• Soldemor

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Kram Heloise! Du om någon är väl supermamman!


    Jo, även vår veterinär sade att raskatter lätt får magkatarr. Och än så länge äter Amaretto, fast helst lilasysters mat istället för sina egna trista diettorrissar!


    Jag tror att jag också platsar i smarta klubben här! Maken hade köpt en öl för ett bra tag sedan och var sugen på den en dag. Men eftersom han ville ha den kall och det var fullt i vårt kylskåp satte smarta jag ut den på balkogen. Kallt ute? Nej då, bara 15 -. Fruset ölskum från exploderad flaska ser roligt  ut, och så är det ju så praktsikt när glasskärvorna stannar i skummet då det fryser direkt! Öh!

  • Soldemor

    Ingis: Låter mysigt med spa och räkmackor (fast skippa majonnäsen och äggen för min del!)

    Själv  åker jag till Mölndal 03.30 på lördag morgon (natt till).
    För att Nissegos inte skall vara själv många timmar utan mat (kan inte stå framme, då kommer Solde Glufsglufs och tar den) så skall han och Soldan åka till extrapapporna på fredag. Känns skönt, de sitter och matar honom med torrisar. Då vet jag att han får i sig massor med mat och går upp i vikt! Katt

  • Soldemor
    start september skrev 2012-02-08 11:39:47 följande:

    Vad trevligt med helgmys ingis!

    Och lycka till Soldemor! Hur många katter ställer du ut samtidigt?


    På lördag är det bar en som jag har, men hennes mamma, kullbror, storebror och två andra som uppfödaren har skall med också! Så vi är ett helt gäng! Soldan gör sin säsongspremiär i Malmö i april. Vi skall börja bada henne i svartschampo nu. Hon solar så mycket så hon är alldeles brun!
  • Soldemor

    Heloise: Lyssna inte på de där neggisarna! (vet att det är svårt, men ändå!) Vad skulle det vara för fel med att Elise får syskon tidigt? Det är väl jättebra att de är i nära ålder till varandra! Har alltid förbannat att det varit sju år mellan mig och min syster. Precis lite för mycket utom några år när jag var i tonåren och hon var ca 20. Då funkade vi hur bra som helst. För övrigt inte alls. Och det är väl fanstastiskt att du skall ha ett barn till! Med tanke på vad som hände, hade det väl lika gärna kunnat vara så, att du inte hade kunnat få fler barn! Din kropp är ett mirakel som bär ett dito!Gravid Så det så! Du är fantastisk - lyssna inte på något annat!!

  • Soldemor
    ingenjörsbruden skrev 2012-02-09 13:58:19 följande:
    Tja.....en yxa kanske inte vore så dumt......kan väl drämma den trubbiga änden i skallen på en av kollegorna (han var chef innan han började hos oss....ingen respekt, typsisk mansgris.....kör över o bestämmer o ändrar....tom varit inne i mina ritningar o ändrat o ritat.....skottpeng på den, ni! Demon
    Ja, och är man gravid är man väl ursäktad för det mesta!  Oskyldig Tycker gott du kan ta fram yxan där!
  • Soldemor

    I morgon är jag ledig - skönt! Skall packa t utställning och packa ihop de andra två som skall åka till Soldans extrapappor i Malmö. Det kommer Amaretto må bra av! De matar honom med "en-torris-i-taget"- metoden. Sist han var där gick han upp till 5 kg! Och Solde blir så duttad med, får mat mitt i natten om hon vill det. Jo, det blir bra för dem, medan vi åker med lilla Loppan på äventyr.

    Ha det gott alla, väx alla gravidmagar (utan alltför mycket sd tack!) och ha det mysigt i morgon när det är fredag. Med tanke på att vi skall gå upp vid typ 02.30 på lördag, blir det mycket begränsat mys.
    På tisdag skall jag hämta supersexfarbrorn Olle Waller till mina konfirmander igen. Kul!

    Nu skall jag rusta mig för att ut och köra i det vita eländet som har vräkt ner hela dagen. Hoppas innerligen att det inte kommer sådant när vi kör t Mönldal på lördag!

    Jag vill ha VÅÅÅÅÅR {#emotions_dlg.flower}{#emotions_dlg.flower}{#emotions_dlg.flower}{#emotions_dlg.flower}{#emotions_dlg.flower}{#emotions_dlg.flower}{#emotions_dlg.flower}!!

  • Soldemor

    Hej, hej!

    Nu är det struts som gäller! De två stora snuttarna har varit hos extrapapporna i helgen och vi hämtade dem igår. Amaretto var väl som vanligt, men Isolde vill inte äta. Hon av alla! Trodde det var för att hon kände på sig att hon skulle åka ifrån sina älskade farbröder, men i morse var det som förgjort! Hon ville inte ha torrisar, varken sina egna eller någon annans, inga vitamintabletter heller! När jag tog fram en påse blötmat så tjoade hon lyckligt, men åt bara såsen. Ingen svart tiggare som stod och ylade i köket, inte! Jag har inte fått tillbaka rätt katt!
    När vi vaccinerade henne, så påtalade veterinären att hon hade en tand som inte såg helt bra ut, men eftersom hon åt och mådde bra, var det inget att fästa sig vid - då iaf!
    Så antagligen har lilla svart tandvärk! Vi har fått tid 14.30 idag. Har varit på stick-cafe hela förmiddagen (ja, i tjänsten) så nu får jag flytta möten och samtal och sedan åka hem och hämta damen.
    Varför, jag bara undrar, kan de inte bara få må bra, allihop samtdigt?

    Och lilla loppan fick inget certifikat i lördags, hon var så liten och det var så mycket fel på henne så!

    Nu får hon paus i två månaderr, sedan kör cirkusen ingång på riktiigt!

    *vinkar och stressar vidare med mycket orolig mage*

  • Soldemor

    Hej!

    Vi fick träffa både veterinär och tandläkare på djursjukhuset. Soldis har två rejält infekterade kindtänder som skall tas bort på onsdag. Det ser vi fram emot, för olyckligare tjej har väl sällan skådats. Hon får smärtstillande (metacam, super!) och med dubbel dos i onsdags kväll så klämde hon sammanlagt en och en halv påse blötmat. Med ordinerad dagsdos blir det inte så bra. Det blir mest sås hon får i sig. Fast hon tog två av Amarettos ratade intestinaltorrisar i morse. Hon är väl jättehungrig men det är svårt att äta när man har ont. Vi provade att mixa blötmaten för att få den riktigt mosig, men det var inget hon ville ha, vi fick bara en hemskt lidande blick. Så nu har vi två med "matsjå". Det är knappt jag ville åka hemifrån, när hon låg på sängen och tittade eländigt på mig.
    Amarettos mat kan stå framme nu, blir bara glad om hon tar lite av den. Och han äter ju hellre lillasysters mat än den han skall ha. SUCK!! Katt

    Ser fram emot träffen nästa lördag, skall bli jättekul!

    Nehej, om jag skulle jobba lite. Tänkte åka hem vid 14.30, har tvättstuga och sedan jour från kl 18. (Nu tror ni att präster inte jobbar så mycket, mem jag ligger hyfsat väl framme med planeringen och fortfarande kring 200 övertidstimmar.

    Jobba, jobba, jobba!

  • Soldemor
    passionsblomman skrev 2012-02-17 10:57:00 följande:
    *kikar in*

    Mes för att säga trevlig helg till er alla!

    Idag fyller min son 11 (!) år.
    Farmor och farfar och en morbror kommer hit och nattar över två nätter och helgen avslutas med "Handbollens Dag" så nu ska vi först göra ett ryck och plocka undan lite hjälpligt, för att sedan umgås i storfamilj. Alltså kommer tiden inte att tillbringas framför datorn, utan mestadels i köket tror jag.

    Kram på er, sjuka, PMS-iga, gravida, ogravida och mattar, mammor och allt vad vi är.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Kram på dig också och grattis på lille pojkens födelsedag! Det borde väl  innebära att Trulsen är kring året nu också?
  • Soldemor

    Hej alla!

    Har haft en bra helg, men vi har totalt matkaos med snuttisarna nu: Isolde, som i vanliga fall inte får äta vanlig kattmat, äter mousse (för det slipper hon att tugga), Amaretto tittar föraktfullt på de intestinala torrisarna och äter upp lillasysters mat - så det som blir över för henne är de ratade intestinala torrisarna, stackars liten!
    Fast i morse fick Solde lite av sina egna torrisar och hon försökte äta dem, liskom en kraftigt massakrerad vitamintablett. Skönt att det är dags för tandoperation i morgon!

    Heloise: Jo då, han äter, men som sagt, inte det han bör äta enligt veterinären. Är lite komplicerat det där, men jag skall försöka få tag på vettisen idag för att kolla om en återbesökstid fortfarande är aktufell och vad hon anser om hans ätande. Han äter ju, är det inte viktigast? Han är så himla benig! Skeletteretto! Katt

    Hade musikalgudstjänst i söndags med dop - kom 106 st, superkul!

    Jag är med på fika kl 10 på lördag, var?

    Kastar iväg kramar till alla, några extra till Fru E och de som har sjuka pappor och indianstrul!

    Nu får jag dyka ner i jobbhögen ett tag!

    See ya!

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård