har sagt att jag ska fundera. Vet inte om han "köper" sig tid, eller om han börjar vackla i sitt beslut. Jag kan aldrig veta längre... så jag måste fundera på vad JAG vill och vad som känns bäst för mig. Vilket inte är det lättaste att veta. Är så förvirrad.

  • Norrskensflamman

    Känns som att jag bara vill ha vapenvila, och VILA från allt. Alla jobbiga beslut, alla planer ang framtiden, alla tankar om hur allt ska bli, vad menar han med det, varför gör han så, hur blir det med det, vad tänker han nu...osv.
    Jag vill bara vara just nu. Men inte ensam. Men inte ensam i tvåsamhet heller.

  • Norrskensflamman

    Nånstans känns det ändå bra när vi möts i omtanke kring barnen och delar den glädjen och kärleken. Förutom det där spelet han fick i förra veckan... Då höll jag på att gå upp i atomer. Tror nog att han själv insåg att han gick över gränsen. Han har verkligen varit fin med ungarna och med mig, även inför dem, hela helgen.

  • dfk

    Flamman, så skönt att du fick en fin helg med slalomåkning och lite annat att tänka på.

  • Fru sy
    Heloise skrev 2011-02-06 21:24:20 följande:
    Jag gick ner 7kg med Elise, och hon mådde vikt och längdmässigt bara bra. Fast det kanske hade hunnit vända, jag vet inte, för det hann vi ju inte se. Min BM sa att jag inte skulle oroa mig för att jag inte gått upp, så länge man äter så får barnet det den behöver eftersom den tar av näringen först och mamman får det som blir över.
    De var lite oroliga över min vikt där ett tag när jag bara fortsatte neråt. Läkaren jag träffade gällande illamåendet ville att bm skulle hålla lite extra koll. Både för min och bebis skull, hon pratade bla om att vi kunde göra tul ifall det fortsatte för att se att bebis växer. Nu har vi ju gjort det ang sd, och det såg ju bra ut! Bm tyckte även att jag gått upp bra sist vi var där.
  • Fru sy

    Heja Elise som kan lyfta huvudet när hon ligger på mage! Bra jobbat tjejen! (Och mamman oxå som tränar henne) 

  • Fru sy

    Heloise och Villemoa: Jag vill oxå ha fler barn! Blir irriterad på alla som säger till mig att nu blir det väl inga fler barn hos er efter en sådan graviditet... men jag kan faktiskt absolut tänka mig att gå igenom det igen! När jag var yngre tänkte jag mig alltid fyra barn, men nu är vi mer inne på att tre är vad vi önskar oss, sen får vi helt enkelt se hur det blir... Det som kan oroa mig är hur man tar hand om sina barn om man blir liggande såhär under framtida graviditeter oxå. Man vill ju liksom inte missa dem och deras utveckling. Sen ryker ju syrummet om det blir många barn här, det får jag fundera på om det är värt Men visst borde de kunna dela rum ett tag?!? Vi har stort hus ändå funderar jag på hur vi ska få plats

    Igår kom min jobbarkompis hem med sin lilla tjej som föddes för 5 veckor sedan, hon var då 30+1 vecka. De ska få hjälp hemma men amningen funkar nästan helt och hon har gått upp från 1500g till 2000g nu. Underbart! 

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård