• Hvidbrud

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Grattis grattis grattis! Så underbart!

  • Hvidbrud

    Tja, Elvis är en seeeg en... Har färdknäppat och gått långt och fort och länge idag. Känner mig mör som ett kilo köttfärs ( ) i underlivet, men inte en enda sammandragning idag... Igår var det lite lite på gång, men idag kunde jag lika gärna varit i v. 30.... Max två veckor kvar i allafall! ( man går tre veckor över i Malmö innan igångsättning) vill absolut inte bli igångsatt, så det är bara att bita ihop. Maken börjar bli otålmodig, han hade ju satsat på att vara pappaöedog nu, men får dra till jobbet dag ut och dag in istället... Tur svärmor inte kom förr att passa e denna veckan, för hon hade inte behövt. Visste det! Nä nu ska jag ladda! Eric Eric Eric!!!! Å lite på Finland och de galna irländarna....!

  • Hvidbrud

    Åh, flamman! Blir helt tårögd när du skriver. Som om ni äntligen kan prata Alvar och komma vidare ur den smärtsamma och destruktiva spiral ni fasnat i. Så sorgligt, men ändå glädjande. Bittersweet. Kramar om och håller din hand så länge du behöver den!

  • Hvidbrud

    Vattenavgång lite i två. Ringde pappa. Åkte in för att checka läget. Lite ruckbar. Jag stannar för att vila bättre, Batman åkte hem igen. Sov och tar nu värkar var 3 min och de blir starkare och starkare. Bara öppen ca en cm, så det är bara att vänta, andas och köra på!

  • Hvidbrud

    Så, på bb nu till kl 5-6 när doktorn går ronden. Elvis sover i min famn och vi sov till jaöv nio. På rygg! Lyx!

    Bruttan; han nog sova 20min innan vattnet gick.... Men jag sov nog mellan varannan värk, i två minuter...

    Förlossningen: Vattnet gick kl 01.45. Ringdeförlossningen och de sa att jag skulle komma in direkt pga det instabila fosterläget. Ringde morfar som kom direkt med taxi som vi tog vidare till kk. Väl inne på prenatal så låg han fibt neråt men lite ruckbar och jag hade svaga värkar var 3-5min. Batman åkte hem och sov lite, jag sov på prenatal (lugnare utan snark, pappa och E) men fick ta värkar varannan minut. Kl 5 gjorde de riktigt ont och jag var bara öppen ett finger. Kl 6 ringde jag mamma och kl 8 kom Batman och jag var öppen tre cm. Han började massera länden och det var jätteskönt! Det tog 2/3 av smärtan. Hjärljuden gick ner när jag hade värkar, så vi blev körda till förlossningen i rullstol. Där fick jag sitta på pilatesboll och Batman masserade vidare. Barnmorskan insisterade på lustgas, men jag slängde bort den på första försöket. Blev bara förvirrad! Akupunktur nålarna skulle sitta där Batman masserade så det tog vi inte heller. Kl halvtvå fick jag hänga över sänggaveln och då började pressvärkarna. Aj aj aj! Precis i personalbytet, så det var 6 barnmorskor på en gång. Var inte helt öppen så jag fick flämta. Tio min senare var jag helt öppen och fick jag börja pressa. Teletubbie-nålen han hade för att mäter hjärtljuden hade losnat, så de ville byta ut den och mitt i rotande sa de, men här kommer ju huvudet redan! Jepp, det visste jag väl! Jag flämtade igenom en halv värk för jag ville inte pressa up honom för fort och spricka för mycket. Sen jäklar! Hela lilla babyn i en kläm! 13.45 var han ute! Var så öättad över att det onda var borta och att magen var tom! Han skrek så fint den lille... födde ut moderkakan och blev sydd lite i blygdläpparna. Fick mackor och te och födelsedagsflagga! 3710g och 53cm! Fina killen! Fick beröm av barnmorskorna och jag tycker också att det gick bra! Maken var fantastisk! Jag lyckades sova mellan pressvärkarna! Det ni... Och som jag halucinerade på träden i parken utanför... Ja, att föda barn är en stor upplevelse! Tacksam för min födelseförberedande kurs jag tog i dk, vet inte hur jag skulle klarat det utan min andning, fokus och Batman.

  • Hvidbrud

    Vet inte med namn ännu, vi ger det lite tid för att se hur det passar eller om han är något helt annat. Vi ska hem idag, så fort doktorn godkänt oss Ja, det gick med bara andning och avspänning! Och Batman! du kommer att klara det gallant, så stark som du är!

  • Hvidbrud

    Ingis och Villemoa: ja, det var bara en minut kanske, men borta var jag, sov genom halva förlossningen, synd att man inte kunde sovit bort den smärtfyllda delen. För visst ini hvte vad ont det gör!

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård