• Soldemor

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    ingenjörsbruden skrev 2012-01-05 12:49:17 följande:

    Indianfronten intet nytt........

    I morgon är det 10 år sedan jag o maken blev ett par! Hjärta Känns som en bra dag att använda det där testet som ligger i badrummet.....


    Kör hårt!
  • Soldemor

    Nu skall jag strax åka hem, är ganska slut mentalt. Iaf var de anhöriga mycket nöjda med begravningen, fast jobbigt var det. När jag kommit hem skall jag engagera mig i praktiska hushållssysllor som att ladda diskmaskin och härja i klädvårdsrummet - massor av tvätt som skall läggas och ännu mer som skall strykas. Det är sådant jag behöver just nu.

  • Soldemor

    Heloise: Jag tycker ni skall satsa på gården, verkar såå häftig! Och att köra 45 min enkel väg till jobbet, ja, det gör jag också (drygt 45 min vissa dagar) och det går bra. Fast jag kör ju från staden till landet.

    Jag såg också Biggest looser och visst är de fantastiska, men är det verkligen bra och pressa så hårt när man är otränad? Har alltid hört att man skall mjukstarta med promenader och simning; här kör de ju nästan livet ur deltagarna, hmm!

    Igår brakade kräkhelvetet lös igen, Amaretto kräkte precis överallt inklusive på makens täcke (dun). Så nu är han trött, torr och inlagd igen. Funderar på att lägga in mig själv någonstans, för sammanbrotten  är nära hela tiden. Har dessutom (som vanligt?) hur mycket som helst att göra på jobb, med begravningar, rockmässa med ungdomsgruppen på söndag och massa utskick inför terminsstarten. Och så vill jag bara åka hem, ingen inspiration till något alls!  Bläää!Gråter

  • Soldemor
    BrudSommar2006 skrev 2012-01-17 10:58:09 följande:
    Klockarbol, ha, magsjuk och missade resan, nej men det var tråkigt!! Har han blivit så här helknasig nu eller har tecknen funnits ett tag? 

    Apropå chokladask så har vi en hemma som legat sedan innan jul, fatta! Vi har inte öppnat den än och vi har haft den hemma typ jättelänge! Helt obegripligt för att vara mig faktiskt. Men äpplen är ju mycket bättre förstås... tack för äpplet!

    Fallande träd och fallande tvättlinor, allt på en gång, ojoj.

    Hemma fick Iris ett av sina vanliga skrikutbrott imorse vid påklädningen, man liksom funderar och funderar på om man skulle ha kunnat göra något annorlunda för att inte hamna i den situationen men man kommer aldrig på något... Iris: Jag vill välja kläder själv!!! Vi: Ja men gör det då, gå och ta fram kläder nu. Iris knäpptyst med sur min och med armarna i kors. Vi: Gå och ta fram kläder själv nu då, annars gör vi det. Inget händer. Vi: Jaha, men då går vi och tar fram kläder till dig nu då eftersom du inte gör det. Iris: NEEJ, JAG VILL VÄLJA KLÄDER SJÄLV!!! Vi: Ja men gå och GÖÖÖR det nu då, så får du hjälp att klä på dig sedan, öppna lådan är nu och ta fram kläder! Inget händer. Osv. Osv. Tills Iris bara står där och skriker rätt ut och stampar.
    Oj, vad jag kommer att tänka på min son! Han var väl i typ 2 /2 år såldern och det var vinter, vi skulle ut. Han ville absolut inte ha hjälp med overallen - "Kan fälv"! OK, då fick han göra det själv, dvs det gick inget vidare. Då började han skrika "kaan inte!!" Nehej, då skulle vi hjälpa honom. Gissa vad han sa då? "Nej, kan fälv!"

    Där gällde det verkligen att planera morgnarna!
  • Soldemor
    BrudSommar2006 skrev 2012-01-17 12:31:15 följande:
    Soldemor, det där känner jag också igen! Fast det blev folk av din son till sist ändå antar jag?!
    Ärligt talat vet jag inte säkert, eftersom vi inte har någon kontakt alls nuförtiden. Men vad jag har förstått är han i alla fall mer folk än vad hans far var! I hans fall hade ärkeex varit en alldeles på tok för snäll benämning!!
  • Soldemor
    BrudSommar2006 skrev 2012-01-17 15:27:52 följande:
    Soldemor, vad tråkigt att ni inte har någon kontakt, jag har tydligen missat det, plus historien om exet.

    Vad synd att flera här har sådana ex att dras med.
    Naiv 17-åring från lätt dysfunktionell familj som tror hon kan rädda världen möter heroinist = blir inte bra! Hans mor var ju inte heller typ det bästa stödet i en sådan situation. Hon såg aktivt till att ta bort resterna av det lilla självförtroende som ev fanns kvar när jag på något mirakulöst sätt lyckats bli av med honom. När jag träffade min nuvarande, så blev det total kollision mellan henne och honom och efterhand började sonen inte vilja vara hos oss. Vi har ingen kontakt idag alls, men en dag kanske han vill ha sin mors historia hur allt egentligen var, inte bara farmors (blod ÄR tjockare än vatten, hon är helt klart beviset för det!), och då kanske han kommer.

    Ex-eländet ifråga dog -06, så honom slipper jag vara rädd för mer, skönt!
  • Soldemor
    Klockarbol skrev 2012-01-17 23:59:11 följande:
    Provar igen

    Nya pusslet:


    Förra pusslet


    Ooh, vad underbara, älskar pussel och älskar giraffer!
  • Soldemor

    Åldrar - ok: Jag är 48 (huh, verkligen? Känns inte så!) och maken är 66. Hans största dröm just nu är att riksdagsförslaget om att man kan få jobba t 69 skall hinna gå igenom innan han blir 67!

  • Soldemor
    Klockarbol skrev 2012-01-18 11:24:02 följande:
    Solde - hur är det med tissetassen? Jag hoppas innerligt att det går bättre för honom?
    Han kom hem redan i lördags - och jag vet inte vad de gjorde med honom, men han äter som en häst (en liten söt, randig sådan!)Katt
    Han har kommit tillbaka t sin matchvikt 4,5 kg och fortsätter äta i rasande fart (för att vara honom, alltså!)
    I morse klämde han nästan en hel mousse-burk, vilket är rekord för den mannen! Tänk, han kanske kan närma sig den vikten en skogiskille i hans ålder borde ha tyå 2 kg till. Vi är så lyckliga så länge han äter så, för de vet ju inte vad det beror på att han blev dålig igen, så det kan ju mycket väl komma tillbaks. Men en dag i taget med matlycka tar vi!Katt
  • Soldemor

    ...och jag skall ha begravning på fredag så jag kanske skulle börja ta tag i griftetalet nu...kanske...

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård