• Daa

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det var en massa mer jag ville kommentera, men minnesbanken samarbetar inte riktigt (kanske är hjärnan fortfarande upptagen med det där med Villemoa och skräcködlan...)


     


     


    Men jooooo


    Hej, Piggelin! *vinkar*


     


    Flamman: underbart med den ljuva musiken.

  • Daa

    Bunkarna är för övrigt inte lika roliga nu när de är ute på golvet. Både Fälga och Axel har övergett dem för att leka på en av de roliga klätterställningar som finns till hands: far i huset.


     


    Axel har sovit dåligt på sistone. Han börjar skrika utan förvarning fast han inte verkar riktigt vaken och han reagerar inte på våra försök att trösta, varken med napp, vyssjanden, buffanden, strykningar eller trösteord. Skriket är annorlunda än jag-vill-inte-ligga-protester. Bara i famnen lugnar han ner sig och kanske kan man lägga ner honom efter en stund så han fortsätter sova i sängen.


    Tand, tänkte vi, för nog är tandköttet svullet, och gav honom lite alvedon. Det hjälpte inte.


    Öronen, tänkte vi och gav honom näsdroppar. Det hjälpte inte heller.


    Utvecklingsfas? är nästa tanke.


    Hoppas det går över snart. Det är jobbigt för oss alla (häromkvällen skrämde han Fälga när hon vaknade till för att vända på sig) och allra mest jobbigt verkar det vara för honom. Lilla hjärtat.

  • Daa

    Syrinx: tack, det går ganska bra just nu. Jag har visserligen gått tillbaka till ursprungsdosen, men jag ska diskutera med kuratorn vid nästa träff. När Axel har lugnat ner sig efter sina nattliga härjningar kan jag ganska snart somna om igen och det är positivt. Tror jag.


     


     

  • Daa

    Härligt att du har kommit igång igen!


    Villemoa skrev 2011-10-26 16:27:59 följande:
    Ska också lägga till er nya i adressboken. Hoppas att det funkar för det har ju strulat massor förut!

    Igår var jag och tränade igen efter en månads bortavaro pga en envis förkylning och huvva vad tungt det var!! Det var mycket tyngre att komma tillbaka efter en förkylning än vad det var att börja efter så många år. Men det är bara att köra på, nästa pass är redan imorgon!
    Kan någon påminna mig om att jag tycker att det är jättelajbans att träna med hantlar framför tv:n en stund varje kväll? Denna någon måste vara väldigt övertygande så att jag tror på det, för jag tycker faktiskt inte alls att det låter sådär jättelajbans...
  • Daa

    Villemoa: jag kommer inte iiiiiin!


    Inte hos Flamman heller!


    *drar skälvande efter andan och undslipper mig en liten snyftning*

  • Daa

    En liten flicka försöker inhalera mina kinder. Det kanske betyder att hon är hungrig.


     


    Kramar.

  • Daa

    Oj, vilket tempo det har varit idag!


    Fru E: tänker på dig. Skickar en massa peppnings-kramar. Hoppas av hela hjärtat för Humle och Dumle.


     


    Solde: så jobbigt, stackars Amaretto. Hoppas han kryar på sig.


     


    BS: jag var nöjd med cerazette. Inga blödningar alls, förutom när jag glömde ta en tablett och fick mens en vecka senare. När den var slut glömde jag igen och fick mens en vecka senare. Varannan vecka alltså. Då blev jag lite less och kände att när vi ändå skulle försöka få barn om några månader var det lika bra att sluta.


     


    Flamman: jag tycker också att det är härligt att läsa om musikern.


     


    Heloise: (visst var det du som länkade om nattskräck) Ja, visst är det jobbigt när de skriker sådär och man inte lyckas nå fram till dem. Nu fick jag intrycket att barnen själva inte upplever den där skräcken eftersom de sover, men det skär i hjärtat när de låter sådär förtvivlade. Axel är ganska klängig dagtid och han verkar frustrerad över att inte kunna röra sig som han vill, så jag har inte avfärdat tanken på utvecklingsfas. Och så är det den där tanden som aldrig tycks spricka fram. Lille pojke...


     


    Sexliv? Vi prioriterar sömn ganska ofta, särskilt efter min sömnstörda period. Just nu försöker jag kommunicera att jag vill att maken ska visa större intresse. Härom kvällen tog jag upp det: är du inte intresserad av sex längre? Är det mig du inte är attraherad av? Han hävdade att han är både intresserad och attraherad och att han hade tänkt sig att just det just den här kvällen kunde bli åka av. Jag vägrade, för han hade inte visat det på något sätt alls. Jag hade hunnit klä av mig och få på mig min (åh så osexiga) pyjamas och krånglat ner mig under täcke och filt (frusen av mig, ja) utan att han lyft blicken från sin tidning. Vet inte om jag nådde fram. Det är ju jättebra att han visar hänsyn och vill att jag ska få all sömn jag kan, men jag vill ju känna mig åtrådd också. Fast jag måste nog ge mig själv underkänt också, när det gäller att visa vad jag vill.


     

  • Daa

    Jo, Ninnis: Axel och Fälga brukar inte väckas av varandra. Det var första gången det hände, iaf sedan de började sova i separata sängar. Innan dess brukade de vakna när de pucklade på varandra med vevande små nävar.

  • Daa

    Just det, Ninnis igen: när jag hade infektion efter MF, så hade jag molvärk och feber, men inte så mycket till flytningar. Tycker också att du kan ringa BM;.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård