• Daa

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Men oj. Axel är ledsen (pappa bytte hans bajsblöja: FY vad taskigt! ). Fälga är snäll och hjälpsam. Hon klättrar upp på sin bror och snor tröstnappen ur hans mun. Inte blev han gladare av det.


    Knallhattarna våra.

  • Daa

    Viktökning: här finns extravikt bestående av sömnbristkilon och biverknings(antidepp)kilon. Inte så många, men byxorna är betydligt trängre än vanligt. När jag drar ner på skräp- och skåpätning blir byxorna snabbt rymligare.


     


    Halloween: vi funderar på att släcka ner och gömma oss på övervåningen hela helgen. Jag vet inte varför, men jag tycker att det känns pinsamt när barn kommer och ringer på och tigger godis hos oss. Det kanske blir att sparka liv i gammeltv:n och se en Bond-film eller två på VHS.

  • Daa

    Maken är ute med parvlarna nu och jag tänkte passa på att sy gardiner till svärmor. När jag ska sy många meter raksöm vill jag gärna ha en maskin som inte sliter av tråden när jag gasar lite, så jag har lånat mammas gamla arbetshäst till symaskin. Problemet: sladden är inte jordad. Någonstans i huset finns det en skarvsladd som fungerar, men jag har ingen aning om var den är.


    Sedan insåg jag att det inte finns nog tråd heller. Det fanns bara en sak att göra: logga in här.

  • Daa

    Jaha. Där försvann inlägget. Nåja, försöker igen:


     


    Statisktiskt sett är det så att sannolikheten för att få tvåäggstvillingar ökar efter 30 och ännu mer efter 35. Om man blir gravid, alltså. Man tror att det beror på att kroppen blir sämre på att reglera ÄL, så att två ägg mycket väl kan slinka iväg när det är dags. Därtill kommer en ärftlig faktor.


    Hur mycket arvet spelade in för mig vet jag inte, eftersom tvillingar (tvåäggs-) senast förekom i min mormors generation. Min egen upplevelse, att kroppen blev ivrigare att bli gravid efter två MF, har jag inga som helst belägg för, så det är inget budskap jag sprider vitt och brett som en sanning. (Oj, tänk hur det skulle låta Jag skulle med rätta bli nerskallad tillsammans med Slappna aaaav så ska du se-förespråkarna)


     


    Nu kom maken hem och det är mellanmålsdags. Alltså hinner jag inte kommentera allt jag tänkte.


     


    Massa kramar. Alldeles extramånga fyllda med peppningar och styrka och distraktion till Fru E.


     

  • Daa

    Springer in för att utbrista i ett HURRA för steg 1! Vi är med dig under resten av alla 7 miljoner steg, med hållna tummar, hjärtats förhoppningar och gummiklubbor om så behövs.


     


    *kramar om*

  • Daa

    Finaste, käraste Blommis! *gråter med dig och kramarkramarkramar*


    De fina ord som redan skrivits vill jag bara hålla med om. Du är en fantastisk människa, mamma och vän.
    *kramar om ännu en gång*


     


     

  • Daa

    Flamman: jajaja, kom gärna hit och hälsa på snart!


    Jo, jag fick sms:et och inser nu att jag inte nog inte svarade.


    Kul att kortet kom fram. Axel har vuxit i kläderna nu, så nu används de.


     


    Ingis, förresten. Vill du se en bild på min skäggman kan du kolla i mitt album "Bröllop" på fb.Om du ändå inte förstår varför han kallas skäggmannen, kan du fråga Ninnis, tycker jag.

  • Daa

    Fru Sy: vilket skit med gallstenen!


    Ja, det är jobbigt att aldrig få lämna över ansvaret för barnet, oavsett hur mycket man trivs med ansvaret. Skulle det fungera att din man offrar lite nattsömn någon gång då och då, även om han jobbar, för att du ska få lite mer sömn?


     


    *kramar om*

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård