Inlägg från: ingenjörsbruden |Visa alla inlägg
  • ingenjörsbruden

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    *sladdar in med en dubbeldäckare....kutar av o kramar o på er alla*
    London var super! Jättekul, härlig shopping, soligt o göttigt väder med bara någon regnskur, supergod mat o även superflottig fish´n chips *brrrrr*, seightseeing o mkt snack o massor av promenader!

    Busan har slitit ut sin pappa, han tyckte att det var jobbiggt att gå upp 20 ggr på natten.... jaha...

    Jag har blivit FASTER igen! Ingift iofs....makens bror+fru fick en liten Gustav i lördags. Jag VISSTE att han skulle komma när jag var i London! 4,1 kg o 55 cm! På en timme!!! GULP! Var visst lite stressigt....nähä! Men allt bra!

    Nu måste jag jobba visst...suck!
    Kommer tillbaks o läser ikapp!

  • ingenjörsbruden
    lanovia 08 skrev 2011-09-19 10:57:31 följande:
    Ingis härligt att du hade det så bra i London. Låter som bra för maken att få ta Loppan lite.
    Grattis till att du blivit (ingift)faster! Ojoj det gick fort att få ut den killen. Var det första barnet för dem?
    2a. Första gick på 6 h!!

    Skönt att veta att vi inte behöver "stressa" till BB vid ev nästa bebis som svågern o svägerskan gjorde nu.....

    Undrar också hur det är med fru Bygg! Hoppas allt är bra!
  • ingenjörsbruden
    Syrinx skrev 2011-09-18 18:02:19 följande:
    Fru E - så bra att naprapaten kunde hjälpa till med disken som låg fel. Hoppas att det har blivit lite bättre av det! Så svårt det är att veta vad som är anledningen förstås till din knäsmärta, men de brukar ju ha mycket erfarenhet och veta vad som kan gå fel. (Men jag håller med om att det låter märkligt att ryggen kan göra att det gör ont i knäet?) Håller tummarna för att stretching och styrketräning hjälper!

    Ninnis förresten, hur är det med ditt knä? Ska du boka en tid för professionell hjälp eller försöker du ordna det på egen hand? 
    det där med ryggont....jag har tom hört att om man har fel skor så kan du få ont i ryggen.....det sitter ju iofs sammanlänkat.... *rynkar pannan*
    Men fick det lite bekräftat nu när vi var i London. Vår administratör går alltid i högklackat, o INGA låga klackar heller! Hon är skitduktig på det o har alltid gått i högklackat.....men hon har rejäla problem med sin rygg....tror att det hänger ihop med hennes "hårda" o inte fotriktiga skor,

    Jag sket som vanligt i modet o gick i mina supersköna löparskor, o har inte ont i ryggen utan bara träningsvärk i musklerna! =härligt!
  • ingenjörsbruden
    lanovia 08 skrev 2011-09-19 12:58:28 följande:
    Hur vet du det?
    Generellt så brukar det gå fortare med nästa, hälften så lång tid men även ner till 1/3 av tiden.
    O med tanke på att jag hade värkar i 25 h så borde vi landa på rimliga 6-8 timmar.... Men det är ungefärligt o inget skrivet i sten.
    Med 3an så brukar det inte gå fortare, kan tom ta längre tid än 2an......men ALLA förlossningar är olika så det är bara att ta det som det kommer.....vilket jag inte gillar.....jäkla ingenjör!
  • ingenjörsbruden
    lanovia 08 skrev 2011-09-19 13:01:42 följande:
    Och renoveringen har denna månad gått runt med hjälp av mina föräldrar... tack gode gud för dem. Inte nog med att pappa gör jobbet de lånar oss pengar också, så att vi kan göra klart det mesta (om inte allt) av hallen innan bebisen kommer.

    Jag kan vara spyless ibland när de varit här flera dagar. Jag o mamma är alldeles för lika varandra o jag klarar bara inte av allt hon säger o gör, särskilt inte när jag känner att hon lägger sig i vårat liv och hus för mycket. Men jag är så innerligt tacksam för all hjälp!
    Ja tack för de underbara människor vi har runt oss som hjälper vår värld att fungera. *djupt tacksam*
  • ingenjörsbruden
    Fru E skrev 2011-09-16 07:37:48 följande:
    Ninnis & Ingis - det lutar åt att vi kommer att köra 2 bilar till Blommis va? Kanske behövs med all packning till barnen iofs men saknar ditt sällskap Hvidis
    Ninnis: Hur har du Mini i bilen? Framme eller i baksätet?

    Busans stol behöver stå i baksätet, helst bakom passargerarstolen för annars blir det för trång för förarens ben.
    Man får plats 2 st vuxna + busans stol i baksätet. Jag har inte tänkt ta med någon vagn, lånar ev svärisarnas sulky som är liten o smidig. O så en väska till oss två räcker långt....så rent tekniskt så borde vi få plats 3 vuxna plus Busan o Mini i en bil.....
  • ingenjörsbruden
    lanovia 08 skrev 2011-09-19 13:14:22 följande:
    Nej hata!!! Jag vill att någon skall skriva under på ett papper att nästa förlossning blir precis likadan som den förra så jag vet vad jag har att vänta mig. Eller lättare det kan jag iof acceptera.
    Men nu man vet ju inte alls. Och hur fort kommer det gå??
    Har också hört samma tidsangivelser men har också exempel där det gått fortare....
    Kan ingen tala om för mig hur bråttom jag kommer ha så jag vet??? Och när på dygnet kommer det ske? När E är på förskolan? Eller när hon är hemma men alla andra jobbar? Eller på kvällen/Natten?

    Snälla ge mig en handbok!
    En till mig med! Vill osså veta exakt!
  • ingenjörsbruden
    passionsblomman skrev 2011-09-19 13:19:46 följande:
    Igår var vi iväg på säsongens näst sista fotbollsmatch för sonens del. Vi hade farmor och farfar med oss, som ju varit här ihelgen. de skulle sedan vidare hem till Västerås. Destinationen var Vimmerby.

    Vi hade stort manfall i laget, så de tre bilar vi var (förutm sväronens) var inte fulla.
    TUR var väl det. Eftersom det hände sig som så, att väl framme och med barnen avlämpade i omklädningsrummet, skulle sambon åka och tanka. Plötsligt ringer han på svärfars mobil och jag tänker "jaha, soppatorsk". Nä. Fläktremmen hade gått av.

    Ja, man får ju vara glad att detta hände efter att vi kommit fram (och inte längs vägen), att bilen inte var full av andras barn (som den var då jag senast körde) att vi skulle till en stad (och inte rätt ut i spenaten till någon minimal by långt bortom ära och redbarhet, som det oftast är). Alltså fanns där ju en verkstad att lämpa av bilen utanför, med lapp på rutan och "hilfe". Detta kunde ju likaväl hänt då jag nyss satt som ensam vuxen i bilen 12 mil hemifrån och mitt ute i skogen, helt utan vare sig mack, verkstad eller möjlghet att få hem mig eller barnen. De andra bilarna då var ju också proppfulla.
    Nu hade vi ju den stora turen att sväronen kunde plocka in oss tre i sin bil och tyvärr få lov att kör hem oss igen inann de kunde få påbörja sin egen hemresa.

    Tyvärr vet vi nu inte när de kan ha lagat bilen-det var visst inte så enkelt som bara fläktremmen utan något lager och skit "plocka ner kylaren2 hörde jag, sedan blev det dyrt dyrt dyrt i mina öron och jag stängde av infödet. Vi ska åka till Stockholm/Västerås i helgen. Jag har sedan länge bestämt att jag skulle fira min 40-årsmilstolpe ihop med mina två väninnor som också fyller i år. Jag skulle bjuda dem på restaurang och vi skulle hinna prata ikapp lite av allt vi aldrig hinner.
    Min sambo och son skulle under tiden följa med två andra pappor med söner ut i segelbåt och fiska och sova över, så blev det en rolig resa för hela familjen och värt att ta bilen så pass långt.

    Nu borde jag väl egentligen ställa in min middag, för penarna finns ju inte alls till allt det här-inte med en billagning TILL, utöver dem vi redan sitter och betalar av.
    Men då blir det ju precis så som det brukar. det blir inget firande vid mina bemärkelsedagar. Jag firade inget med kompisar när jag fyllde 30 heller, för då var jag sjukskriven, höggravid och deprimerad. Jag tänker genomföra den här middagen på ena eller andra sättet.

    Om ni vill får ni hålla en tumme, be en bön eller vad ni tror hjälper, för att en man som ska titta på vår villavagn imorgon, faktiskt köper den.(Den vi försökte sälja redan då vi flyttade hit, men som vi sedan fick lov att frakta ner hit, ställa på en camping och som sedan dess inte hänt något alls med. En kvarnsten runt våra fötter och halsar som vi inte orkat ta tag i.)  Får vi den nu såld, då löser sig väldigt väldigt mycket för vår del. Vi kan isåfall få bort alla sådana där saker som släpar efter och ligger och kostar. Det hade varit en ren välsignelse.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Men jäkla bilskrälle! Skönt att ni var i civiliserade trakter.

    Håller tummar o tår för att ni får villavagnen såld! Tycker def att din dag ska firas å det rejälaste!
  • ingenjörsbruden
    passionsblomman skrev 2011-09-19 13:42:13 följande:
    Bilskrälle(n) är det enda vi har och FY vad bilar kostar pengar!
    Ordet bilverkstad ger ju magknip bara man viskar det...
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Jaaaaa, verkligen..... *tar en varm vetekudde o håller om magen*
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård