• Fru sy

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Villemoa skrev 2011-08-01 19:28:09 följande:

     Testa rismjölk till kaffet, minst äckligt av havre- och sojamjölk, iaf i mitt tycke.


    Jag tycker bäst om havremjölken, fast bara den från googreen. Om man vill kan man göra egen, ska inte vara svårt... bara att mixa 3 dl havregryn med 1 liter vatten och sedan sila av. Jag har tänkt att jag ska testa bara för jag är nyfiken påhur det smakar.

    När det gäller smör är becel absolut det bästa!! Och yoggi är Alpro bäst. Carlshamns blåbärsyoggi är god oxå.

  • Fru sy
    Ninnnis skrev 2011-08-04 20:41:33 följande:
    Jag har förresten skrivit förlossningsberättelse nu. Jag har skrivit den för "eget bruk" och orkar inte redigera makens och sonens namn överallt, så jag lägger inte ut den här. Dessutom är den en mil lång och intresserar garanterat inte alla

    Om någon vill bli inboxad så hojta till.
    Jag vill!!
  • Fru sy

    Heliose: Här är en till som verkligen hatar att träna. Men jag ska försöka mig på det igen, tänkte testa på afrikansk dans. Jag har provat ett "prova-på pass" innan och då kändes det okej. Min kropp behöver träna, jag är för svag... får ont i axlar och rygg och så... men jag sitter ju mkt hellre hemma i soffan och stickar, eller framför symaskinen. Men nu ska jag verkligen försöka, vill bli av med det som dallrar på magen efter Orvar och sen ska jag försöka se det som egen tid. Att jag har en kompis som jag går dit med gör nog att jag inte kommer kunna strunta i det utan då får jag dålig samvete.

    Sen har jag en annan sak till dig Heloise, med tanke på tygerna du har i hyllan

    Tröst för en tygsamlare

    Tyg isolerar skåpet där det förvaras.

    Tygköp håller konjunkturen igång.

    Tygköp är billigare och roligare än psykoterapi.

    Tyg behöver inte förvaras i kylskåp och inte
    tillagas för att njutas av.

    Tyg behöver inte matas, snytas, bytas
    på eller motioneras.

    Tygköp är inte omoraliskt, olagligt
    eller fetmande.

    Tyg lugnar nerverna och tillfredställer själen.

    Tyg är bra för att täcka tidigare tomma ytor, t ex
    strykbrädan, matrumsbordet, gästrummet...

    Tyg tillfredställer din längtan efter skönhet
    och inspiration åtminstone fyra gånger;
    när du köper det, när du tittar på det, när du syr
    av det och när du använder den fantastiska sak
    det blev till sist.

    Tyg är oftast billigare än bildelar, båtprylar,
    golfartiklar och fiskedon.

    Den som har mest tyg vinner !

    Du får köpa mer tyg - det är du värd !

  • Fru sy

    Idag är första dagen på se veckor som jag och lillkillen är hemma själva, mannen har alltså börjat jobba idag. Känns jättekonstigt och jag har svårt att ta mig för något. Imorgon åker jag och Orvar och vovven och hälsar på mina föräldrar, blir även en kompis träff med en tjej som har en lite kille som är lika gammal som Orvar och så tänkte jag överraska svärmor i butiken på torsdag...

    I slutet av veckan bär det av till Gbg, har ett späckat schema med alla kompisar som vi ska hälsa på. Men ska såklart bli jätteroligt!!

  • Fru sy

    Jag tänker på er som har det jobbigt!! Ni andra har ju som vanligt skrivit så bra innan, jag skriver gärna under på det ni skrivit och så skickar jag massa kramar till er!!

  • Fru sy
    Ninnnis skrev 2011-08-17 12:02:25 följande:


    Oh, fyller E år på fredag? Vilken tid passar dig? 
    jag vill oxå varamed och fika. Kollade precis upp tåget, tar bara typ 1,5timme för mig med tåget... så jag borde ju kunna ta med mig Orvar någon dag i höst och ta en dag i malmö med er tjejer när nere. Om ni skulle ha lust att träffa mig och Orvar?!?
  • Fru sy
    Hvidbrud skrev 2011-08-17 20:19:58 följande:
    Fru sy! Ja! Det är ju klart! Det skulle vara jätteroligt!
    Vi kan ju boka in någon dag sedan om några veckor, jag har hela denna och nästa vecka inbokade, sen tar vi oss gärna en tur till malmö.
  • Fru sy
    Leksi skrev 2011-08-30 21:34:07 följande:
    Åh käraste Ninnis! *kramar om* Tror mig veta precis hur du känner dig, känner igen allt du skriver. När A var runt 3 månader började amningen på dagtid krångla sådär, han åt lite, släppte taget och skrek, mjölken sprutade och jag kände mig helt förtvivlad för jag visste inte var det var för fel eller vad jag skulle göra. Om och om igen höll det på så där, han var ju hungrig men det ville inte funka! På nätterna gick det jättebra när jag låg ner och ammade men på dagarna... Blä! Efter ett tag kom jag på att det fungerade någotsådär om jag gick omkring samtidigt som jag ammade, det var ju urtungt men då lugnade han ner sig iallafall och hade jag tur kunde jag sätta mig efter en stund.
    Precis så har det varit för oss oxå, nu har det lugnat sig igen. Jag fick gå runt och amma Orvar för det var enda sättet att få honom att ta bröstet. Och från att det tröstat honom att komma till bröstet hela tiden kändes det ju jättekonstigt. Efter ett tag märkte jag att han inte var hungrig lika ofta längre och det var därför han inte ville ta bröstet... från att ha ätit med 2-3 timmar mellan kan det nu gå uppåt 4-5 timmar. Han ville helt enkelt bara att det skulle hända något annat... typ upp och gå
  • Fru sy
    Leksi skrev 2011-08-30 21:40:23 följande:
    Hur är det med Fru Sy? Var det inte väldigt länge sedan vi såg dig här?
    Fullt upp med Orvar?
    Tack för att du frågar. Allt är kanon, men vi har fullt upp. Inte med Orvar kanske, han fortsätter att "sköta sig"  Men han och jag har varit på lite utflykter... På två veckor har vi varit i Karlskrona och Göteborg och till helgen åker vi till Stockholm. Mellan detta har vi hunnit med fikastunder och shopping med kompisar och sen första föräldragruppträffen igår, där det stod babymassage på schemat. Så mysigt! Sen försöker jag hinna sy en del oxå för är höstmarknad här om 1 månad som jag ska vara med på. Sen har vi påbörjat renoveringsplanera här, så det är snickare, elektriker ect som springer här om dagarna...  Jag trivs så bra att vara hemma, det är så mysigt!!

    Jag är inne här och läser men har inte hunnit kommentera.
  • Fru sy
    Hvidbrud skrev 2011-09-01 09:18:24 följande:
    Hej fru sy! Har sån lust att lägga in en beställning, men kan inte komma in på din sida från iFånen... Och lat är jag, så jag orkar inte gå och tända för den rostiga gamla dinusauriedatorn... Mössorna är ju hur fina som helst och ett par matchande muddbyxor till mina ögonstenar lockar.
    Jag kan skicka bilder till dig om du vill Undra varför du inte kan komma in på min sida, är det ngt inställning jag kan ändra? Funderar även på hur det funkar med bt i mobilen, går det att få det smidigare som man har med fb? När jag går in på bt med mobilen är det väldigt litet och rörigt...
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård